Emzirme Danışmanı tavsiye eder misiniz?

blueaqua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2015
1.648
1.573
133
Arkadaşlar bebeğim 17 aylık. Çok düzenli emerken bi günde memeyi bıraktı. Benim için erken geri döndürmek istiyorum. Çok ilgili ve deneyimli emzirme Danışmanı tavsiye eder misiniz. Şehir önemli değil zaten online destek veriyorlar.

kendi isteğiyle bırakmışken geri döndürüp muhtemelen 2 yaşından sonra tekrar bıraktırmak daha yıpratıcı olmaz mı ki

kendi isteğiyle bırakmışken geri döndürüp muhtemelen 2 yaşından sonra tekrar bıraktırmak daha yıpratıcı olmaz mı ki
Onu da düşünüyorum ama bıraktırmayı hiç düşünmedim. Kendi bırakana kadar emer diyordum, üç dört neyse. Daha aklı erip bırakacağı bi zamana kadar emsin istiyorum. Doktoru da daha erken döndürmeye çalış dedi. En az iki üç ay daha sütünü koru dönsün diye, düzenli sağ dedi. Sağıyorum şuan üç dört saatte bir. Çok hareketli bi bebek, yardım edebilecek kimsem de yok çok zor oluyor. Normal düzenimize dönmek istiyorum. Ya da dönmeyecekse peşini bırakayım sağmak çok zor çünkü. Profesyonel bi destek alayım en kötü bana dönmüyor bırak peşini der.

Gece uyanıp bir şey içmek istemiyor mu?

Ters işte hep. İnsanların canı çıkıyor bıraktırıcam diye yandım Allah yapışıyor çocuklar. Ben de bırakmasın emsin diyorum 17 aylık bebek ergen tiriplerine giriyor. Meme diyorum hayıy mama diyor, meme diyor ı ıhhhhhh diyor kafayı iki yana sallıyor nerden öğrendiyse

Gece uyanıp bir şey içmek istemiyor mu?
İşte uyanır emerdi şimdi almıyor meme. Üç gün oldu. Su alıyor bazen uyanınca. Bazen onu da almıyor. Sallayarak uyutuyorum ya da kucağımda uyuyor. Meme de uyurdu, uykuya geçişimiz de sorun oldu. Bi uykuyu arabada kucağımda geçti, bi kere beşikte sallayarak uyuttum, bi kere kucağımda kitap okurken uyudu. Yemek uyku düzenimiz bayağı bi bozuldu yani

Ben uzman değilim tabi ama zaten 2 yaşta kesmeyi öneriyorlar 3 4 yaş cok uzun bir süreç. Doktorlarda sorun görmez normalde 17 aylık sonuçta başka bir doktorla daha mı görüşsen ki. Karşılıklı birbirinizi yıpratmanıza gerek var mı illede emsin diye ek gıdaya yöneldiyse oradan devam etsin sonuçta kendisi istemiş bunu yani bilemedim tekrar döndürmek bana mantıklı gelmedi açıkçası. Benimde oğlum 17 aylık ben 13 aylıkken kestim hamilelikten ötürü ama hayatımız düzene girdi açıkçası ek gıdası uykusu vs ikimizde rahatladık sizinde zamanla bunlarda düzene girer hem.

Ya 18. Aya girerken uyuma şekilleri falan değişiyor bu beybilerin. Evet gece emzirmek büyük rahatlık. Çoğu insan şikayet etse de ben de kolay uyutabildiğim için emzirmeyi seviyordum. Bizimki de 15 aylık bıraktı. Ama oraya kadar meme redleriyle geldiğimiz için buna şükür diyip saldım ben. Ebeaysee var instagramda aratırsanız. Ben danışmanlık almadım. Ama arkadaşım aldı ilk 2 hafta emzirememişti. Sonrasında ona danıştı bayağı çözdüler sorununu kızın.

Doktorumuz, sağlık ocağındaki doktoru, hemşiresi, arkadaşlar herkes aynı şeyi söylüyor. Döndürmeye çalış erken, böyle aniden bırakması normal değil, ne kadar emerse o kadar iyi, en az iki sene emmeli, bırakmasının bi sebebi olmalı, bul vs. Etkileniyorum ben de normal olarak. Uyuması, yemesi çok düzenliydi. Emse de güzel yiyordu, kolaylıkla saatinde uyuyordu. Çok dağıldık, toparlanır tabi de

Hepsi sarlatan bana göre. Ben olsam 3 -4 yasina kadar emzirmezdim o da ayri.

Bir de bebeginiz özgür iradesi ile birakmak istemis olamaz mi ?

Aaa çok teşekkür ederim hemen bakayım. Ya benimki de meme bağımlısıydı. Ben hatta egzama oldum yardım edin tarzı postlar açmıştım geçen sene, nickiniz de tanıdık geliyor konuştuk biz sizle daha önce galiba. Meme meme yakamı çekiştiren çocuk pat diye bıraktı. İnsan sebebini bulmak istiyor. Dönmezse de dönmez tabi de elimden geleni yapayım. Çocuğu tiksindirmeden baskı kurmadan profesyonel olarak deneyeyim istiyorum.

Köpek dişleri cıktı mı peki onun etkiside olabilir bence kendinizi bu kadar kötü hissetmeyin yani herşey kurala bağlı değil her bebek bir değil siz içinizin rahat edeceği şekilde yapın ama dayatmalara kulak asmayın kendi istediğiyle bıraktığı için kötü bir düşünce gelmiyor benim aklıma. Danışmanlık alın ama kendinizide yıpratmayın açıkçası çevre ve doktorun sadece illede 2 yaşa kadar emmeli düşüncesi için. Kilosu sağlığı iyiyse üzülmeyin. Danışmanlık için yardımcı olamadım ama inşallah faydası olacak birine denk gelirsiniz

Hepsi sarlatan bana göre. Ben olsam 3 -4 yasina kadar emzirmezdim o da ayri.

Bir de bebeginiz özgür iradesi ile birakmak istemis olamaz mi ?
Olabilir tabi de annesi olarak bi sorunü varsa çözmek istemem sizi niye rahatsız etti. Size mi emzir dedim. Birinin bebeğinin ağzında yara varmış emmiyormuş mesela belki böyle bi sorunu var. Denerim olmazsa olmaz Allah Allah

Yok haklısınız ben kendimi hazırladım zaten emmezse yapacak bişey yok, emdiğine şükür ama denemek istiyorum bi işte. Dişleri çıkmıyor bu arada, yakında dört tane dişi çıktı hele o ara Ağrı’dan hep memeye geliyordu. Son dört azısı kaldı yakın zamanda çıkacak onlar için de doktor daha dört beş ay çıkmaz dedi. Ama geniz akıntısı var Boğaz’ında sıkıntı var biraz yani. Bıraktığı gün bi iki kere ağzına almak istedi memeyi öğürdü bıraktı emmedi. Bi de o gün atağa girdi. Bunlar sebep olabilir. Biraz da iyice memeyi unutmadan yapacak bişey varsa yapmak istiyorum. Dönmezse dönmez tabi zorla olmuyor

Kadın normal bi yorum yapmış fikrini söylemiş hiç rahatsız gibi gelmedi bana. Neden tepki gösterdiniz bu kadar

Deneyin tabi aklınızda soru işareti kalmasın. Kolay gelsin diyim ozaman süreç kolay geçer inşallah

Kadın normal bi yorum yapmış fikrini söylemiş hiç rahatsız gibi gelmedi bana. Neden tepki gösterdiniz bu kadar
Ben bi karar vermişim belki bu kararı da zor verdim, emzirme Danışmanı sormuşum, sizce deneyeyim mi bırakayım mı diye fikir sormamışım. Kafamı karıştırmaya ne gerek var. Biliyorsanız emzirme Danışmanı söyleyim. Ya da bu konuda bi tecrübeniz varsa yardımcı olun. Biri dedi diye tamsm haklısınız ya bebeğimin bu kadar emmesi yeter demeyeceğim. Zaten yorgunum, düzenim alt üst olmuş. Bebeğimi bi saatte zor uyutmuşum birazdan uyanır, o uyurken işlerimi yapıp az dinlenmek istiyorum. Yormayın beni Allah aşkına,

Bence de mental olarak iyi değilsiniz. Ne bu öfke Allah aşkına sanki biz çocuğun beynini yıkayıp memeyi bırak dedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…