• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme (lütfen yardımcı olun )

samanyolu61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
46
0
86
İstanbul
günaydın arkadaşlar

emzirme ile ilgili bir problemimiz var....sütüm olduğu halde bebeğim emmek istemiyor:gitme:neden olabilir acaba çözümü var mı. :1no2:lütfen yardımcı olun...çok üzülüyorum ...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Canım benim bebeğin kaç aylık?

Yeni doğduysa belki henüz alışamamıştır ilk günler emzirmek zor oluyor..
Yok büyükse sıcak havadan etkilenmiş olabilir.

Eğer kilo alımı normalse korkma emdiği kadarı yetiyordur, ama mutlaka doktoruna danış derim..

Bildiğim kadarı ile zaman zaman oluyor böyle..Benim kızım 5,5 aylık sadece anne sütü aldı bugüne dek ama son günlerde benimki de eskisi gibi emmiyor..Ben sıcaklardan olabileceğini düşündüm. Bir de 1 gün az emerse ertesi gün çok emiyor günü gününü tutmuyor bebeklerin.

Bebişin yeni doğduysa ememeyebilir. Eğer öyleyse sütünü sağıp ver. Aman sarılık olmasın

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler .... bebişim 5, ayından gidiyor...sıcak havadan olma ihtimali aklıma geldi...mecburen zaten emmezse sağıp veriyorum...erken bıraktı gibime geldiği için huzursuz oldum normal sayılır o zaman...

Benim kızımda 12.ayında.. 3-4 gün önce ishali vardı ilaçla geçti çok şükür ama 3-4 gündür sol göğsümü emmek istemiyor. bir gece sol göğsüm akmış üstüme ve bi daha dolmadı. şimdi sağ göğsümüde emmek istemiyor. sabah kalktığından beri sadece bir kez emdi oda azıcık.. sanırım kızım emmeyi bırakacak. İnşallah senin bebeğin bırakmamıştır.

emmeye basladıgında sut dırek fıskırıp bebegını rahatsız edıyo olmasın? sanılanın aksıne aşırı dolu gogus te bebegı rahatsız eder ememez.
azcık pomoayla bosalt oyle bı dene bakalım...

mrb canım aynı sorunu ben ilk kızımda da şimdi 3 aylık kızımda da yaşamaktayım sakın pes etme emmiyor diye benim büyük kız benimle inat etti emmiycem diye bende ona inat ettim tabi
uykuda emiyodu kırkında bi başladı 1 yaşına gelene kadar hep uykuda yada uyku sersemine emdi 1 yaşından sonra kendi isteyerek aldı göğsümü şimdi aynı şeyleri minik kızımdada yaşıyorum ama pes etmiycem allah izin verirse onuda 2 yaşına kadar emzircem
ha bide istemediği zaman sakın zorlama uykuda alıyosa öyle ver
hadi allah yardımcın olsun.............

benimkide ilk zamanlar emmiyordu sürekli uyumak istiyordu 2700 gr doğduğu için çene kasları güçsüzdü sütü çekerken yorulup hemen uyuyordu 5-6 gün ememedi, doktorlar hemşireler bu çocuk aç dedi ama sonra emmeye başladı çok şükür.

ya kızlar benimde bebeğim 1 aylık oldu. iyi emzirdiğimi zannediyodum ve sütümün yettiğini zannediyodum ama hiç kilo almamış. hatta vermiş. 3850 doğmuştu şuanda 3750.doktor mama takviyesi dedi. sürekli de yiyorum ama sütümün tam olarak yetmesi için ne yapmam lazım ya. bide mama bebeği ne kadar olumsuz etkiler bilen var mı?

ya kızlar benimde bebeğim 1 aylık oldu. iyi emzirdiğimi zannediyodum ve sütümün yettiğini zannediyodum ama hiç kilo almamış. hatta vermiş. 3850 doğmuştu şuanda 3750.doktor mama takviyesi dedi. sürekli de yiyorum ama sütümün tam olarak yetmesi için ne yapmam lazım ya. bide mama bebeği ne kadar olumsuz etkiler bilen var mı?

Bebeğin emmeyi, sen emzirmeyi öğrenene kadar mama verebilirsin. Bir sakıncası olmaz. Ama önce emzir, sonra mama ver:ecrin_bebek:

valla ben görümcemle 3 ay arayla doğum yaptım benim bebeğim sarılık olduğundan hep mama verdik emzirdikten sonra tabi yinede sütüm azaldı ama bebeğim emmeyi çok seviyor..görümceminde tam tersi sütü çoktu sağıpta veriyodu çocuk hem emzik hem biberon hem meme derken bi tercih yaptı sanırım ve memeyi bıraktı sadece uykuda emiyordu devamlı reddediyordu..ben emzik vermedim sadece meme biberon günde 1 kez ama o ne bulsa çocuğun ağzına tıkıyordu elma bileee emdiriyoduu affalladı çocuk

Back