- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
-
- Konu Sahibi fahri konsolos
Geçen yıl oğlum 11 aylıktı, oruç tutmadım.
İlk gün tuttum ve sütüm hemen azaldı, oğlum da baya ağladı gün içinde.
Ben de düşündüm ki, zaten oğlum maksimum 2 yıl anne sütü alabilecek, bir daha istese de yok, bu hakkı ondan almamalıyım.
Sütüm azalır ve bir daha eski haline dönmez diye düşündüm.
Tersini iddia edenler de var, yani ramazanda sütü azalmasına rağmen ramazan sonrasında yeniden artanlar.
Ben bu riski almak istemedim, zaten sütüm çok değildi, azalırsa bir daha sütü bırakır oğlum diye düşündüm.
Sizde sütü bırakma durumu olmayabilir ama siz dayanabilecek misiniz? Tüm gün hiç yemeden içmeden 2 aylık bir çocuğu beslemek kolay değil.
Allah kolaylık versin
oğlum 9 aylıkken tutmuştum, o zaman biraz ek gıda da alıyordu.
4 gün tutup 1 gün dinleniyordum.biraz azalmıştı ama sorun olmamıştı.
şimdi sütüm azalırsa yeniden gelmesi mümkün ama, kızım sadece süt içtiği için yeniden gelene kadar aç kalabilir. azalır mı azalmaz mı denemeden de göremem.
çok kararsız kaldım.
benim oğlum da 4 aylık ve mama ile beraber emiyor..bir de insanlar boş boş konuşuyor, mama verirsin sütün yetmezse diyor.
çocuk sütü bir kez alacak omrunce, ben orucu allah ömür verdikçe yine tutarım .
çevremdekiler kendimi suçlu hissettiriyor.
bir de insanlar boş boş konuşuyor, mama verirsin sütün yetmezse diyor.
çocuk sütü bir kez alacak omrunce, ben orucu allah ömür verdikçe yine tutarım .
çevremdekiler kendimi suçlu hissettiriyor.
sen oruca dayanırsında sütün kesilebilir canım bence borca bırak Allah nasip ettiyse bebeğini sütten kesince ödersin.selamlar arkadaşlar
kızım 2 aylık olacak, elinizden oper.
sadece anne sütü alıyor, sütüm çok boldu lakin son 3-4 gündür niyeyse azaldı
adet oldum belki onunla alakalıdır.
adetli olduğumdan şu an oruç tutmuyorum, muhtemelen yarın tutmam gerekecek.
olayın dini boyutunu sormuyorum yeterince araştırdım.
özellikle sırf anne sütü alan 6 aydan küçük bebeğinizi emzirirken oruç tuttunuz mu ? sütünüz veya bebeğinizin kilo alımı etkilendi mi? bunları merak ediyorum.
bir de günde 3-4 litre su içiyorum, emzirirken, gece, sabah falan aşırı susuyorum. acaba dayanabilir miyim oruca?