Emziriyorum Sol Göğsüm Küçük Kaldı

darksoulriver

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2008
3.912
2
116
Diğer
35 günlük anneyim, 38+0 da sezeryanla doğum yapmak zorunda kaldım. göğüs ucu çatlakları konusunda çok problem yaşadım ilk zamanlar. (gerçi hala biraz devam ediyor.) çatlaklar özellikle sol göğsümde çok yoğundu ve acısına dayanamıyordum. bu nedenle sol göğsümü pompayla sağıyodum ve sağ göğsümle emziriyordum. 3-4 gün böyle yaptım ve o zamandan beri sağ göğsüm büyük, sol göğsüm küçük. her iki göğsümden de süt geliyor fakat sağdığım göğsümden daha az geliyor. bu yüzden son bir haftadır acısa da diğer göğsümü veriyorum çoğu zaman. hem boyutları eşitlensin hem de süt üretimi artsın diye.

bu arada 1.ayın sonunda kontrole gittiğimizde 1200gr almıştık. yani sütüm yetiyor çocuğuma.

siz de benzeri bir durum yaşadınız mı? yaşadıysanız nasıl çözdünüz? yoksa hep böyle mi devam etti? :(( ve artık süt sağma makinesi kullanmaya bile korkuyorum. yardımınıza ihtiyacım varr

öncwlike Allah sağlıkla analı babalı büyütsün pompayı bilmiyorum ama bir arkadaşım bir göğsünü daha çok emzirdiği için biri büyük biri küçük kalmıştı dikkat et diğerinide emzir yoksa emzirmeyi bırakıncada düzelmiyor

birde lansinoh diye doğal bir krem var sürüyosun emzirirken silmen gerekmiyor ben çok faydasını gördüm tavsiye ederim eczanelerde satılıyor

aynı sıkıntı bendede var canım düzelmez o benimde bir göğüsüm büyük diğerine göre 3 aylık oğlumu emziriyorum ama ne fayda bir mememe çok süt doluyo diğerine azıcık

aynı sıkıntı bendede var canım düzelmez o benimde bir göğüsüm büyük diğerine göre 3 aylık oğlumu emziriyorum ama ne fayda bir mememe çok süt doluyo diğerine azıcık

ilk emzirmeye başlarken az süt olanı versen çoğalmaz mı acaba aç olunca hırslı emiyolarya dene bence arkadaşım emzirmeyi bıraktığında göğsünün biri küçük kalmıştı

öncwlike Allah sağlıkla analı babalı büyütsün pompayı bilmiyorum ama bir arkadaşım bir göğsünü daha çok emzirdiği için biri büyük biri küçük kalmıştı dikkat et diğerinide emzir yoksa emzirmeyi bırakıncada düzelmiyor

birde lansinoh diye doğal bir krem var sürüyosun emzirirken silmen gerekmiyor ben çok faydasını gördüm tavsiye ederim eczanelerde satılıyor

ilk emzirmeye başlarken az süt olanı versen çoğalmaz mı acaba aç olunca hırslı emiyolarya dene bence arkadaşım emzirmeyi bıraktığında göğsünün biri küçük kalmıştı

cevaplarınız için çok tşk ederim. kızımdan ancak fırsat bulabildim yazmaya. lansinoh kullandım doğum yaptığım günden itibaren. göğsümün küçüldüğünü hissettiğim andan itibaren ilk olarak hep o göğsümü verdim biraz düzeldi ama kesin çözüm olmadı. sizlerde de aynı durum olduğuna göre yani bu sorunun bi çözümü yok, anlaşıldı :(

aynı sorun bendede var ama normaldede azda olsa sol göğsüm sağ göğsümden daha küçüktü. emzirmeye başlayınca fark daha da büyüdü. ilk sıralar bende göğüs ucu acısından sağıyodum şimdi emziriyorum hala sağ göğsüm büyük ama süt de sağ göğsümde var sol göğsümde o kadar süt yok. kime söylesem benimde öyle diyo. acaba gerçekten normal bi durummu?

aynı sorun bendede var ama normaldede azda olsa sol göğsüm sağ göğsümden daha küçüktü. emzirmeye başlayınca fark daha da büyüdü. ilk sıralar bende göğüs ucu acısından sağıyodum şimdi emziriyorum hala sağ göğsüm büyük ama süt de sağ göğsümde var sol göğsümde o kadar süt yok. kime söylesem benimde öyle diyo. acaba gerçekten normal bi durummu?

keşke bilsem.......burda yazılanlara göre birçoğumuz bu durumu yaşıyoruz :(

öncelikle hayırlı olsun bebişin:))))
benimde öyle problemlerim oldu baya acılar çektim:((((
sana tavsiyem şöyle lansinoh krem al kullan, göğüs pedini 4 aylık falan olana kadar kesinlikle kullanma, göğüs kalkanı al bende philips aventin vardı harika bi icat... her gün mutlaka ılık duş al göğüslerine sabunlu suyla masaj yap...
bunlardan sonra eminin sıkıntın kalmayacak...
ama en önemlisi göğüs kalkanı...

bebegin hayirli olsun bende 2 ay oldum dogum yapali Allaha sükür hic catlak olmadi ama sag gögsümde büyük bi sivilce cikti ama emzire emzire gecti sende öyle yap bastan cok aciyo ama sonra geciyo haa birde sicak havlu koy gögüslerine:28:

öncelikle hayırlı olsun bebişin:))))
benimde öyle problemlerim oldu baya acılar çektim:((((
sana tavsiyem şöyle lansinoh krem al kullan, göğüs pedini 4 aylık falan olana kadar kesinlikle kullanma, göğüs kalkanı al bende philips aventin vardı harika bi icat... her gün mutlaka ılık duş al göğüslerine sabunlu suyla masaj yap...
bunlardan sonra eminin sıkıntın kalmayacak...
ama en önemlisi göğüs kalkanı...

bebegin hayirli olsun bende 2 ay oldum dogum yapali Allaha sükür hic catlak olmadi ama sag gögsümde büyük bi sivilce cikti ama emzire emzire gecti sende öyle yap bastan cok aciyo ama sonra geciyo haa birde sicak havlu koy gögüslerine:28:

cevaplarınız için sağolun kızlar. doğumdan itibaren lansinoh kullanıyorum. avent göğüs kalkanım da var ve göğüs pedi de kullanıyorum zaman zaman. çatlak sorununu hallettik şükürler olsun. daha doğrusu çatlak var ama acı vermiyor artık. ama şu süt olayı değişmicek sanırım. bi göğsüm diğerinden daha büyük. ve büyük göğsümden resmen süt fışkırıyor. diğerinden ise birazcık geliyor. neyseki bebeğmin kilo alımı iyi. sıcak havlu koymayı denemedim ama günde 1-2 defa duş alıyorum ve her defasında özellikle küçük olan göğsüme masaj yapıyorum, iyi geliyor biraz.

Meraba Arkadaslar 25 GünLük AnneYim Aynı Sorun Bendede vAR . . bnde sol göğsüm acıo dıye sağ göğsümü emzırdım sol göğSümü Sağdım sol göğsüm dier göğsüme oranla çok küçük tek fark ıkısındede Süt var yeterıncee :S

acaba gecıcımıdırr cunku cok kotuu bi görüntü oluoo . .

ÖnceLikLe sebekLerinizi analaı babalı büyütün inşallah . . Allah bagıslasınn

anladım kii herkeste aynı problem varr çözüm yokk . . doktora gıdıp tavsıye alan var mı ?

25 gunluk anneyım bn daha Allah nasıp edersee pazartesı gıdecegımm doktoraa . .

şimdi benim oğlum 1 yaşına bastı hala emzirioum tabi tek memeyle diğerindeki süt cok az ve oğlum onu kabul etmiyo emmek istemiyo dolayısıyla göğsümün biri 85 diğeri ise 75 beden kötü görünüyor .benim eltimde rahatına geliyor diye hep sağ memesiyle emzirmiş takma kafana memeden kesince aynı boyda olur ikiside dedi, inanamadım aç bakim göğüslerine dedim açtı gösterdi valla ikiside aynı boyda çok sevindim inşallah bizde memeden kesitiğimde görüntü farkı olmaz .ama benim asıl düşündüğüm şey bu oğlanı memeden kestiğimde tek gögsüm şişecek zaten büyük amanın yandım ben nasıl görünecek acaba
:52:

slm.ne yazık ki öyle kalıyor.benim de aynı sorunum var.galiba biraz ben, sol taraf ters geliyor diye daha çok sağ göğsüme ağırlık verdim o yüzden benim küçük kaldı.

Benimde sol gogsum sag gogsume gore daha buyuk fakat ben genelde sagdan emziriyorum benim fikrim emzirmekle alakasi yok sut dolunca goguslerdeki esitsizlikler ortaya cikiyor gibi:/

Benimde sol gogsum buyuk sert, sag gogsum sönük,halbuki ikisinden de emziriyorum,baslarda bebegim emmedigi icin cok sağmıstım.nasil duzelebilir

Back