ilk aylarda her iki memedende sırayla 15 dak kadar emzir. yani tek bir memede 30 dak kalmasın hem süt biter daha fazla gaz emer ve rahatsız olur. böyle yaptıktan sonra diyelim 2 saat sonra tekrar emzireceksin en son hangi memeyi verdiysen tekrar ona başla 15 dak sonra diğerine gec. çünkü çocuk ilk emmeye başladığında zaten sütün çoğunu 5 dak.içinde emiyorlarmış geriye kalan zamanda süt üretimini arttırmak için gerekli. sütün yetmez diye bişey yok çocuğun bir şekilde alır sen rahat ol. bende yetmiyor diye düşünürken bir ayda 1,5 kilo almıştı. birde ayva reçelini çok tavsiye ederim.
canım sağol,peki diyelimki hiç kilo alamadı,ben mamaya geçene kadar zarar gelmez değil mi bebeğime.
ya birde gazıda cıkmıyor.Dakikalarca vuruyorum sırtına ovalıyorum ama gaz falan yok.Sonra yatırıncada kusuyor yediklerini.Gercekten cok altust oldum,alışamadım.Emzirme artık işkence oldu bana.(
bazen mamaya gecsede biberonla verip rahatlasam diyorum ama kıyamıyorumda bu sütten mahrum etmek istemiyorum..
aynenn ben yaşadım benim kızım emmedi emmediği içinde sürekli ağlıyodu aç kalıyodu sonra mamaya geçtik sustu ama tek zararı kilo alamaması oluyo ben farkedemedim şimdi toparladı kızım şükürcanım aç olan bebek hiç susmaz çok ağlarmış görümcemden biliyorum sütü bebeği beslememiş sürekli ağlıyomuş mama vermeye başlayınca susmuş sürekli ağlamıyosa sorun yok demektir bide çişini takip et günde 5-6 kez işiyorsa doyuyo demektir
Günde 4-5 finccan rezene iç diyen birini gördüm fakat bu tür çaylar günde iki fincandan fazla önerilmiyor. Sütün aromasını değiştirip bebeğin sütü istememesine neden olabiiliyormuş ilgilenenlerin bilgisine!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?