• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirken hissettiğim bu acı nasıl, ne zaman geçer? Yardım?

pecan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
778
1.218
113
Merhaba, 3 günlük anneyim... Emzirirken hissedilen o acı hissi ile nasıl baş ettiniz? Bana da söyleyin ne olur
Yatak odasından çıkmıyorum inanır mısınız? Üzerime kıyafet giyemiyorum.
Çocuk doktoru da moralimi bozdu, acıyor dersem beynim mesaj yolluyormus süt sağma dermiş.. Bir ağlama tuttu beni.. Nasıl acımıyor diyeceğim ki
uykusuzluk, doğum sonrası iyileşme derken üzerine bu. Üzerine bu derken, ilk enzirmede gözümden yaş geldi zaten. Uçları kanadı, göğüs ucum yok diye hastanede silikon uc kullanmama rağmen.
Var mı bu işin sırrı? Zamanı? Ebemiz zamanla gececek dedi. Bu catlaklar, nasıl geçer. Böyle durduğu yerde acıyor göğüslerim. Emzirirken yerleri döverken hissettiğim acı bir yana...Pompalarken acıdan bırakıyorum, yakında göğüslerim de dönülmeyecek şekilde, zarar görecek ve yavrumu besleyemeyeceğim diye korkuyorum. Lütfen deneyimlerinizi paylaşın. Bana yardım edin.

Merhaba. Oncelikle tebrik ediyorum. Emzirmeden once sütünü sagip ucuna sür emzirdikten sonra da zeytin yagi sur. Hic bir krem iyi gelmedi bana. Tavsiye uzerine bu yontem cok iyi geldi.

Geçmiş olsun merak etme geçicek benim de öyleydi kızım memeyi ilk tuttuğunda acıdam yerimden zıplıyordum resmen ama 1 aya tamamen geçti şimdi kızım 2 aylık hiç ağrımıyo göğüs ucum ben lansinoh krem kullandım tavsiye ederim

Lansinoh ben de kullandım. Doğru emzirsen de ilk bebekte göğüs ucu büyüdüğü için acıyor. Ben de çektim zamanında. Biraz sabret olur mu? Bu Lansinoh krem emzirme öncesi silinmiyor. Bir sakıncası da yok bebeğe. Mutlaka kullan. Emzirme öncesi ve sonrası sürüyorsun mutlaka.

Pompa daha çok zarar veriyor. Kullanma. Sadece emzir. Giysine deyince acıyorsa göğüs ucu koruyucular var plastik. Çamaşırına değmez de hem.

Bebeği tutuş şekliniz de önemli bence. Bebek tam kavrayamazsa hem sizin canınız yanar hem kendisi yeterince doyamaz. Tüm emzirme boyunca bebeğin pozisyonuna dikkat edin, gerekirse doğru pozisyon için videoları seyredin. Bir de bol su içip sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin ki sütünüz olsun. Süt varsa akışı da kolay olur ve canınız çok yanmaz.
Ama her şeyden önce sabır ve bebeğinizin karnını doyuracağınızı düşünerek huzur. Zamanla acı değil keyif alırsınız. Sağlıkla büyütün inşallah

canım yazdığını okuduğumda kendi çektiklerim geldi aklıma ben de çok çektim eşim gözümden yaşlarımı silerdi emzirirken ama geçiyor sabret kendi sütünden başkasında çare yok benimde denemediğim kalmadı ama hakiki zeytinyağı birazcık yumuşatıcı ve sonrasında sütünü sür çamaşırına yapismamasina dikkat et bu günler geçici emzirirken acımıyo acımıyo diyerek kendini sakinleştirmeye calis

Ben üç ay boyunca dediginiz acıları cektim.
Çok fazla dikişim vardı tam oturamıyordum haliyle bebegin emme pozisyonunu ayarlayamamaktan gögüslerimin ucu kopma noktasına geldi. Bebek emdikće agzının kenarından akan kanı gördüm. O kadar kötüydü anlayacagınız.
Ama geçti sizinkide geçecek inşallah.
Eczaneden krem alın.
Emzirmeden önce sütünüzle gögüs ucunuzu yumusatın.
Farklı pozisyonlarda emzirmeyi deneyin. Emzirdikten sonra mutlaka kremleyin.

Süt kaymağı...ilkel gibi ama inanın ecz. alınan kremlerden daha iyi gelmişti bana, emzirdikten sonra göğüs ucuna sürün göğüs pedini üstüne kapatın,birdaha ki emzirmeden önce temiz ve ıslak bir havlu ile göğsü temizleyip bebeğinizi temiz bir şekilde emzirin...süt kaymağını marketlerde hazır olarak satılanlardan da kullanılabilirsiniz.tek yapmanız gereken emzirmediğiniz zamanlarda sürekli göğüs ucunda ve etrafında kaymağı bekletmek, herkese tavsiye edeceksiniz bence

Son düzenleme:
Bebegimle, ilk 20 günü devirdik. Hala daha catlaklarimdan tam anlamıyla kurtulamadım. Emzirme danışmanı tuttum,nasıl tutacagimi gösterdi ama mastit olmadan önce tanissaydim iyiydi. Bir hafta ateşle uğraştım. Soyldiklerinizin hepsini denedim, bana en çok umut veren de " Geçecek" demeniz... Umarım geçer. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Y Yasam111 S Selin46 florence_N florence_N N nane_molla S simeta @koremanya M macey

Gecti mi acilariniz ben de 10gunluk anneyim. Daha 2gundur duzeldi.o.acilarim. lansinoh galiba iyi geldi bana. Memeler acik gezmek iyi geliyo biraz. Ustunu ortemyo ki insan..

6. Haftamız bitti, evet o herkesin geçecek dediği acı bitti. Doğru söylüyorlar. Ağlıyordum acıdan,üstüne lohusa duygusallığı... Hassasiyet ötesi, sıkıntıdan sağ göpsümdeki süt kesildi. O yüzden tavsiyem çektiklerine geçici gözle yaklaş. Stres olma diyemem, çünkü can bu, acıyor. Beni kimse lohusalığa hazırlamadı. Oysaki emzirme, anne sütü mevzusu çok önemliydi benim için.
Eger acemi hissediyorsan, emzirme danışmanı tut. Bana çok yardımcı oldu.
Mastit olduğumda, dibin dibinde hissediyordum . Ateş bi yandan, ağrısı, acısı bir yandan... Antibiyotik ile direkten döndüm. Apse kapsulu dirençli duruyor hala, sürekli çalışıyorum üzerine.
Lansinoh, garmastan, susam yağı ( masaj için) madecassol kullandım. Garmastan sürekli... Lansinoh etrafına dedi danışman. Yumuşatırmış çok meme ucunu ( Benim gibi göğüs ucu belirgin olmayanlar için istenmeyen bir şey)

Mastit olmadan, önlemini al, değişik pozisyonlarda emzir bebeğini. Önüne geçersin. Kimseye şöyle böyle sütüm geliyor da deme, ben nazara geldim bence, sağolsun eşimin çenesi durmadı, kaç kez tembihledim hem de.
Olan oldu. Gittiği yere kadar.
Önemli olan istek diyorlar, çok istiyorum emzirmeyi uzun zaman, ama şu an öyle seyler oluyor ki ülkemde, acaba ne kadar önemli üzülmek için bazı şeyler, düşünmeden edemiyor insan.

Dikkat et meme uçlarına, bakımını yap
Düzgün pozisyonda emzir, değiştirmeye gayret ederek.
Düz, çapraz, 90 derece...

Sütünle kal :KK66:
tüm isteyen Anneler de

Gecti mi acilariniz ben de 10gunluk anneyim. Daha 2gundur duzeldi.o.acilarim. lansinoh galiba iyi geldi bana. Memeler acik gezmek iyi geliyo biraz. Ustunu ortemyo ki insan..

Çok sevindim gectiğine. Herşey yaşarken çok zor geliyor zaman geçince bir anı olarak kalıyor iyi ya da kötü.
Saglıkla büyütün civcivinizi.
Ek: Diş çikarma dönemine dikkat edin tamamen emzirmeyi kesmexiyseniz :KK53:

Hindistan cevizi yağı çok iyi gelmiş öyle diyorlar kremler fasa fisoymuş pes etme alışacaksıb

Çok sevindim gectiğine. Herşey yaşarken çok zor geliyor zaman geçince bir anı olarak kalıyor iyi ya da kötü.
Saglıkla büyütün civcivinizi.
Ek: Diş çikarma dönemine dikkat edin tamamen emzirmeyi kesmexiyseniz :KK53:
Silikon uç kullanıyorum, şimdi bile önce biraz eziyor, sonra emiyor. O zamanı düşünemiyorum:KK53:. Çok teşekkür ederim, herkesin yavrusunu Allah bağışlasın :nazar:

Seni o kadar iyi anliyorum ki bende cok cektim o acidan yeni yeni gecti arada yine hafif oluyor gibi ama kurtuldum tam 50 gün cektim :( denemedigim krem, yag vs kalmadi... çareyi pompa ile sagip gogusleri dinlendirmekte buldum. Mesela sağ gogsumu emiyo yara oluyo soldan emzirmeye devam ediyorumn ve sag gogsu iyi olana kadar pompa ile sağıyorum biberon ile veriyorum bebege oyle öyle kurtuldum

Seni o kadar iyi anliyorum ki bende cok cektim o acidan yeni yeni gecti arada yine hafif oluyor gibi ama kurtuldum tam 50 gün cektim :KK43: denemedigim krem, yag vs kalmadi... çareyi pompa ile sagip gogusleri dinlendirmekte buldum. Mesela sağ gogsumu emiyo yara oluyo soldan emzirmeye devam ediyorumn ve sag gogsu iyi olana kadar pompa ile sağıyorum biberon ile veriyorum bebege oyle öyle kurtuldum
Tamamiyle mi kurtuldun? Ben biberon kolay gelir beni emmeye bırakır diye korkuyorum. Zaten dışarı çıkınca acıktı diyelim tepiniyor benim çıkarıp meme verme sansım yok. Zira emzirme çok zahmetli geçiyor, sağolsun memeyle savaşıyor oğlan. Sağıp dışarda onu veriyorum. İyileşmeye tamamiyle faydalı oldu mu? Ben de 50 yi senin gibi tamamlasam keşke :dua:

Tamamiyle mi kurtuldun? Ben biberon kolay gelir beni emmeye bırakır diye korkuyorum. Zaten dışarı çıkınca acıktı diyelim tepiniyor benim çıkarıp meme verme sansım yok. Zira emzirme çok zahmetli geçiyor, sağolsun memeyle savaşıyor oğlan. Sağıp dışarda onu veriyorum. İyileşmeye tamamiyle faydalı oldu mu? Ben de 50 yi senin gibi tamamlasam keşke :dua:
Evet cnm tamamen gecti diyeblrm. Hala inanamıyorum gectigine.. cok çekmiştim.. ben düşündüm ki bu izdiraba dayanamayip mamaya gececektim o dereceye gelmistim o yuzden biberona alisir mi diye fazla korkmadm. Zaten birsey duymustum ilk 3 ay bebekler aliskanlik edinmez diye ve su an biliyor musun biberon icen bebegm artik biberon almaz oldu agzina sadece göğsümu tutuyor. Eğer cok izdirap veriyorsa deneyeblrsn cunku dinlendrmeden düzelmez benm denemediğim krem kalmamıştı.. ya da siringa çay kaşığı vereblrsn. Amac gogsu dinlendrmek

Merhaba, 3 günlük anneyim... Emzirirken hissedilen o acı hissi ile nasıl baş ettiniz? Bana da söyleyin ne olur
Yatak odasından çıkmıyorum inanır mısınız? Üzerime kıyafet giyemiyorum.
Çocuk doktoru da moralimi bozdu, acıyor dersem beynim mesaj yolluyormus süt sağma dermiş.. Bir ağlama tuttu beni.. Nasıl acımıyor diyeceğim ki
uykusuzluk, doğum sonrası iyileşme derken üzerine bu. Üzerine bu derken, ilk enzirmede gözümden yaş geldi zaten. Uçları kanadı, göğüs ucum yok diye hastanede silikon uc kullanmama rağmen.
Var mı bu işin sırrı? Zamanı? Ebemiz zamanla gececek dedi. Bu catlaklar, nasıl geçer. Böyle durduğu yerde acıyor göğüslerim. Emzirirken yerleri döverken hissettiğim acı bir yana...Pompalarken acıdan bırakıyorum, yakında göğüslerim de dönülmeyecek şekilde, zarar görecek ve yavrumu besleyemeyeceğim diye korkuyorum. Lütfen deneyimlerinizi paylaşın. Bana yardım edin.
Vala ben ne kremler kullandm haddi hesabı yok her emzirmeden snra yıka bende dokunamazdm resmen ama zamanla gecıyor bu bır ay bır bucuk ay kdr surdu bende smdi bebegm ıkı aylık oldu gectı cok sukur ben gögüs kalkanında cok faydasnı gördm hem sürüm ziyan olmadı hem ucuna bsey deymedigi icn hıZlı ıyilestı bazen gece gögüs uclarma krem surup acık yatıyordum oda ii gelmişti gögüs pedi kullanmayıda ıhmal etme mıkrop kapmasn dikkat et

Back