Emzirme döneminde kortizon :(

EliffVVav

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
1.609
1.055
arkadaşlar çok arada kaldım :KK43: yüz felci geçiriyorum, tek tedavi olarak kortizon kullanımı görünüyor. Ama kortizonun gerekliliği konusunda doktorlar ihtilaflı, yani kullanmadan da atlatabilirsin de diyorlar. Asıl mesele, kullanırsam bebeğimi emzirmeyi kesmem gerekiyor. Bebeğim 13 aylık ama emmeye çok bağlı, fakat bi kaç çocuk doktoru da emzirmeye devam edebilirsin kortizon süte geçiyor ama zararı yok dedi. Ya ben bebeğime kortizon geçmesini istemem, emzirmeyi bıraktırmaya da hiç kıyamam. Ben napcam ya :KK43:
Emzirirken kortizon kullanan oldu mı :KK43:
Kortizonu kullanmazsam kalıcı hasar ihtimali oluyormus :KK43:

Kullanma derim kullanmak zorundysanda bebegi emzirmeyi birak zaten ilk 6 ay anne sutu onemli 6ayi gecmis 13 aylik olmus ole zord kalirsn emzirmebirak cnm

Aynen!
Kortizon faydası olduğu kadar zararı da yüksek bir ilaçtır.
Yerinizde olsam kullanmamak için direnirdim.
Siz de uzak durun.
Yüz felcinde kalıcı hasarı önlüyormuş. Bugün bir doktora daha gideceğiz zaten gitmediğim kbb kalmadı resmen, bakalım bu doktor belki kortizona gerek yoktur falan dedi. Bugün belli olacak, bende kullanmayı hiç istemiyorum. :KK43:

Kullanma derim kullanmak zorundysanda bebegi emzirmeyi birak zaten ilk 6 ay anne sutu onemli 6ayi gecmis 13 aylik olmus ole zord kalirsn emzirmebirak cnm
Bi çocuk doktoru dedi ki, kortizon kullanıldığı andan itibaren ilk 1 saat kanda en yüksek seviyeye geliyor, sonra yavaş yavaş etkisi gidiyor. Kullandıktan sonra 4 saat emzirme dedi. 4 saatten sonra da sütümü sağıp emzirmeye devam etmeyi düşündüm. Oğlum emmeye çok bağlı :KK43: azaltabildiğim kadar azaltacağım

Malesef drlar ilac konusunda emzirme doneminde ikiye bolunmus durumda .Kimisi 6 aydan sonra ek gida alan bebeğe ilacin gecmeyecegini savunuyor kimisi ise ictigin su bile sute etki ederken nasil gecmesin diyor(ki bence bu kisim cok haklı)
İki yasa kadar anne sutu tabiki ama kalici hasardan bahsederken %kaclik bir ihtimal buda kararin icin onemli ,emziren bir anne olarak aranizdaki bagi biliyorum .Birde tedavi ne kadar surecek tanidigimizin bir haftada gecmisti bu surecte belki kortizonsuz daha uzun surecek Allah kolaylık versin

Bi çocuk doktoru dedi ki, kortizon kullanıldığı andan itibaren ilk 1 saat kanda en yüksek seviyeye geliyor, sonra yavaş yavaş etkisi gidiyor. Kullandıktan sonra 4 saat emzirme dedi. 4 saatten sonra da sütümü sağıp emzirmeye devam etmeyi düşündüm. Oğlum emmeye çok bağlı :KK43: azaltabildiğim kadar azaltacağım
Cnm bnce emzirme o riske girme buyuk insanlarda bile etkisi yuksekken kucuck cocukta etkisi daha yuksek olur .devam sutune basla alla yardimcin olsun

Bende gece daha az emdiği için gece ilaç alıp sabaha kadar 3 kez sağıp sütümü atıp sonra emzirdim fakat verilen doz çok düşüktü. Ama gece emmesi olmayınca sütüm azaldı ve üç ay sonra doz artışında artık içime sinmedi ve kestim. Dediğiniz gibi ilaçtan 2 saat sonra her saat başı sağıp atarsanız yüksek olan süt bebeğe geçmez diye söylediler. Ve her seferinde bu bebeğe sağlıklı bir anne gerekli dediler. Yavrum şu anda büyüdü tabi ama o günlerde içim rahat olmuyordu. Siz kendi durumunuza göre artık bir planlama yapın

Penisin alerjisi oldum 1ay önce heryerim kasindi kurdesene döndü.kasinmaktan agliyordum berbat durumdaydm.kortizon verdiler 2gunde 3kilo aldim.benim olcemedigim ne zararlar daha verdi.kestim ilaci bekledim 3 gün sonra kendisi geçti.kortizon ağır ilac kendiniz icin bile tehlikeli.bebek zaten almasin sutlede

Bebeğiniz çok küçük değilmiş,aslında sütten kesilebilir.
Yüzünüzde kalıcı asimetri kalmasına ömür boyu tahammül edebilecek misiniz?
Kaldı ki kortizon gebelikte bile kullanılabiliyor, iltihaplı romatizması olan hastalarda gebelikte kullanılan nadir ilaçlardandır.

Bebeğiniz çok küçük değilmiş,aslında sütten kesilebilir.
Yüzünüzde kalıcı asimetri kalmasına ömür boyu tahammül edebilecek misiniz?
Kaldı ki kortizon gebelikte bile kullanılabiliyor, iltihaplı romatizması olan hastalarda gebelikte kullanılan nadir ilaçlardandır.
İlacı aldıktan sınra 12 saat kadar emzirmemeye dikkat ediyorum, bu süreçte de sürekli sütümü sağıyorum. Böyle bir çözüm buldum artık:KK43: çünkü emzirmeyi kesmeye kıyamam.. Hatta evet yüzümde asimetri kalmasını bile tercih edebilirim yani, oğlumun psikolojik gelişimi çok önemli , şuan sütü doymak için değil benden güven almak için kullanıyor.
Tabi ki bırakmak zorunda olsaydım herşeye rağmen bırakırdım, ama uzmanlara danışarak böyle bir çözüm buldum.

arkadaşlar çok arada kaldım :KK43: yüz felci geçiriyorum, tek tedavi olarak kortizon kullanımı görünüyor. Ama kortizonun gerekliliği konusunda doktorlar ihtilaflı, yani kullanmadan da atlatabilirsin de diyorlar. Asıl mesele, kullanırsam bebeğimi emzirmeyi kesmem gerekiyor. Bebeğim 13 aylık ama emmeye çok bağlı, fakat bi kaç çocuk doktoru da emzirmeye devam edebilirsin kortizon süte geçiyor ama zararı yok dedi. Ya ben bebeğime kortizon geçmesini istemem, emzirmeyi bıraktırmaya da hiç kıyamam. Ben napcam ya :KK43:
Emzirirken kortizon kullanan oldu mı :KK43:
Kortizonu kullanmazsam kalıcı hasar ihtimali oluyormus :KK43:
merhabalar uzerinden zman gecmis ama nasil yaptiniz anlatirmisiniz.bende yuz felci geciriyorun dun dr bana da dedi.bugub basja bir dr a daha gidicem.kizimda usteluj 2 aylik :KK43:

konu tekrar açılmış bende birşey merak ettim yüz felci geçirdiğinizi nasıl anladınız acaba? benim yüzümdede simetri sorunu var gibi acaba yüz felci mi geçirdim diye düşünüyorum. bazen göz kapaklarım aynı anda kapanıp açılmıyor. bunu da videolardan farkettim. acaba tedavisi var mıdır ve hangi bölüme gitmem gerekir?

kortizon olmayınca yüz felcinin kalıcı hasara sebep olduğuna şahit oldum.
bebeğiniz ihtiyacı olan sütü almış (ilk 6 ay) kesmenizde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
ama hem kortizon alayım hem emzireyim kısmını düşününce bebeğe faydadan çok zararı olur.
ben olsam sütten keserdim.

konu tekrar açılmış bende birşey merak ettim yüz felci geçirdiğinizi nasıl anladınız acaba? benim yüzümdede simetri sorunu var gibi acaba yüz felci mi geçirdim diye düşünüyorum. bazen göz kapaklarım aynı anda kapanıp açılmıyor. bunu da videolardan farkettim. acaba tedavisi var mıdır ve hangi bölüme gitmem gerekir?
Merhaba.
Öncelikle böyle bir şüpheniz varsa nörolojiye gitmelisiniz.
Ben 13 yaşında yüzfelci geçirdim. Yüzümün sol tarafı idi. Önce dudaklardan başladı. Büzün, yuvarlak oluyor mu inceleyin. Sonra felç oldugundan şüphe ettiginiz tarafla acı biber yiyin. Sonra diger tarafla. Tat arasında fark var mı?
Daha sonra gözlerinizi inceleyin. Biri daha geç açılıp kapanıyor mu.
Zaten cok hızlı ilerler, 1-2 gün içinde agzım tamamen yana kaymıştı. Ergenlik çağındaydım, prednol kullanmıştım. Mideme zarar vermemesi için de mucaine miydi acaba öyle bir şurup kullandım. Ben çok çabuk atlattım. Su an normal durdugumda simetride sorun yok. Fakat aşırı kahkaha attıgımda fark ediyorum hafiften saga kayma olayını:)
Nörolojil muayene yapılırken de gerilmeyin. En ufak duyma testinden, iğneli enmg ye kadar çekiliyor. Enmg biraz sıkıntı verici sadece

Merhaba.
Öncelikle böyle bir şüpheniz varsa nörolojiye gitmelisiniz.
Ben 13 yaşında yüzfelci geçirdim. Yüzümün sol tarafı idi. Önce dudaklardan başladı. Büzün, yuvarlak oluyor mu inceleyin. Sonra felç oldugundan şüphe ettiginiz tarafla acı biber yiyin. Sonra diger tarafla. Tat arasında fark var mı?
Daha sonra gözlerinizi inceleyin. Biri daha geç açılıp kapanıyor mu.
Zaten cok hızlı ilerler, 1-2 gün içinde agzım tamamen yana kaymıştı. Ergenlik çağındaydım, prednol kullanmıştım. Mideme zarar vermemesi için de mucaine miydi acaba öyle bir şurup kullandım. Ben çok çabuk atlattım. Su an normal durdugumda simetride sorun yok. Fakat aşırı kahkaha attıgımda fark ediyorum hafiften saga kayma olayını:)
Nörolojil muayene yapılırken de gerilmeyin. En ufak duyma testinden, iğneli enmg ye kadar çekiliyor. Enmg biraz sıkıntı verici sadece

teşekkür ederim.. benim de sanırım küçüklükten kalma. küçükken havale geçirmişim ve sol kulağım duymuyor. şimdi siz detaylandırınca bağlantı kurabildim. büyük ihtimal o zamandan kalma çünkü yüzümün sol tarafında var sıkıntı. aynaya baktığımda falan anlamıyorum ama bir kaç defa deneme amaçlı kendi videomu çektim mesela sol göz kapağımın hareketleri daha ağır dudaklarımın simetrisi bozuk yani sağ tarafım daha canlı gibi. sonradan tedavisi oluyormu ki acaba? şu an hamileyim zaten. ilk kızımı 33 ay emzirdim bunda da öyle olursa uzun süre tedavi olamam ama yinede aklımda olsun çünkü baya rahatsız olmaya başladım bu durumdan :KK43: bu zamana kadar kimse de birşey söylemedi ağzın şöyle gözün böyle diye hatta burnumu falan çok beğenirler ama şimdi şimdi aklımı kurcalıyor acaba üzülmiyeyim diye mi kimse birşey demiyor diye düşünüyorum

X