Kızarıklık da varsa mastit olabilirsiniz. Ben iki kere yaşadım ilki çok kötüydü ağır atlattım ikincide o sertliği hissettiğim an hemen çaresine baktım. Lahana çok iyi geliyor lahana sardım ben. Bide antibiyotik kullandığım döneme denk gelmişti. İlerlemeden kurtuldum.Herkese merhaba
1 yaşında bebeğim var ve emziriyorum. Geçtiğimiz hafta regl idim kolumu kaldırırken acıması ile göğsümde 1,5-2 cm genişliğinde bir kitle fark ettim. Reglimin bitmesini beklemem gerekiyordu dr’a gitmem için bu sırada çocuklar için de bir tatil programı yapmıştık ki şu an tatildeyiz ve dr’a gitmek için yaşadığımız şehre dönmeyi bekliyorum. 2 gündür kitleyi fark ettiğim göğsüm zaman zaman ağrıyor zaman zaman o bölge acıyor sanki enfeksiyon varmış gibi. Bugünde biraz kızardığını fark ettim.
Bu arada ailemizde meme kanseri öyküsü var
Tecrübesi olan varsa paylaşırsa çok memnun olurum
Geçmiş olsun, emzirdiğiniz için mastit olabilir, fibrokist olabilir, diğer aklınıza gelen Allah korusun inşaallah çıkmasın.Herkese merhaba
1 yaşında bebeğim var ve emziriyorum. Geçtiğimiz hafta regl idim kolumu kaldırırken acıması ile göğsümde 1,5-2 cm genişliğinde bir kitle fark ettim. Reglimin bitmesini beklemem gerekiyordu dr’a gitmem için bu sırada çocuklar için de bir tatil programı yapmıştık ki şu an tatildeyiz ve dr’a gitmek için yaşadığımız şehre dönmeyi bekliyorum. 2 gündür kitleyi fark ettiğim göğsüm zaman zaman ağrıyor zaman zaman o bölge acıyor sanki enfeksiyon varmış gibi. Bugünde biraz kızardığını fark ettim.
Yanlış anlamayın da hemen gitseniz doktora nerede oldugunuzun önemi yok bi usg le rahat edersinizHerkese merhaba
Emzirirken süt dışında her hangi bir sıvı görmedim. Diğer göğsümde normal bir problem yokElinizle iki memenizi de kontrol edin böyle her tarafını sıkın yavaş yavaş eger elinize sert bir şey geliyorsa şüphe edebilirsiniz bir de emzirirken dikkat edin kan falan sıvı flan var mı bakın Geçmiş olsun İnşaAllah büyük bir şey yoktur mutlaka doktkra gidin.. Bizim nirda seneden bir meme kontrolu yapılıyor kanser önleme amaçlı
Bol bol emzireceğim inşallahKızarıklık da varsa mastit olabilirsiniz. Ben iki kere yaşadım ilki çok kötüydü ağır atlattım ikincide o sertliği hissettiğim an hemen çaresine baktım. Lahana çok iyi geliyor lahana sardım ben. Bide antibiyotik kullandığım döneme denk gelmişti. İlerlemeden kurtuldum.
O sütü boşaltmanız gerekiyor ama damarlar tıkalı olduğu için akmıyor süt. Bebeğe bol bol emzirmeye çalışın bide dediğim gibi lahana sarın
İlk kez başıma geliyor sanırım öyle bir şeyMastit gibi birşey olmasın, süt düğümlenip çökelekleşiyor o bölgede hatta
İnşallah öyledir. Yine de bir şüphe duyuyor insan işteSut kanallari tikandigi icin sadece masum bir sut bezesi de olabilir. Onu da siringayla cekip bosaltirlar. Simdiden stres olmayininsallah budur. Bende de iki kere oldu 4 ay icinde
Çok teşekkür ederim inşallahGeçmiş olsun, emzirdiğiniz için mastit olabilir, fibrokist olabilir, diğer aklınıza gelen Allah korusun inşaallah çıkmasın.
Tatiliniz bitince hemen randevu alın, hem usg çekerler hem de mamografi çekerler, eğer mastit veya fibrokist ise endişe etmeyin, 15 yıldır fibrokistlerle yaşıyorum, ara ara kontrollerle durumunuz takip edildiği için hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz, ki genel olarak fibrokistler kansere dönüşmezler.
Hem de nasıl yaa umarım öyledir daha kötüsünü düşününce ona katlanıyor insanKızarıklık ve acı deyince mastit gibi geldi bana. Mutlaka bir doktora görünmekte fayda var. Yanma yapıyor bide mastit
Doğru söylüyorsunuz yarınki durumuma göre hemenYanlış anlamayın da hemen gitseniz doktora nerede oldugunuzun önemi yok bi usg le rahat edersiniz
Bu gece ve yarın bol bol emzirip duruma göre gideceğim hemen. Çok teşekkür ederimGuzelim agri ve kizariklik varsa iltihap kapmistir.Hemen doktora git.sonra diger goguse de sicriyor.Benim de oldu ayni sekilde.Elimi kolumu kaldiramdim.Sonra kizaardi.Inanilmaz agrimaya basladi.Kadin doktoru sagin surekli dedi ama ben becerenedim.Biraz daha ilerledi.Sonra cerreh bir bayana gittim.Iltihap kapmis dedi.once ilac seklinde verdi kurumadi.Sonra serumla verdiler yine iylesmedi.Bu sefer akittilar iltihabi.
diyecegim o ki hemen doktora git,