Karin gurultusu acliktan degil kesinlikle gazdan. Suz gaz yapiyor. Oglum semirirdi beni ve sumo gurescisi gb olmustu emdigi donemde fakat hala gurulduyorduBebeğim 32 haftalık doğdu 22 gündür yoğun bakımdaydı bugün taburcu aldık eve ama doyup doymadığını anlamıyorum emiyor beni ama çok kuvvetli ememiyor gögüslerim de bir kaç gündür yumuşadı sıkınca süt geliyor kakasını yapıyor çişini yapıyor ama öyle bezi dolduracak kadar değil az az yapıyor bende zaten 3 4 saatte bir değiştiriyorum bezini ne yapacağımı şaşırdım çok huzursuzum birde beni emmeye başlayınca karnı gurul gurul oluyor bu açlık belirtisi mi bizde acıkınca karnımız gurulduyor ya çok karışık oldu biliyorum ama birşey daha sorucam doymasa uyumaz dimi yada sürekli ağlar mı ben 2 3 saatte bir emzirmeye kaldırıyorum ayaklarını sıkarak öyle dakikalarca emmiyor zaten iki memeyide toplamda 15 dakika emiyor korkuyorum kilo verir tekrar yoğun bakıma alırlar diye
Çok teşekkür ederim çok sağolun valla şçim rahatladı sayeniz de benim oğlum orta prematüre doğru 32 haftalıkken 1980 gram dünyaya geldi yoğun bakımda 1600 e kadar düştü hastaneden alırken 2,520 gramdı iki gün oldu hastaneden alalı evde tartı var bizde hassas tarttık bugün 2.700 gram çıktı umarım doğrudur umarım kilo alıyordur karnı doymasa çiş yapmaz heralde kakasıda hardal rengi böyle ne su gibi nede çok katı orda derece bilmiyorum çok zorlanıyorum ve çok tedirgin oluyorum doyuyormu doymuyor mu diye anne olmak çok zor gerçekten Allah hepimize yardım etsinHer meme 15dk çok eski bir literatürmüş. Ön süt - son süt denen bişey var. Son süt çok kıymetli, o kilo aldırırmış bebeğe. Her seferinde tek meme, eğer doymazsa (ben kavga etmeye başlayınca diğerini veriyorum) diğerini de vereceksin, sonraki öğün en son verdiğinden başlayacaksın. (Sağlık ocağı ebesi ve ebe arkadaşım söyledi) . Karnı değil bağırsaklardan o ses geliyor gayet normal (çocuk doktorum söyledi). Ben de 40 günlük anneyim, bayadır benim de göğüslerim sert olmuyor hatta ben de kafama taktım azaldı mı acaba diye ama bir noktadan sonra normalmiş. Ben 30 güne kadar 2 saatte 1, sonrasında 3-4 saatte bir (bazen kendi erken kalkıyor, o zaman) aynı şekilde devam ettim. Bebeğim kilo güzel almış. Aç olsa uyumaz, memeden ayrılmak istemez bence.
Doktorum 5 saate kadar uyumasına izin verebilirsin demişti sarılık riski geçtikten sonra (1 haftalıkken) ama açıkçası ben riske giremedim saatli emzirmeye devam ettim. En azından 2 aya kadar öyle yapmayı planlıyorum.
Benim bebeğimin ödemsiz doğum kilosu (tahmini) sizin alırken kilonuzduÇok teşekkür ederim çok sağolun valla şçim rahatladı sayeniz de benim oğlum orta prematüre doğru 32 haftalıkken 1980 gram dünyaya geldi yoğun bakımda 1600 e kadar düştü hastaneden alırken 2,520 gramdı iki gün oldu hastaneden alalı evde tartı var bizde hassas tarttık bugün 2.700 gram çıktı umarım doğrudur umarım kilo alıyordur karnı doymasa çiş yapmaz heralde kakasıda hardal rengi böyle ne su gibi nede çok katı orda derece bilmiyorum çok zorlanıyorum ve çok tedirgin oluyorum doyuyormu doymuyor mu diye anne olmak çok zor gerçekten Allah hepimize yardım etsin
Benim bebeğim zamanında doğdu ama 1 hafta yenidoğan yoğunbakımda kaldı çıktıktan sonra 15 gün hiç kilo alamadı emziriyodum uyuyodu uyanıyodu keyfi yerinde görünüyodu ama alamadı. Doktor önerisiyle 15er dakika iki memeyi veriyodum sonra sağlık ocağındaki ebe her istediğinde saat tutmadan tek memeyi boşaltana kadar emzir dedi. Her istediğinde emzirdim örneğin sağ memeyi emdi 1 saat içinde tekrar emmek isterse yine sağ memeyi verdim istediği kadar kaldı memede ve kilo alımı düzeldi. Önsüt almaktan kilo alamamış bebeğim.Bebeğim 32 haftalık doğdu 22 gündür yoğun bakımdaydı bugün taburcu aldık eve ama doyup doymadığını anlamıyorum emiyor beni ama çok kuvvetli ememiyor gögüslerim de bir kaç gündür yumuşadı sıkınca süt geliyor kakasını yapıyor çişini yapıyor ama öyle bezi dolduracak kadar değil az az yapıyor bende zaten 3 4 saatte bir değiştiriyorum bezini ne yapacağımı şaşırdım çok huzursuzum birde beni emmeye başlayınca karnı gurul gurul oluyor bu açlık belirtisi mi bizde acıkınca karnımız gurulduyor ya çok karışık oldu biliyorum ama birşey daha sorucam doymasa uyumaz dimi yada sürekli ağlar mı ben 2 3 saatte bir emzirmeye kaldırıyorum ayaklarını sıkarak öyle dakikalarca emmiyor zaten iki memeyide toplamda 15 dakika emiyor korkuyorum kilo verir tekrar yoğun bakıma alırlar diye
Ne kadar güzel yazmışsınız çok teşekkür ederimm gerçekten burayı çok seviyorum çok güzel insanlar var sizler gibi anlayan dinleyen içimi rahatlatanBenim bebeğimin ödemsiz doğum kilosu (tahmini) sizin alırken kilonuzdu. Maalesef hastane çıkışta tekrar tartmamış. Benim bebeğim çok ufaktı, yani en azından bana öyle geliyordu yenidoğan kıyafetlerini doldurmuyordu, emanet duruyordu bezi bile. Merak etmeyin ufaklar çabuk toparlanıyorlar, sizinki de kilo alıyordur toparlıyordur kendini. Kısa sürede yakalar normalini eminim. Kakası da normal anne sütü kakası merak etmeyin. Çişli bez sayısı mavi çizgisi dolu 8 bez diye duydum ama emin değilim ve prematüre olduğu için değişebilir, benim bebeğimin ilk zamanlar yaptığı çiş çok az ve kaçırmalar bizim tecrübesizliğimizden çok oluyordu o yüzden fazla ve gereksiz bez değiştirmek zorunda kalıyoduk emin değilim ondan hiç sayamadım da.
Herkesin sınavı farklı annelikte, şu kısacık zamanda anneliğin kendini sorgulama ve yetememe hissi olduğunu öğrendim ben. Ama evladınız için sizden iyi başka bi anne olmazdı, merak etmeyin.