- Konu Sahibi reyhan1302
-
sigara içmeyen insanların sigara içen insanları anlayabileceğini sanmıyorum
dolayısıyla hunharca yorum yapmak çok yanlış evet bebeklere zararı var
ama stresten bebeklerine bağırıp çağıranlar hatta şiddet gösteren anneler sigara içen
annelerden daha kötüdür bence
o çocuklar belki hastalanmazlar ama ilerde çok büyük psikolojik rahatsızlık geçirirler
bence yorum yaparken bu kadar kırıcı olmayın
içenler biran önce bırakır umarım
sigara içmeyen insanların sigara içen insanları anlayabileceğini sanmıyorum
dolayısıyla hunharca yorum yapmak çok yanlış evet bebeklere zararı var
ama stresten bebeklerine bağırıp çağıranlar hatta şiddet gösteren anneler sigara içen
annelerden daha kötüdür bence
o çocuklar belki hastalanmazlar ama ilerde çok büyük psikolojik rahatsızlık geçirirler
bence yorum yaparken bu kadar kırıcı olmayın
içenler biran önce bırakır umarım
Arkadaşlar öncelikle Allah yardımcınız olsun.
Ben hamileyken bıraktım sigarayı ve hiç bırakamam sanarken pat diye kolayca bıraktım. Ki etrafımda herkes içiyor. Biraz bünye ve irade meselesi diye düşünüyorum.
Ben içmediğim halde evde annem ve eşim sigara içiyorlardı. Oğlumun 6. aydan sonra alerjisi başladı. Doktor doktor gezdik en son gittiğimiz doktor oğlumda alerjik rinit yani alerjiye bağlı astım olabileceğini ve sigara içen birinin çocuk sağlıklı bile olsa yaklaşmaması gerektiğini söyledi. Şimdi zavallı bebeğim hergün ilaç içmek zorunda. Çok şükür evdekiler sigarayı bıraktı ama çocuğum hasta olduktan sonra geçmiş ola..Eşim sigarayı bırakmam gerekirse eve gelmem diyordu o bile bıraktı.Aslında bırakabilirsiniz yeterki kafanıza koyun. Ben içmediğim halde zararını gördük sigaranın siz birde bunu sütünüzden bile bile bebeğinize veriyorsunuz. Gelin bırakın arkadaşlar hem biz hemde çevreniz destek olacaktır. Bu sadece süt verme dönemi için değil ilerisi içinde önemli...
sigara içmeyen içeni anlamaz ve gaddarca eleştirir yazılmış .
ben de eleştirmek istiyorum çünkü bir zamanlar günde bir pakete yakın sigara içip hamile kaldığı anda bırakıp birdaha da başlamayanlardanım .
bebeğim 7 aylık ve 1 aydır emmeyi bıraktı ama ben tekrar sigaraya başlamayı aklımın ucundan bile geçirmedim.şuana kadar bebeğim için içmedim ,bundan sonra ise kendim için içmiyorum.canımın istediği zamanlar oluyor tabiki ama kendimi kontrol edebiliyorum sadece bebeğinizin güzel yüzüne bakın yeter bence ...
hamileyken şöyle bişey okumuştum;emzirirken içilen sigara,hamileyken içilenden çok daha fazla zarar verir bebeğe çünkü hamileyken bebeğe yararlı olan şeyler geçer,emzirirken ise tümü sütten geçer diyordu.
siz de yapabilirsiniz arkadaşlar sadece sabır ayrıca içmediğiniz zaman hem kendi hem de başkalarının eşiniz vs gözündeki saygınlığınızın artacağını da unutmayın...
herkese sigarasız ve bol sağlıklı günler dilerim...
içmiyorum ve kimseryede 11aydır yanında içirmiyorum babam sırf kızımın ilk zamanlar solunum problemi oldugu için ve kalp ameliyatı oldugu için 30 senelik içtiği sigarayı bıraktı bigündeee
Ben sigara içmiyorum arkadaşlar hamile kalmadan bıraktım bu 1
İkincisi tok acın halinden nasıl anlamazsa sigara içmeyende içenin halinden anlamaz
İnsanların hayatı farklı dört duvar arasında ne yaşanıyor kimse bilemez eğer hayatları
sizinki kadar kolay değilse veya zorluklar karşısında dayanıksızlarsa içtikleri birkaç
sigara yüzünden o insanları hunharca eleştirmeyin dedim
Yoksa kimseye burdan sigara için bebeğinizide zehirleyin demiyorum sigara elbetteki
zararlı onlarda bunun farkındalar vicdan azabı çekiyorlar ve sizden gaddarca eleştiri değil
nazikçe nasihat bekliyorlar
Siz buraya istediğiniz kadar sigaranın zararlarını yazabilirsiniz onlar zaten bunları biliyor
ama canın sigara istediğinde sakız çiğne meyve ye birşeylerle oyalan bir doktordan
yardım iste diyebilirsiniz ben eski bir tiryaki olarak bunun bazı insanlar için ne zor
bırakılacak birşey olduğunu biliyorum.
Yok çocuğunun yüzüne bak yok onu zehirlemeye nasıl için el veriyor gibi vicdan
muhasebeleri yapmasını sağlamak onları sigaradan uzaklaştırmadığı gibi burda yazılanların
üstüne bir tane daha yakarlar.
Ben sigara içmiyorum arkadaşlar hamile kalmadan bıraktım bu 1
İkincisi tok acın halinden nasıl anlamazsa sigara içmeyende içenin halinden anlamaz
İnsanların hayatı farklı dört duvar arasında ne yaşanıyor kimse bilemez eğer hayatları
sizinki kadar kolay değilse veya zorluklar karşısında dayanıksızlarsa içtikleri birkaç
sigara yüzünden o insanları hunharca eleştirmeyin dedim
Yoksa kimseye burdan sigara için bebeğinizide zehirleyin demiyorum sigara elbetteki
zararlı onlarda bunun farkındalar vicdan azabı çekiyorlar ve sizden gaddarca eleştiri değil
nazikçe nasihat bekliyorlar
Siz buraya istediğiniz kadar sigaranın zararlarını yazabilirsiniz onlar zaten bunları biliyor
ama canın sigara istediğinde sakız çiğne meyve ye birşeylerle oyalan bir doktordan
yardım iste diyebilirsiniz ben eski bir tiryaki olarak bunun bazı insanlar için ne zor
bırakılacak birşey olduğunu biliyorum.
Yok çocuğunun yüzüne bak yok onu zehirlemeye nasıl için el veriyor gibi vicdan
muhasebeleri yapmasını sağlamak onları sigaradan uzaklaştırmadığı gibi burda yazılanların
üstüne bir tane daha yakarlar.
Oo kadaR vindan azabicekiyorum ki ama yaşadığım stres çok daha bir aylık cocuğum ama esim ve kayınvalide yüzünden dayanamayip iciyorum.daha bes gün önce lousayken eşimden şiddet gördüm. Dün gece yine vurmaya kalktı. Okadar pisikolojim bozuk ki içmesem esime ve annesine katlanamiyorum. Herkezin eşi dogum yaptı diye el üstünde tutarken ben dayak yiyorum..nikotini az olanlardan iciyorum.3 mgnikotin olanlardan.ama yine icim rahat değil.oğluma bisey olucak diye odum kopuyo. Geceleri mama veriyorum bir nebze rahatlıyorum.Allah tüm cocukları ailelerine bağışların.Cook sitresiniz yoksa icmeyin.ben hamilelik oyunca ve doğumdan innde gün sonra başladım oda esim yüzünden..Allah saglık versin bebeklerimize amin
ben hamile olduğum gün sigara paketini içindekilerle kırıp çöpe attım.ömür boyu vicdan muhasebesiyle yaşamaktansa.1 bardak sütü sigara içilen ortama bırakın.yani o bir bardak sütün yanında günde kaç sigara içiyorsanız o kadar için.sonra o sütü sigara içmeyen birisine tattırın.o kokuyu nsl çektiğini ,tadını anlatsın size.belki o zaman çocuğunuza yaptığınız eziyeti anlarsınız.bütün toksit maddeler o bebeğe geçiyor ve vücut direncini düşürüyor.özellikle solunum yolu hastalıklarını çok sık yaşıyorlar.ve sizin yüzünüzden daha küçücükken antibiotikle tanışıyor.ilerde astım bronşit olursa o çocuk her kez sizi suçlayacak.çocuğunuz için ölürüm diyebilecek bir anne sigarayı nasıl bırakamaz anlamıyorum.lütfen bahanelerin arkasına sığınmaktan vazgeçin ve çocuğunuzun sağlığıyla daha fazla oynamayın.sizin o ciddiye almadığınız bu durum ani bebek ölümlerine dahi sebep olabiliyor Allah korusun.
Ablam kısa süre önce doğum yaptı. Hamilelik boyunca hep sigara içti. bırak dedim ama bırakmadı.çocukta çok şükür birşey yok sağlıklı. doktorda öyle diyor ama çok büyük tehlikeler bekliyormuş hem anne sütünüde azaltıyormuş. bu sitede bir makale okudum isterseniz sizde bir göz atın
Sigara içmek anne sütünü azaltır mı?
ablamın sigarayı bırakması lâzım önerileriniz ne olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?