• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme döneminde ilaç kullanmak mı yoksa emzirmeyi bırakmak mı?

nuryolcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2010
58
1
36
Denizli
doktorum depresyon ilacı verdi. Emzirmeyi bırak dedi. ben bırakmak istemiyorum deyince o zaman ben sorumluluk almam dedi. tedavi olmam lazım ama bebek de emmeye çok düşkün. ne yapmalıyım?

doktorum depresyon ilacı verdi. Emzirmeyi bırak dedi. ben bırakmak istemiyorum deyince o zaman ben sorumluluk almam dedi. tedavi olmam lazım ama bebek de emmeye çok düşkün. ne yapmalıyım?

Arkadaşım,öncelikle geçmiş olsun.Zor bir dönemde olduğunu tahmin ediyorum.Kaç aylık bebeğin acaba?Gittiğin doktor psikiyatri alanında asistan mıydı yoksa uzman doktor mu?Sakıncası yoksa verdiği ilacın ismini yazabilir misin?

bebeğim 14 aylık. doktor psikiyatr idi. lustral 50 mg verdi. emzirmek istiyorum deyince atarax şurup verdi ama o şurup işe yarar mı bilmem. Birde seni çok kötü gördüm mutlaka tedavi olman lazım dedi.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bebeğim 14 aylık. doktor psikiyatr idi. lustral 50 mg verdi. emzirmek istiyorum deyince atarax şurup verdi ama o şurup işe yarar mı bilmem. Birde seni çok kötü gördüm mutlaka tedavi olman lazım dedi.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Anlıyorum canım.Şimdi,elimden geleni yapmak isterim elbette çünkü senin içinde bulunduğun durumu çok iyi anlayabiliyorum.Bunun nedeni aynı şeyleri benim de zamanında yaşamış olmam.Çok ama çok zorlu bir dönem,biliyorum.Öncelikle,hayatının herzaman bu şekilde devam edeceğini asla düşünme.Bu,geçici bir durum ve eskiden nasılsan,aynen o şekilde yaşamaya devam edeceğin günler de gelecek.hatta bu deneyim sayesinde belki de çok daha güçlü olacaksın.Ben neler yaşadığımı anlatsam sana,beterin beteri varmış dersin.ama ayakta kalabiliyor yine de insan.Hani derler ya,Allah dağına göre kar verirmiş.Sen de atlatacaksın.Atarax işe yarar,seni rahatlatır,sinirlerin gevşer,stres yükün azalır.Şurup olması da avantaj senin için.Fazla yan etkisini görmezsin böylece.İlk kullanım günlerinde biraz sersemlik,uyuşukluk yapabilir ama ileriki günlerde bünye alışır.Hem böylelikle emzirmeyi bırakmak zorunda da kalmazsın.Doktor tedaviyi elzem gördüyse en azından şurubu kullanman iyi olur bence.bak,şöyle bir yönden de düşünebilirsin,bebişin(Allah bağışlasın,sağlık,sıhhat versin) zaten bir yaşını doldurmuş.Bir süre böyle şurupla idare edersin.Baktın sıkıntıların devam ediyor,zaten yavaş yavaş memeden kesilir bebiş artık.O zaman tekrar bir doktora danışıp farklı bir tedavi yolu deneyebilirsin.Bu süreçte lütfen kendini bırakma.İhtiyacın olduğunda çevrenden yardım istemekten çekinme.Buradan benimle de dertleşebilirsin.İnsan insanın zehrini alıyor...Ben iyi olacağına inanıyorum.Sen de öncelikle kendine inan.Başaracağını göreceksin.:16:

Back