Merhabalar. Sekiz ay önce doğum yaptım. Dördüncü aya kadar kendimi gayet enerjik hissediyordum. Ama dördüncü aydan itibaren aşırı yorgun bitkin ve halsiz hissediyorum kendimi. Bunun en önemli nedeni belkide uzun uzun dinlenememek. Artık bu yorgunluk öyle bir boyuta taşındı ki yorgunluktan kriz geçiriyorum. Örneğin geçen gün bulaşık yıkarken ani bir el ayak boşalması ile karşı karşıya kaldım. Böyle anlarda gözlerime bir yanma hissi geliyor içim bayılıyor ve ağlama hissi ile dolup taşıyorum. Nitekim ağlıyorum da. Ancak bu şekilde rahatlayabiliyorum. Bu durumu moral bozukluğuna bağlayanlar olabilir. Ancak örneğin işleri, yapmak istediklerimi kafamda sıraya koyduğum hevesli olduğum ve yapmaya başladığım bir esnada bir anda yaşadığım bu his beni alaşağı ediyor. Buna benzer atakları yıllardır yaşıyordum aslında ama bu kadar sık değil. O dönemde gittiğim psikiyatrlar ise sadece beni daha da pasifleştiren ilaçlar verdiler ve kullandığım halde faydasını göremedim. İlk fırsatta kan değerlerime mutlaka baktıracağım ancak beni daha enerjik kılacak neler yapabilirim. Diğer yandan kızımı emzirmeye devam ediyorum. Az yediğimi de düşünmüyorum iyi yiyorum bence. Süte ihtiyacımız var çünkü. Uykuyu da günde beş altı saat parça parça da olsa uyuyorum. Ama yok. Sanki yer beni çekiyor. Şöyle enerjik enerjik çocuklarımla ilgilenmeyi, evimi temizlemeyi, kendime zaman ayırmayı özledim inanın. Hayır yatıyorum uyku da tutmuyor artık. Şu anda günlerdir olduğu gibi uyumaya çalışırken uyuyamayıp ben neden böyleyim diye düşünüyorum. Var mı benim gibi böyle bir dönemden geçen anneler ? Siz nasıl enerjik kalıyorsunuz? Ya da kalabiliyor musunuz ?