emzirme döneminde antidepresan kullanan varmı?

anahtar

delüü
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2008
110
1
96
Ankara
bu konuda acil yuardıma ihtiyacım var

10 aylık bebeğim var ben panik atak ve tekrarlayan depresyon hastasıyım
hamilikte kestim ilaçlarımı emzürme dönemindeyim ve sanırım artık çok zor durumdayım
dr.lar genelde ilaça pek sıcak bakmyor bebeğe anne sütü ile anneden 2 kat daha fazla ilaç geçer diye
kullanan varmı
nasıl baş ettiler yada bu sorunla

emzirme döneminde helede antidepresan doktor olmaya gerek yok bunu bilmek icin kesinlikle yasaktir...
psikologa gitmeyi deneseniz ilacsiz bir sekilde bu dönemi atlatmak icin yada emzirmeyi sonlandirin ilaclariniza yeniden baslayin..
gecmis olsun

emzirme döneminde helede antidepresan doktor olmaya gerek yok bunu bilmek icin kesinlikle yasaktir...
psikologa gitmeyi deneseniz ilacsiz bir sekilde bu dönemi atlatmak icin yada emzirmeyi sonlandirin ilaclariniza yeniden baslayin..
gecmis olsun

biliyorum ayrıca çok teşekkür ederim ama ben normal terapi ile aşamıyorum çünki biraz zor bir yaşam tarzım var şartlarımı düzeltemiyorum
dr.la telde görüşmem sonucunda kar zarar analizi yapıp emziren annelere uyguladığımız tavsiye ettiğimiz bitkisel ilaçlarımız var dedi
muallakta kaldım

sanırım en iyisi kesmek olacak emzirmeyi düşünüyorum ama
bundada anne vicdan yapıyor biraz daha dayan annesi emsin bebek diye ama
şu an bebeğime anne sütümü daha iyi yoksa ruh hali iyi olan bir annemi çıkamdım işin içinden

bebegin büyümüs sayilir artik tabiki keske bu ruh halinde olmasan da sütün oldugu sürece emzirsen ama bu pek mümkün gibi durmuyo ilac kullanirken emziremezsin..dedigin gibi galiba ruh hali ii bir anne bebek icin daha lazim bisey..insallah cabuk atlatirsin cok üzüldüm durumuna gercekten

biliyorum ayrıca çok teşekkür ederim ama ben normal terapi ile aşamıyorum çünki biraz zor bir yaşam tarzım var şartlarımı düzeltemiyorum
dr.la telde görüşmem sonucunda kar zarar analizi yapıp emziren annelere uyguladığımız tavsiye ettiğimiz bitkisel ilaçlarımız var dedi
muallakta kaldım

sanırım en iyisi kesmek olacak emzirmeyi düşünüyorum ama
bundada anne vicdan yapıyor biraz daha dayan annesi emsin bebek diye ama
şu an bebeğime anne sütümü daha iyi yoksa ruh hali iyi olan bir annemi çıkamdım işin içinden
cnm tabi ki ruh hali iyi olan anne olmak daha iyi.... equoia diye bi ilaç var antidepresan degil yan etkisi yok ve emzirirken kullanan ve çok rahat eden bi halacım var. Netten araştır istersen....

aman aman kesinlikle tavsiye üzerine ilaç kullanmayın amannn,,
bu kişiden kişiye değişen bir süreç,yan etkileri ne olur bilinemez ki,hangi durumda bu ilaç kullanılır,ne dozda alınır....
durum çokm elzem ise emzirmeyi keseceksiniz,çünkü kesinlikle antidepresanlar yada kullanmak zorunda olduğunuz ilaçların hiçbir türevi emzirme döneminde kullanılmıyor.

aman aman kesinlikle tavsiye üzerine ilaç kullanmayın amannn,,
bu kişiden kişiye değişen bir süreç,yan etkileri ne olur bilinemez ki,hangi durumda bu ilaç kullanılır,ne dozda alınır....
durum çokm elzem ise emzirmeyi keseceksiniz,çünkü kesinlikle antidepresanlar yada kullanmak zorunda olduğunuz ilaçların hiçbir türevi emzirme döneminde kullanılmıyor.

doğru söylüyorsunuz
bebeği bu noktada asla riske atamam
gideceği yere kadar emzireceğim -

şimdiye kadar sabrettim sanırım biraz daha gayret lazım

çok teşekkür ederem ilginize
Allah yardımcım olsun
çokça duaya ihtiyacım olacak

benimde 10 aylık kızım var dogumdan çok önceleri bende tedavi oldum dogum sonrası şu an çok yıprandım ihtiyacım var farkındayım ama dayanıyo insan irade değer bebeklere hamileliktebgeçirmek kolay olmuyo bizlere sabır allaha sığın

Öncelikle, Allah kolaylıklar versin dilerim. Anne sütü bebeğin için elbette çok önemli; ancak senin huzurlu ve mutlu olman daha da önemli. Bebeğin 10 ay anne sütü almış zaten. Zor durumdaysan emzirmeyi sonlandırabilirsin. Bunun zor bir karar olduğunun farkındayım. Umarım en doğru kararı verirsin.

tesadüfen gördüm.canım ben de emziriyorum ve şu an antidepresan kullanıyorum.doktorum verdi.sabah emzirip alıyorum gün içinde emzirmiyorum.akşam yatarken ve gece uyandıkça emiyo.doktorum cerrahpaşada prof rastgele ilaç verecek bi insan değil.ama en hafif dozda en hafif ilacı verdi.yönlendirme olmasın diye ilaç ismi yazmıyorum.ama herşeyin bi oluru mutlaka varıdr.kendini bu kadar yıpratma.çocuğuna önce sen lazımsın.gerekirse sütten kes ve ilaçlarını kullan.

Doktorum bana doğum sonrası depresyon teşhisi koydu.. Zaten daha önce de tedavi görmüş ve ilaç kullanmıştım.

Şu anda bebeğim 2,5 aylık ve 2tane ilaç kullanıyorum. Doktorum yazdığı ilaçların bebeğe herhangi bir zararının olmayacağını, emzirme döneminde de kullanılabileceğini söyledi..Doktoruma güvenim sonsuz.. Eşim isteediği için kadın doğum doktoruma ve bebeğimi götürdüğüm çocuk doktoruna da danıştım.. ıkisi de ilaçlarını kullan ve kesinlikle emzirmeyi bırakma dediler.. Zaten emzirmek de bi çeşit terapi..

ıçimde hiç bir tereddüt olmadan kullanıyorum ben..

tesadüfen gördüm.canım ben de emziriyorum ve şu an antidepresan kullanıyorum.doktorum verdi.sabah emzirip alıyorum gün içinde emzirmiyorum.akşam yatarken ve gece uyandıkça emiyo.doktorum cerrahpaşada prof rastgele ilaç verecek bi insan değil.ama en hafif dozda en hafif ilacı verdi.yönlendirme olmasın diye ilaç ismi yazmıyorum.ama herşeyin bi oluru mutlaka varıdr.kendini bu kadar yıpratma.çocuğuna önce sen lazımsın.gerekirse sütten kes ve ilaçlarını kullan.

hepinize çok teşekkür ederim.
son noktada zaten anne sütümü kaliteli annemi yi sorgular oldum.benim 5,5 yaşında bir kızım daha var ve aslında bir çok gördüğüm anneden daha kaliteli vakit geçirmeye çalışmaya çalışıyorum
ama yüküm fazla sanırım oda zaten bende zaten hep var olan bu mereti hep hortlatıyor

ben 37 yaşındayım
belli yaşlardaki gibi şu sorun bu sorun o sorun nu aşalı çok oldu
ama yıllar sonra artık yaşadığın bir sıkıntı olmasada bu sefer aşırı yıpranmış bünye sana olmadık yerde süprüz yapıyor.
ve en son 3 sene önce gittiğim prf.inadı zor kırılan genetik yapılı tekrarlayan depresyon teşsihi koyup ömür boyu kullanacağım bir ilaç belirleyip dozunu ayarladı

hesapta olmayan bir ahmilelik yaşadım
iyi ki de yaşamışım .ALLLAH cümle çocukları bağışlasın içindede benim kuzuları.

hesapsız hamilelik sonrası zamansız kesilen ilaçlar ve yoğun tempo beni çatlattı sanırım

ama ben bunu dr.la bile paylaşırken tek isteğimin kasmadan kendimi rahat nefes alabilmek için-iyi bir anne olmak için çünki bu yavrular bana ALLAH ın emaneti ve ben şimdi onlara ne verirsem onla şekillenecekler-ve daha iyi eş olabilmek adına ne yap yap dik beni ayağa dedim

ama sanırım sütü keseceğim
her gün bu kararla başlıyorum güne
ama hergün vicdan yapıp bir gün sonraya erteliyorum

çok teşekkür ederim hepinize iyi ve samimi temennileriniz için

Selam arkadaslar ben de henuz 1 aylık kızı olan bir anneyim. Hamile kalmadan once 5,5 yıl panik atak için ilaç kullanmış ve hamilelikte hemen bırakmıstım. 8 ay iş yerimde calıstım ogretmenim ama inanın son donem asırı sıkıntı cektim ders anlatmam bile etkilendi. Su an iznimin bitmesine 1 ay var ve sanırım 6 ay ucretsiz izin alacagım hem kızım hem kendim içinm cunku kendimi geri donmeye hiç hazır hissetmiyorum. Su sıralar ates basıyor terlemeler basdonmesi ve denge kaybım var-bakalım bir doktora gidecegim belki ama emzirirken gercekten ilaç kullanamam ne yapacagım hiç bilmiyorum Allah yardımcımız olsun bu arada kardes bir sitede panik ataklı anneler diye bir grup kurdum sizlere sorum sizde de boyle sikayetler oldu mu ve neler yapıyorsunuz bas etmek için?

Doktorum bana doğum sonrası depresyon teşhisi koydu.. Zaten daha önce de tedavi görmüş ve ilaç kullanmıştım.

Şu anda bebeğim 2,5 aylık ve 2tane ilaç kullanıyorum. Doktorum yazdığı ilaçların bebeğe herhangi bir zararının olmayacağını, emzirme döneminde de kullanılabileceğini söyledi..Doktoruma güvenim sonsuz.. Eşim isteediği için kadın doğum doktoruma ve bebeğimi götürdüğüm çocuk doktoruna da danıştım.. ıkisi de ilaçlarını kullan ve kesinlikle emzirmeyi bırakma dediler.. Zaten emzirmek de bi çeşit terapi..

ıçimde hiç bir tereddüt olmadan kullanıyorum ben..

bana yardımcı olurmusun hangi ilaçları kullandın benimde bebeğim 2,5 aylık yardıma ihtiyacım var emzirmeyi bırakmadan ilaç almak istiyorum...

canım bebeğin büyümüş sayılır. ilk aylar süt cok daha önemli bence .anne olarak sen iyi hissetmezsen sütün ne önemi kalırki. bebekler her seyi hissediyor. senin ruh sağlığın daha önemli bence

bebeğin büyümüş cnm. kesinlikle hemen ilaçlarına başla. ben hamileyken içemedim. delirdim. şimdide günde 30 cc anne sütü için ilaç kullanmıyorum ısrarla. bebeğim daha yeni 4 aylık ama o sütten 10 kAT zarar verdim oğluma. çünkü çok sinirliyim tahammülsüzüm. bebeğim etkileniyor ama azcıkta olsun anne sütü alsın diye inat ettim en sonunda kestim sütü . bebeğin 10 aylıksa niye düşünüyorsun ki. senin sağlıklı olmam bebeğin için daha önemli.

merhaba herkese hayrlı cumalar
benmde 10 aylk bebeğim var beynmde hipofiz adenomu var ve hamilelik sonrası ilaç tedavisi ve nti depresan kullanımı yapılabili denmşti şimdi o gün geldi çattı doğumdan sora hemn baktr dediler ama 10 ay oldu içimde sakladığım br korkuydu bu ya emzrmeyi brak derlerse emzirmek bana iyi gelyor bende bebeğime çok bağlym yarın beyin emarı çektreceğim ve doktor faslı başlayacak dua ednde sonçlar iyi olsun yarın gece ilk defa bebeğme süt vermeyeceğim çok sık uyanan meme ile saknleşen br bebek dua edin.. rabbm herkese şfa versn allah tüm annelern yardımcısı olsun..

çok geçmiş olsun. memeden kesmek zorunda kalırsan çok üzülmemeye çalış. sonuçta senin sağlığın da önemli, sen iyi olursan bebeğin de iyi olur.

merhaba arkadaşlar doktora gittim ramazandan sora emzrmeyi brak dedi tedavye öyle gel ve bir kaç yıl da çoçuk yapma dedi....
o zamana bebeğim yaşını almş olacak inş. çok zor olmaz bebeğim kadar bende ona aşırı bağlym braktrmak şmdden üzüyor inş. kolay olr ennde sonunda br gün braktracaktık dimi:2:

lohusalıkta kendimi çok kötü hissetmeye başladım. doktora gittim. deprasyon dedi ilaç verdi ama kullanmadım şimdi yaşına girecek gerçekten çok kötü hissetmeye başladım. dahada kötüleşiyorum. ilaç kullanmam lazım galiba.

Back