Emzirirken ne kadar süre sonrasında regl olunur?

kelebek0312

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
310
81
31
Merhabalar kızlar 8 aylık bebem var emziriyorum gece emzirmesi de yapıyorum henüz hiç regl olmadim aama sanki olacakmisim gibi haffif hafif sızılar oluyor 1 haftadır . Acaba regl mi olacağım korkusu sarıyor . ilk aylar ve özellikle ilk regl zor geciyormus sanırım sütü de azaltiyormus. ve hiç olmak istemiyorum bunu ertelemenin bir yolu var mı acaba reglsiz yaşam inanılmaz konforlu hem fiziksel hem psikolojik açıdan innnanıllmaz güzel çok alıştım .

• Şaşırdım
Reactions: sdg
Merhabalar kızlar 8 aylık bebem var emziriyorum gece emzirmesi de yapıyorum henüz hiç regl olmadim aama sanki olacakmisim gibi haffif hafif sızılar oluyor 1 haftadır . Acaba regl mi olacağım korkusu sarıyor . ilk aylar ve özellikle ilk regl zor geciyormus sanırım sütü de azaltiyormus. ve hiç olmak istemiyorum bunu ertelemenin bir yolu var mı acaba reglsiz yaşam inanılmaz konforlu hem fiziksel hem psikolojik açıdan innnanıllmaz güzel çok alıştım .
Ben doğumdan sonra 33 gün lohusalık kanaması yaşadım sonra normal reglim başladı sütün azalmadı ağrılı da geçmedi…

Ben doğumdan sonra 33 gün lohusalık kanaması yaşadım sonra normal reglim başladı sütün azalmadı ağrılı da geçmedi…
Yaa .benimde en başta olsaydı bu kadar sorun etmezdim sanırım şimdi çok alıştım rahat geliyor korkuyorum nedense olmaktan. Birde kistten dolayı sol yumurtaligim alınmıştı bir kaç yıl önce ondan sonra regllar daha zor geçmeye başladiydu yine öyle sıkıntılı olacak diye korkuyorum . Etkileri 10 gün önceden başlıyor özellikle bacaklarda çok ağrı güçsüzlük oluyor norml yasantimi zorluyordu

Yaa .benimde en başta olsaydı bu kadar sorun etmezdim sanırım şimdi çok alıştım rahat geliyor korkuyorum nedense olmaktan. Birde kistten dolayı sol yumurtaligim alınmıştı bir kaç yıl önce ondan sonra regllar daha zor geçmeye başladiydu yine öyle sıkıntılı olacak diye korkuyorum . Etkileri 10 gün önceden başlıyor özellikle bacaklarda çok ağrı güçsüzlük oluyor norml yasantimi zorluyordu
Adaçayı sıcak su torbası vs regli öncesi tuzu kes magnezyum kullan :) bi sürü yapacak şey var dismenoreli olarak bilirim o acıları krampları

Bende 7ay faln olmadım olunca bı şaşırdım bu nerden cikti diye sonra anladım 😂😂

Ben 1 yıl olmadım. Tam doğum yaptığım günün ve saatin yıldönümünde oldum. Zor olmadı, sütümde azalmadı. Stres yapmayın, stres azaltır sütü.

Azalma derken ben sadece regl günlerinde bebeğim daha uzun emdiği için nispeten bir azalma olabilir diye düşünüyorum diğer günlerde normale dönüyor, endişelenmeyin.

Azalma derken ben sadece regl günlerinde bebeğim daha uzun emdiği için nispeten bir azalma olabilir diye düşünüyorum diğer günlerde normale dönüyor, endişelenmeyin.
Evet regl olup bitince geri normale dönüyormuş sanırım bu da iyi birşey en azından ama mamasi alerjik mama olduğu için hiç sevmiyor biraz endiseleniyorum süt ister diye.

Sut azalmıyor
Regl'de gelecegi zamanda geliyor, bazisi ertesi ah olurken bazısının bebesi yasina giriyor.
Ben ilkinde kizim 7 aylikken, ikincide 5 aylikken regl olmustum.

Dogumdan once aglaya aglaya atlattigim regl günleride bir daha hic sancili gecmedi.

Kişiden kişiye değişiyor. Emzirdiginizden kaynaklı süt hormonu baskiliyor. Ben Doğumdan Tam 1 sene sonra regl oldum . Başta düzenli değildi ay atlardim . 1 sene oldu şimdi yeni yeni düzeldi . Hala emiyor bebegim ondan kaynaklı bazen 40 gün araylada olduğum oluyor .

Sut azalmıyor
Regl'de gelecegi zamanda geliyor, bazisi ertesi ah olurken bazısının bebesi yasina giriyor.
Ben ilkinde kizim 7 aylikken, ikincide 5 aylikken regl olmustum.

Dogumdan once aglaya aglaya atlattigim regl günleride bir daha hic sancili gecmedi.
Vajinal doğum muydu ondan mı rahatladiniz acaba . Ben sezeryan olmuştum umarım sancılı olmaz olursam

Vajinal doğum muydu ondan mı rahatladiniz acaba . Ben sezeryan olmuştum umarım sancılı olmaz olursam
Benimde öyle oldu kesin bı acilde iğne serum yemeden kendime gelemezdim acidan bayılırdım mahvolurdum ki acı esigim yüksek öyle düşün doğumdan sonra anlamadım hiç ne zaman oluyor ne zaman basliyor gogsum agirlasmasa başlayacagini da hissetmiyorum artik, o yüzden ilk adet olunca beklemiyordum sessiz sedasız şok olmustum cidden 😂 vajinal dogumdu benim

Tam 7 ay sonra oldum o an sütüm kesildixbir daha da gelmedi

Iki dogumda 22 ay olmadim cunku 22 ay emzirdim
Son dogumumda 12 ay olmamistim 1 kere gosterdi kendini suan bekliyorum kendisini
Hala emziriyorum ama azalttm bakalim olacakmi meraklq bekliyoruz kendisini

X