emzirme konusunda yardım:(((

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
merhaba arkadaşlar,deneyimli annelerin tavsiyelerine ihtiyacım var.
Ben 15 gun önce sezeryanla doğum yaptım.Bebeğim ultrason ölçümlerinden çok farklı olarak 2500 kilo doğdu.o kadar moralim bozulduki anlatamam.Şu an zayıf oldukça.Kilo almasına uğrasıyorum.Yarın kontrolu var.Fakat ben hala emzirmeyi öğrenemedim arkadaşlar.
Bebeğime hani memeyi vereceğimi,herbir memeyi ne kadar emmesi gerektiğini bilmiyorum.Örneğin sol göğsümü veriyorum 10-15 dk emiyor ve uyuyor.Emmesi duruyor ama arasıra cekiyor memeyi.Yani öyle bırakma huyu yok.ben kendim cekiyorum uyuyunca.Şimdi bu yeterli oluyormu.Sonra yerine yatırdığımda tekrar meme istiyor.Aynı göğse dayıyorum 5 dk emiyor yine uyuyor.
birde aynı göğsü kaç dakika emmeli,göğüste süt bittimi nasıl anlaşılır bilmiyorum.Bir göğsü bitirip diğerine geçen anneler ver.Bende hiç böyle birşey olmuyorki.
Nolur bana bir akıl verin.Bana bir emzirme düzeni tavsiyesinde bulunurmusunuz??şimdiden teşekkürler.

bebeğinizi sağlıkla büyütün.benim 4 yaşında bir oğlum var, 3 kilo doğdu. kilosu için üzülmeyin, sonuçta biz karnımızdalarken yeterince dikkat ediyoruz. bazı anneler kendisini bazı anneler bebeği besliyor karnında. bundan sonra kilo alır inşaallah. önemli olan sağlığı.
emme konusuna gelince daha çok küçük olduğu için çenesi çabuk yorulur ve uzun süre ememez. kısa süreli ve sık sık emerler. siz sütün geldiğini hissediyor musunuz bilmiyorum ama 2 saatte bir o bırakıncaya kadar emsin. bunun dakikası yok bence. hissetmiyorsanız sütünüz yetmiyor olabilir. her seferinde göğsünüzü değştirerek emzirin, arka arkaya aynı memeyi vermeyin. sürekli emmek istamasi alışkanlık da olabilir, kokunuzu arıyordur. üzülmeyin. doktorunuz da size bu konuda fikir verecektir. sütünüzü artırmak için sizde beslenmenize dikkat edin, üzülmek hiç iyi gelmiyor loğusalıkta. bulgur pilavı, sütlaç, tatlılar sütün artmasını sağlıyor. ben denemiştim...
hoşçakalın

canım bende 3,5 ay önce doğum yaptım.3,5k g üstü bekliyorduk,2,700 doğdu.ve riskliydi gebeliğim.acil doğuma alındım,normal beklerken sezeryan olduk.ilk bebeğimi kalbi durdu kaybettik ,rabbim bunu bağışladı. bebeğin altını kirletiyorsa, fazla ağlamıyorsa,kg alıyorsa emiyordur karnı doyuyordur.ilk zamanlar ben de muallaktaydım.emmeden önce göğsün daha sert olur, emdikten sonra yumuşak olur.emmek istedikçe ver. ben sürekli emzirirdim.ilk2 ay süre gözetmedim.yeni yeni 3-4 saat arayla emziriyorum.memede uyumasın pek ama sana eziyet olur.uyursa memede,kulağını,ayaklarını ,yüzünü elle,nemli bezle sil uyanmazsa,ayaklarını çok hafif çimdkle topuktan.bunları doktor söylemişti uyguladım ben.bu arada allah bağışlasın

bebeğin hayırlı ömürlü olsun canım. hiç kilosunu dert etme. göz açıp kapayana kadar emeklediği günler gelecek. her anın tadını çıkarmaya bak..

bebeğin memede uyuması karnının doyduğuna işarettir. karnı doymazsa emmeye devam etmek isterdi. yatağına koyunca uyanıyor demişsin gazını çıkarıyormusun? gazı olduğundan uyanıyor olabilir. önce gazını çıkar ve hafifçe dans eder gibi omuzunda salla. eğer uykuya geri dönmezse tekrar emzirirsin. ama diğer göğsünü. yani her göğsünü sırayla ver. üst üste aynı göğüsten emzirme lütfen. çünkü bebek emdikçe annenin sütü artar, bebek memeyi uyardıkça süt yapılır memede. eğer tek bir memeyi fazla emzirirsen o meme daha çok süt yapmaya başlar, diğerinin sütü azalır.

sen kimseyle kendini ve bebeğini kıyaslama. her anne ve her bebek özeldir. hiçkimse aynı olamaz. senin bebeğin huzursuz değilse, emdikten sonra uykuya dalıyorsa doyuyor demektir.
bir de sütünü arttırmak için bol bol su iç, kuru kayısı kaynat onun suyunu iç ( hem bağırsaklarını da çalıştırır. kayısıları da yersin yumuşacık) ve de mutlaka ama mutlaka gün içinde mümkün olduğunca uzan. uyuma imkanın varsa biraz aralarda kestir. uykuda çok güzel süt yapılıyor. uyuyamasan bile uzan tv izle kafanı boşalt. sakın abuk sabuk şeylere kafanı takma. lohusayken insan pek bi duygusal olur. bu duyguların geçici olduğunu bil yeter.

kendine ve bebişine iyi bak..

teşekkür ederim canlarım..dediklerinizi uygulamaya çalışacağım.ınşallah işe yarar.Çok güzel moral verdiniz.Bebeğim 15 gunluk oldu ama hala zayıf.Cok uzuluyorum.Ne zaman kilo olacak bilmiyorum..sık sık emzireceğim.Ama bugun artık 30dk bi emmek istedi.sanırım sütüm yetmiyor benim...

ilk aylarda her iki memedende sırayla 15 dak kadar emzir. yani tek bir memede 30 dak kalmasın hem süt biter daha fazla gaz emer ve rahatsız olur. böyle yaptıktan sonra diyelim 2 saat sonra tekrar emzireceksin en son hangi memeyi verdiysen tekrar ona başla 15 dak sonra diğerine gec. çünkü çocuk ilk emmeye başladığında zaten sütün çoğunu 5 dak.içinde emiyorlarmış geriye kalan zamanda süt üretimini arttırmak için gerekli. sütün yetmez diye bişey yok çocuğun bir şekilde alır sen rahat ol. bende yetmiyor diye düşünürken bir ayda 1,5 kilo almıştı. birde ayva reçelini çok tavsiye ederim.

canım 15 dk içinde peki hani son süt dedikleri yağlı ve besleyici olan sütü de alırmı dersin??
o zaman diyelimki saat 8de sağ memeyi emmeye başladı.8:15de sol memeyi vericem.Ama sonra 2 saat sonra acıkınca sol memeyi vericem,15dk sonra sağa geçicem dimi.
Dediğin mantıklı geldi,bu durumda o son sütü her durumda almış olur galiba...

aranıza girmek gibi olmasın da evet doğru anlamışsın aynen o şekilde yap. ama lütfen benim sütüm yetmiyor falan diye düşünme. zaten yavrunun midesi ne kadarcık daha merak etme sen o doyuyordur eminim. sütün yetmediği ancak bebek 2 ay üst üste hiç kilo almazsa anlaşılıyor. sakın başka bişey verip de yazık etme güzelim sütüne. bebişin içsin bol bol. sık emmek istemesi yalnızca süt istemekten dolayı değildir. senin kokunu sıcaklığını özlemiştir ya da belki başka bi sıkıntısı vardır da ondan ağlamıştır. 9 ayı beraber geçirip birden ayrılmak onlar için kolay değil.

canım sağol,peki diyelimki hiç kilo alamadı,ben mamaya geçene kadar zarar gelmez değil mi bebeğime.
ya birde gazıda cıkmıyor.Dakikalarca vuruyorum sırtına ovalıyorum ama gaz falan yok.Sonra yatırıncada kusuyor yediklerini.Gercekten cok altust oldum,alışamadım.Emzirme artık işkence oldu bana.(
bazen mamaya gecsede biberonla verip rahatlasam diyorum ama kıyamıyorumda bu sütten mahrum etmek istemiyorum..

Canım benim kızımda 1,5 aylık ve omuzda yarım saat bile tutsam gazını çıkarmıyor.Meraklanma bazı bebişler böyle işte bizimki de tüm gazını alttan çıkarıyor..
Bence sakın mamaya geçme, ne güzel sütün geliyor ziyan etme..
Benimki de 20-25 günde anca düzene girdi, daha yeni yeni 3 saat ara vermeye başladı..Yarın doktora gidecekmişsin aklında olsun bebeklerin ilk doğduklarında doğum ağırlıklarının yüzde onunu kaybetmesi ve sonraki 10 gün içinde geri doğum kilosuna erişmiş olması normal kabul ediliyor..Yani bebeğn doğum kilosunun azıcık bile üstüne çıkmışsa besleniyor demektir.
Bir de aktardan rezene al günde 4-5 fincan iç, hem sütü artırıyor hem de sütün tadını güzelleştirip bebeğin zevkle içmesini sağlıyormuş.
Bir de çok aşırı kusmuyorsa dert etme fazlasını çıkarıyordur. Ben de kustuğu için doktora gittim de meğer fazlasını atıyormuş benim cadı:))

arkadaşlar bebeğin gazını sırtına değil belinin hemen üstüne vurarak çok daha kolay çıkarabilirsiniz. elinize kavis verin yani eliniz yan duran C harfi gibi olsun. bebeğinizin bezinin bittiği noktaya pat pat vurun ama azcık ses gelcek.çok korkak vurmayın yani. elinizi doğru pozisyonda tuttuğunuz müddetçe de canı acımaz korkmayın. sırt kısmından bebeğin midesinin alt kısmına denk gelen bi nokta burası. bakın bakalım bu vuruşa gaz dayanıyor mu?

biberonla mamaya geçse de rahatlasam demişsin ya.. ah sen bunu bir de biberonla besleyenlere sor bence. gece aç bebiş uyanır, anne de uyanır, bebek açlıktan ağlar, anne mutfakta su ısıtır, mamayı ölçer, biberona doldurur, bebek ağlar anne telaş olur gece gece herkes uyancak diye, su fazla ısınır soğutmaya uğraşılır, bebek daha çok ağlar........

biberonla besleyenler ya da beslemek zorunda kalanlar bana kızmayın canlarım ama emzirmek en kolayı değil mi Allah aşkına??

sanırım sizin esas sorununuz bebeğin gazı ve kusması. benim ilk kızımdada aynı sorun vardı. çok uzun süre emzirmektende kusabiliyor çocuk çünkü sütün çoğunu 5 dak.da alan bebek sonrasında çok gaz yutuyor. her meme değişiminde sırtına vurarak muhakkak gazını çıkar yoksa kusar boşa gider sütün. birde emzirdikten hemen sonra eğer uyuyorsa çocuğu sağ tarafına döndürüp uyutki bir an önce mideden hazmetmesi için sola yatırırsan daha çok kusar. aslında kusmasını engellemeye çalışmalısın kilo alması için. bebeği çok sarsma,kucağında taşırken falan karnına fazla bastırma mesela .

kusuyor olması normal, emdiği fazla sütü çıkarıyor. yani senin sütün yetiyor gibi geldi bana. canını sıkma, kafaa takma. emzirmeyi eziyet olarak düşünme canım. çünkü ilerde daha iyi anlayacaksın, emzirme olayı çok çokkk güzel bir duygu...

canım anlattıkların çok normal aynı benim yaşadıklarımı yaşamışsın lütfen sütünden mahrum etme bebeğini mamayı her zaman bulabilirsin ama anne sütünü bulamazsın benim oğlum 3,5 aylık 7 kilo oldu 3,5 kilo doğmuştu sabır et kusması çok iyi kusan çocuk çabuk kilo alır hem sütün kötüsünü çıkarır hemde fazlasını çıkarır ben su dahi vermedim anne sütüyle 7 kilo oldu görenler 5-6 aylık sanıyo ama bazı kadınların sütü yaramazmış bebek kilo almazmış onuda sana sağlık ocağından söylerler ayrıca kendini çok üzme sütün kesilir sana allah kolaylık versin canım

canım aç olan bebek hiç susmaz çok ağlarmış görümcemden biliyorum sütü bebeği beslememiş sürekli ağlıyomuş mama vermeye başlayınca susmuş sürekli ağlamıyosa sorun yok demektir bide çişini takip et günde 5-6 kez işiyorsa doyuyo demektir

Günde 4-5 finccan rezene iç diyen birini gördüm fakat bu tür çaylar günde iki fincandan fazla önerilmiyor. Sütün aromasını değiştirip bebeğin sütü istememesine neden olabiiliyormuş ilgilenenlerin bilgisine!

cnm allah analı babalı büyütsün ben druma sordum kızım 1 aylıktı 10 15 dk emiyo yeterlimi diyodum yeterli diyodu ama sık sık emzir diyodu gögüsün yumuşayınca sütün bittiğini yada azaldığını anlarsın cnm doymasa huzursuzlanır bide bana drum bi gögüsün bitmeden diğerine geçme son süt dediğimiz sütten yararlansın yani hani birini emde 10 15 dk uyudu uyandı tekrar aynısını ver cnm arada çok sızlarsa sağıp ver rahatlarsın vede ne kadar sütün olduğunuda öğrenmiş olursun doyup doymadığınıda anlarsın eğer sütün sağdığında çoksa doyuyodur azsa zaten doymaz ama geceleri en önemli olan zaman gece ne kada sık emzirirsen gündüzde o kadar verimli bir sütün olur cnm

aynenn ben yaşadım benim kızım emmedi emmediği içinde sürekli ağlıyodu aç kalıyodu sonra mamaya geçtik sustu ama tek zararı kilo alamaması oluyo ben farkedemedim şimdi toparladı kızım şükür

Canım doktorumuzun önerisi ile kızım doğduğundan beri içiyorum rezeneyi hem çok güzel sütüm var hem de kızım gayet güzel emiyor.
Ayrıca tv de Ender Saraç tanda dinledim o da rezeneyi emziren anneler 4-5 fincan içsinler dedi.
Elbette herkes kendi doktoruna danışsın içi rahat etsin ama ben hiç zararını görmediğim için bu bilgiyi paylaştım.

kızlar çok teşekkür ederim hepinizeBirsürü bilgim oldu sayenizde.Birkaç gundur giremiyorum cunki bebeğim ishal olmuş.Gunde 10kereden fazla su şeklinde kakası vardı.Gunlerdir ağrıdan ağlıyor yavrum.Ama bugun biraz daha iyi.hala ishal ama miktarı azaldı sanki.emzirmeye gelince bir göğsü 10-15 diğerini de 10-15 dk uyguluyorum şimdi.Daha duzene girdi sanırım.sütümünde sanki miktarı arttı.ama tek sorunum çok sık acıkıyor.bazen yarım saatte bir emzirdiğim oluyor.Birde gunlerdir ağrısından surekli beni emerek uyanıyor.rezene çayıda aldım.Şimdilik gunde 1 fincan içiriyorum.Bebeğim ishal olduğundan ne olur ne olmaz die fazla içmiyorum...gelişmelerden haber veririm yine size canlarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…