Emziriyorum ama kilolarım gitmiyor

Anais0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2024
89
31
30
Merhaba anneler tecrübenize ihtiyacım var. Ben 60 kilo ile hamile kaldım 90 kg doğum yaptım. Hafif gebelik zehirlenmesi yaşadığım için acil sezaryene alındım vücudum aşırı ödem topluyordu. 90 kg ameliyata girdim 90 kg ile hastaneden çıktım. Verilen serumlar vs de ödem olarak kaldı vücudumda. Sonrasında 8 kg kadar verdim ama vücudumdaki ödem hala tam gitmedi normal kilolar da var tabii. Bu beni çok fazla etkiliyor çok kilolu olduğumu çok kötü göründüğümü hissediyorum emzirince kilolar gider dediler ama 3 ay oldu zaten azdı sütüm daha da azalmasın diye diyet de yapamıyorum. Çok kötü hissediyorum bu bebeğime de yansıyor huysuzlanıyor. Sütümü azaltmadan kilo vermemin bir yolu var mı sizce siz ne zaman vermeye başladınız hamilelik kilolarınızı?

Süt icin ilk hamileligimde ne buldularsa verdiler ye sütün olsun sen emziriyorsun boğazına iyi bak dediler yedim emzirdikce vermeyi bırak aldım.Beslenme düzeninizden hamur isi tatlı abur cubur ne varsa cıkarıp bol su icerseniz kilo verirsiniz.En cok süt yapan sey su zaten.

5. ayda diyetisyenle diyete girdim sütümde hiçbir değişiklik olmadı. Bol bol su ve protein yeterli süt için.

Merhaba anneler tecrübenize ihtiyacım var. Ben 60 kilo ile hamile kaldım 90 kg doğum yaptım. Hafif gebelik zehirlenmesi yaşadığım için acil sezaryene alındım vücudum aşırı ödem topluyordu. 90 kg ameliyata girdim 90 kg ile hastaneden çıktım. Verilen serumlar vs de ödem olarak kaldı vücudumda. Sonrasında 8 kg kadar verdim ama vücudumdaki ödem hala tam gitmedi normal kilolar da var tabii. Bu beni çok fazla etkiliyor çok kilolu olduğumu çok kötü göründüğümü hissediyorum emzirince kilolar gider dediler ama 3 ay oldu zaten azdı sütüm daha da azalmasın diye diyet de yapamıyorum. Çok kötü hissediyorum bu bebeğime de yansıyor huysuzlanıyor. Sütümü azaltmadan kilo vermemin bir yolu var mı sizce siz ne zaman vermeye başladınız hamilelik kilolarınızı?
Diyetisyen eşliğinde ilerleyin. Bol bol yeşillik tüketin. Yağsız bir şekilde et ve balık yiyin. Yumurtanızı haşlama olarak tüketin. Kendinize kötü hissediyorsanız kilo verin Bencede.

Sağlıklı proteinli beslenirsen verirsin. Hamur işi ekmek özellikle akşam gece yemekleri ve tatlılar süt değil kilo yapar.

Doğumdan 3 ay sonra tartıya çıktığımda sizin gibi kaldım şok oldum 94 kilo. Hemen hayatımdan ekmek ,hamur işi ,makarna,pilav ,abur cubur ,şekerli tatlı vs ne varsa çıkardım. Bol yesillek proteinler yumurta yiyecegimi yedim. Sadece sabahları tatlı olarak süt arttırsın diye ufak tahin helvası yedim oda benim en büyük zevkim olarak kaldı. Bol su ictim günde
4-litre .bol bolda emzirin gece gündüz.
Gündüzde bebeğim uyumazdi müzik açıp dans edip uyuturdum done done . Günde 1 kerede park market sokak sokak gezintiye çıkardık. Bir kaç ayda kilolar gitmeye başladı 1 sene sonra hamile olmadığım kilo olan 75 kiloya döndüm .

Emzirme döneminde 10 kilo aldım ben. Verirsin diyenler yalan söylüyo bence 😂😂

Merak etmeyin hareketlenince kilo veriliyor bende ilk aylar emziriyorum kilo veremiyorum diye üzülüyordum ama şimdi bebegim 15 aylık ve baya kilo verdim diyet falanda yapmadim hala her istedigimi yiyorum firsat bulunca zaman verin kendinize

X