Emziriyorum kilo vermek istiyorum😔

Mavimeltem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2018
133
198
53
34
Slm hanımlar oğlum 4.5 aylık emziriyorum. 76 kiloyla hamile kaldım 105 ile Doğum yaptım şimdiye kadar dikkat etmeden tıka basa yiyerek 20 kilo verdim . Şu anda 85 kiloyum ama benim ideal kilom 60 yani 25 kilo fazlam var. Şöyle bir yöntem düşündüm sütüme bir etkisi olmayan abur cuburu kessem akşam 8 den sonra hiçbir şey yemesem havalar da ısındı her gün yürüyüşe çıksam diyorum acaba sütüm azalır mı bu arada evde kondisyon bisikleti de var. Onu da kullanmak istiyorum. Aranızda kilo veren var mı emzirme döneminde varsa nasıl verdi

Emzirdikce zayflarsin zaten sutun saglikli beslendigin ve strese grmedgn surece azalcagini sanmiyorum.bol su ic yesil sebzeler duzenli uyku . Sut şak diye azalan bisey de degil takmassan kafana tabi relax ol bi buyut emdikce verirsin zaten

Emzirdikce zayflarsin zaten sutun saglikli beslendigin ve strese grmedgn surece azalcagini sanmiyorum.bol su ic yesil sebzeler duzenli uyku . Sut şak diye azalan bisey de degil takmassan kafana tabi relax ol bi buyut emdikce verirsin zaten
Aslında herkes emzirirken diyet yapılmaz diyor ama benim de psikolojimi bozdu bu kilolar. Bayramda bu yaşta bu kilo çok vermeye çalış falan da diyen olunca iyice kafaya taktım. Aslında şu anda amacım sadece abur cuburdan uzak durmak hem sütüme faydası yok hem kilo aldırıyor

abur cubur sut yapmaz aksine birakinca ve yuruyus yapinca hem kendini daha iyi hissedersin hem azar azar kilo verirsin.abur cubur ve hamurisi yeme.ekmegini de tam bugday al.yuruyus bol su.kilo verirsin.ben bu sekilde 73ten 67lere dustum.(bebegim 8 aylik bu arada).arada kacamaklarim da oldu tabi.bol su icmek dinlenmek uyumak dengeli beslenmek mutlu hissettiricek seyler yapmak sut yapar.yoksa tatlilarin abur cuburun bi faydasi yok.

Evet ben de böyle düşünüyorum tatlı ihtiyacı için de sabahları bal tüketiyorum siz iyi vermişsiniz kaçamak da illaki oluyor bazen sadece ağzıma bişeyler atmak istiyorum onu da şöyle düşündüm çiğ fındık ve çiğ badem aldım onları yiyeyim diyorum

Benim bu konuyu açma sebebim benim gibi olan var mı varsa birbirimize destek olsak daha iyi olacak sanki

Meraba bende aynı dertten muzdaribim..kızımın doktoru diyet yapma çocuk kilo almaz deyince tıka basa yedim ve nerdeyse doğum yaptığım kiloya ulaştım (91.5)..baktım ki böyle olmuyor aynalara bakamaz hale geldim kizimda 8aylik oldu başladım diyetisyen eşliğinde kilo vermeye..1ayi rekor bı kiloyla bitirdim 84e düştüm..ve sutumle alakalı bir sıkıntım olmadı ..hatta keşke diyorum keşke bu hale gelmeden bu kadar düzenli beslenseydim..ama lütfen diyeti kendi kafaniza göre yapmayın çünkü benim daha öncede denemelerim oldu ve goguslerim hep bombostu..şimdi ihtiyacım kadarını yiyerek ve acikmayarak geçiriyorum gunlerimi

Selam ben de 3.5 ay önce doğum yaptım. Eve eksi 10 kiloyla gelip sonra da bu kiloların 5'ini geri aldım. Anlayamadığım cidden çok yemiyorum, abanmıyorum ve emziriyorum... Nasıl başardım kilo almayı bilmem. Eşim hareketsizlikten olduğunu iddia ediyo. E başka da mantıklı seçenek yok zaten. Ama ne giyinmek hoşuma gidiyor ne aynaya bakmak. Bebekle foto çekilelim diyorum, kendimi görmeye dayanamıyorum.

Merhaba teşekkür ederim cevap verdiğiniz için . Evet benim de şöyle bir durumum oldu iki gün diyet yaptım yürüyüş süt yapsın diye bol su içtim ve Canım hiç tatlı istemedi ama dün akşamüzeri bebeğim sürekli emmek istedi sanırım doymadı hatta gece altı saat uyuyan çocuk dün gece uyandı emmek için ben de o uyanınca sanırım süt olmuyor diye bişeyler yedim ve çok şükür bugün iyi dediğiniz gibi kafama göre yapmayacağım diyetisyene gideceğim

Bu arada çok güzel kilo vermişsiniz

Merhaba aynen ben de sizin gibiydim hareketsizlik çok fazla yemiyordular ama benim emzirince kan şekerim de düşüyor herhalde tatlı bişeyler istiyordum işte ben bu tatlıyı kesmek istiyorum bir faydası yok sonuçta fotoğraf da çekilmek istiyorum bebişimle ama bu halde kendimi görmek de istemiyorum of ne zor bir durum ya

Bu arada bende tatlıya inanılmaz düşündüm o kilo aldırdı zaten bana..ama şuan sağlıklı beslendigim için canım hiç istemiyor

Bu arada bende tatlıya inanılmaz düşündüm o kilo aldırdı zaten bana..ama şuan sağlıklı beslendigim için canım hiç istemiyor
Nasıl bir beslenme listesi uyguluyorsunuz ben de diyetisyene gideceğim her insanın bünyesi farklıdır tabisi ama bir fikir Sahibi olmak için soruyorum

Kadın kadına sohbet etmek sorularınız sormak tartışmak gizli isimsiz sorularınızı sormak istermisiniz facebook ta ... gurubumuza bekleriz

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kendi tecrübeme dayanarak yemenin sütle gerçekten bir alakası olmadığını söyleyebilirim. İlk bebeğim doğduğu zaman 2 ay yalnız baktım evde. Yeri geldi 24 saat bir lokma yemeye fırsatım olmadı. Ama bol sütüm vardı ve oğlum ilk ay 1400 gr ikinci ay 1600 gr aldı. 3kg doğan bebek 2.ay muayenesinde 6kg çıktı yani. Bu yiyememe silsilesinde hamilelikte aldığım 25kilonun 20 si ilk 2 ay içerisinde gitti. Doğumdan 6 ay sonra toplamda 28 kg vermiştim.

Ayrıca alerjik bebek anneleri var. Aylarca sadece patates ve zeytinle besleniyorlar ve yine de sütlerinde sorun olmadan emziriyorlar. Yemezsem sütüm azalır diye kendinizi şartlandırırsanız öyle hissedersiniz ve herşeyi buna yorarsınız.

Sağlıklı beslenin yeter. Abur cuburun zaten size bir faydası yok.

Orası da doğru Allah a çok şükür ki sütüm var da emzirebiliyorum ben şunu farkettim abur cuburu kestim ve akşam saat sekizden sonra hiçbişey yememeye çalıştım başka bir şeye dikkat etmeme rağmen üç günde bir kilo verdim sütümde de bir azalma olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…