Emzirme sonlandırma sonrası memede şişlik

freudyenpsk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
1.475
5.432
Merhaba hanımlar. 2.5 yaşında kızımı 4 gün önce memeden kestim. Fakat 2.günden itibaren inanılmaz acılar yaşıyorum. Aşırı şişkinlik ve doluluk var. Bir yandan da süt akıyor. Süt kendiliğinden aktığı için ben sağım yapmıyorum. Daha doğrusu ilk 2 gün yaptım az az ama sonra yapmadım süt kesilsin diye. Şişkinlik bugün daha az ama bugün de aşırı ağırlık var. Alt kısımlar gerçekten gülle gibi o kadar sert ki. Duş alıyorum ılık ve soğuk masaj yapıyorum ama yok. Patlayacağım sanki. Bu durumu yaşayıp şununla rahatladım diyen var mı?

Memelerini bağla üç güne geçecektir ben on gün oldum ağrıdan sistikce şişti mecbur bir iki kere birazcık sagdim ağrıdan ölecek gibiydim bagladiktan sonra çekilmeye başladı kayb oldu.

Bende böyle olmuştum mastit oldum ilaç kullandım mecbur sütüm daha sonra yavaş yavaş gitti . Kademeli bırakmıştım ben ama yine de mastit olmuştum çok zordu bebek emmek istiyor anne veremiyor her iki taraf içinde sorun . Allah size yardımcı olsun

Bende böyle olmuştum mastit oldum ilaç kullandım mecbur sütüm daha sonra yavaş yavaş gitti . Kademeli bırakmıştım ben ama yine de mastit olmuştum çok zordu bebek emmek istiyor anne veremiyor her iki taraf içinde sorun . Allah size yardımcı olsun
Evet çok zor, kızım ağladıkça benden süt akıyor. Aktıkça şişlik oluyor. Gerçekten çok zor bir süreç

Ne ile bağladiniz?
Doktorum demişti bana bağlamami uzun bı şalla bağladım önden arkaya arkadnda öne getirdim sikca bağladım iki gün sona cekilmeye başladı kayb oldu çok şisdi resmen patlayacak gibiydi ben hiç gitmeyecek sandım hemde hamileydim ilac falan kullanamazdim.

Doktorum demişti bana bağlamami uzun bı şalla bağladım önden arkaya arkadnda öne getirdim sikca bağladım iki gün sona cekilmeye başladı kayb oldu çok şisdi resmen patlayacak gibiydi ben hiç gitmeyecek sandım hemde hamileydim ilac falan kullanamazdim.
Ben bağlasam herhalde patlar diye korkuyorum. Sütyen bile giyemedim daha

Ya bu memede ağrı olayı cidden korkunç bende oğlumu memeden kestiğimde napacagimi şimdiden kara kara düşünüyorum 😞

Ben bağlasam herhalde patlar diye korkuyorum. Sütyen bile giyemedim daha
Benimkide öyleydi hatda elimi vuramiyodum taş gibi aynen bağlasan çekilecek başka tür gitmiyo ben kaç gün birazcık sagdim rahatlasın diye faydasız sagilmiyoduda hiç gitmeyecek düşündüm ama gitdi gerçekten

Benimkide öyleydi hatda elimi vuramiyodum taş gibi aynen bağlasan çekilecek başka tür gitmiyo ben kaç gün birazcık sagdim rahatlasın diye faydasız sagilmiyoduda hiç gitmeyecek düşündüm ama gitdi gerçekten
Peki küçülme oldu mu? Benim emzirirken büyümüştü şimdi iyice balona döndü psikolojim çok bozuldu

düzenli sağım yaparak sağım aralarını yavaş yavaş açarak bitirmelisiniz. Bu şekilde mastit olursunuz. Meme yapınız bozulur. Doktora danıştınız mı bırakırken?

düzenli sağım yaparak sağım aralarını yavaş yavaş açarak bitirmelisiniz. Bu şekilde mastit olursunuz. Meme yapınız bozulur. Doktora danıştınız mı bırakırken?
İlk gün 8 saatte bir sağım yaptım ama tamamen bosaltmadim. Sonraki gün 12 saatte bir yaptım. 3.gun yapmadım. Çünkü duşta kendinden epeyce aktı. Uyarıp süt uretilsin istemedim. Hayır danışmadim

X