emzirirken oruc tutsam mı karar veremedim.

cevaplaınız için teşekkürler,
peki acaba 1 gün tutsam hemen etkilenir mi süt? 1 gün tutup 1 gün tutmasam falan?
bugün kesin kararımı vermem lazım, ramazanın başında yapılan niyet önemli çünkü :KK14:
sabah ablamla konuştum 5,5 aylık bebeği var.dün tutmuş bugünde ama bebeğim sürekli nazlı nazlı ağlıyor dedi..bende doymuyordur dedim..farklı şeyler veriyorum öncesinde yiyordu ama iki gündür onlarıda yemiyor dedi..bende zorlama dedim bebeği..hatta senin dediğin gibi bi dur bi tut dedim ama bilmiyorum..kazasını yaparsınız

Dini yönünü araştırdım diyorsunuz; azaldı ya kesilirse; çocuğa mama da vermek istemiyorum diyorsunuz.

Zaten siz tutmamayı düşünüyorsunuz da bizden de destek mi bekliyorsunuz.

İslam kolaylık dinidir; bırakın emzikli olanı; hasta olanı; sadece dayanamadığı için tutamayana bile kaza etme yahut fitre verme imkanı getirilmiştir.

Bir gün tuttunuz iki çocukla akşam olmadan düşüp bayıldınız bir köşede, ne olacak o çocuklar?

İki aylık bebek sadece meme emerken değil gece kalkınca vs de kişiyi yorar bağışıklık sisteminiz de zayıflar.

Önünüzde uzun seneler var; ayrıca oruç dışındaki ibadetlerden de her insan gibi atladığınız yapamadığınız bazıları vardır; bu sene de orucu tutamazsınız hem bunun kazası da mümkün; çocuk büyüyünce

sağolun kızlar, tutmayayım o halde.
vebali sizin boynunuza bak :KK70:
şaka şaka :p
hala ilk gün tutsam mı diye tereddütteyim ama...

Yazık etmeyin kendinize.. Günler çok uzun. Tamam belki siz dayanabilirsiniz, ama siz kendinizden çok bebeğinizi düşünün.. Daha çok küçük annesi. Ya sütünüz azalırsa, muhtemelen azalır.. Bebeğiniz nasıl doyacak.. Bu senede tutmayı verin..

Dini yönünü araştırdım diyorsunuz; azaldı ya kesilirse; çocuğa mama da vermek istemiyorum diyorsunuz.

Zaten siz tutmamayı düşünüyorsunuz da bizden de destek mi bekliyorsunuz.

İslam kolaylık dinidir; bırakın emzikli olanı; hasta olanı; sadece dayanamadığı için tutamayana bile kaza etme yahut fitre verme imkanı getirilmiştir.

Bir gün tuttunuz iki çocukla akşam olmadan düşüp bayıldınız bir köşede, ne olacak o çocuklar?

İki aylık bebek sadece meme emerken değil gece kalkınca vs de kişiyi yorar bağışıklık sisteminiz de zayıflar.

Önünüzde uzun seneler var; ayrıca oruç dışındaki ibadetlerden de her insan gibi atladığınız yapamadığınız bazıları vardır; bu sene de orucu tutamazsınız hem bunun kazası da mümkün; çocuk büyüyünce

Bu da var, kardeşim kızı 9 aylıkken tutmaya çalışmıştı ama bir gün bayılma seviyesine kadar gelince bırakmıştı.

X