emziriyorum ve grip oldummm :((( ne yapmalıyım

Paspal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2007
241
2
43
kızlar bebeğim 4 aylık emziriyorum ve grip oldummm ne yapsam da geçseee

kızlar bebeğim 4 aylık emziriyorum ve grip oldummm ne yapsam da geçseee

Geçmiş olsun canım..Benim de 3 aylık kızım var..Hamilelik ve emzirme sürecinde ben de grip oldum sık sık..Dolayısıyla ilaç almak mümkün değil..Bunu geçirmenin tek yolu ''Tavuk Suyu'':))
Tavuk suyunu ya direk tüket,yada suyundan çorba yap,limon sık ve iç..Tavuk suyu ''Musevi Penesilini'' görevi yapmaktadır..Seni bir günde ayağa kaldıracaktır..Ben 7 yaşında ki oğlumu hastaladığında, bu çorba ile ayağa kaldırıyorum..

Şu anda ben de emziriyorum hafif grip başlangıcı hissetiğimde ilaç yerine, tavuk suyu çorbas bana antibiyotik oluyor..

Hiç vakit kaybetmeden tavuk suyuna çorba yap,limon sık iç ve bir günde ayağa kalk..Bu öneri doğum doktorumun tavsiyesidir..
Tekrar geçmiş olsun...yerimseniben

ahaa ben acıcaktım bu konuyu hay allah razı olsun canım.. bende grıp olsum gecelerı aralı cok emzırıyorum nasık nefes alıp neremden verıcegımı sasırdım artık vallahı.. gunduzlerıde ha bıre emmek ıstıyor halıyle yavrucagım.. ınsallah gecmez bebegıme ya :KK43:

canım bende geçenlerde oldum nane limon içtim bi güzelde terledim öyle geçti tavuk suyuda iyi fikir ama muhakkak ter atman lazım allah şifa versin

Sakın emzirmeyi kesmeyin aksine daha çok emzirin ki sütününüz bebeğinizi grip bulaşma riskinden korusun. Bende kızım 3-4 aylıkken grip olmuştum. Ihlamur limon suyu tavuk çorbası vs vs içtim. Korkmayın bebeğe geçmiyor emzirirken. Süt koruyor bebekleri. ama maske takmadan emzirmeyin ve yaklaşmayın bebeğinize. ellerinizi sık sık yıkayın.

bende 1 hafta önce oldum ben hemen hemene atlattım fakat bebeğime geçirdim gribimi şimdi o grip malasef yavrum bebeklerin gripleri daha uzun sürermiş birde umarım tez vakit geçer

nane içmeyin emzirirken,sütü azaltıyormuş...maydanoz da öyle...dereotu ise arttırıyormuş...

grip hala son sürat devam ediyor....kızıma da geçti ilaç kullanıyoruzzz

merhaba arkadaşlar, malum havalar yavaş yavaş soğuyor ve mevsim değişikliği nedeniyle nezle veya grip oluruz. ama kimimiz hamile olduğumuz için kimimiz de emzirdiğimiz için ilaç alamıyoruz ve bebeklerimiz de bizden virüs kapıp hasta oluyorlar. ben de son iki gündür bununla uğraşıyorum. özellikle de dün çok kötü bir haldeydim ki aklıma hamileyken uguladığım ve etkisini 1 gün içinde gördüğüm evde kendi yaptığım bir ilaç geldi. hemen uyguladım, çok şükür dün elimde peçetelerle gezerken bugün gayet iyiyim. sizlere de tavsiye ediyorum. Bu ilaç şöyle yapılıyor;
bir ya da iki tane elmanın kabukları kalın bir şekilde soyulur ve soyulan kabuklar bir tencereye koyulur. içine kabuğunu soyduğumuz ve dilim dilim kestiğimiz limonun kendisi atılır ve üzerini geçecekşekilde su koyularak 10 dk kaynatılır. sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kekik atılır ve 15 dk demlendirilir. daha sonra içine bir kaşık bal ilave ederk içilir.
şifa bulursunuz inşallah..:Saruboceq:

X