• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirirken Memede Sertlik!!

ozlmddmr

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2006
65
0
296
36
Antalya
Arkadaşlar 13 ay önce doğum yaptım bebeğimi emziriyorum hiç bir problem yoktu ama dün sabah uyandığım da sağ göğsümde bi ağrı hisstettim genelde bebeğim az emdiğinde olurdu ama özellikle sağ göğsümü emzirdim ağrı geçsin diye bi değişiklik olmadı. Daha sonra kontrol ederken elime sertlik geldi baya büyük bi sertlik ve dokununca daha çok ağrım oluyo canım yanıyo sol göğsümde hiç bişey yok lütfen bi fikir verin böyle olan varmı doktora gitmye çok korkuyorum bişey çıkacak diye :(

emzirirdiğim dönemde bende de olmuştu çok ta ağrılı olur. göğüste sertlik olması stün yakında kesileceği anlamına gelir demişti çocuk doktoru. özellikle onun için doktora gitmedim. boşalması gerekli demişti sık sık emzirdim zaten sütüm de ikizlere yetmiyordu. pompayla falan iyice boşaltmayı deneseniz belki sertlik iner.

benim de sol göğüs ucuma yakın fındık büyüklüğünde sertlik oluyor göğsüm süt dolduğunda göğsümü sağarken elime geliyor altından kayıyor fırt fırt. ben de korktum acaba ne diye ama sütü sağıp göğsümü biraz rahatlatınca kayboluyor gibi ara ara yokluyorum elime geliyor mu diye. ben süt birikmesine bağlıyorum inşallah da öyledir.

benim de sol göğüs ucuma yakın fındık büyüklüğünde sertlik oluyor göğsüm süt dolduğunda göğsümü sağarken elime geliyor altından kayıyor fırt fırt. ben de korktum acaba ne diye ama sütü sağıp göğsümü biraz rahatlatınca kayboluyor gibi ara ara yokluyorum elime geliyor mu diye. ben süt birikmesine bağlıyorum inşallah da öyledir.

aynı sorun bende var ne oluyor cvplarsnz benm yeni oldu 1 ay oluyor olalai ne yapmam lazım kızım emmiyor sütm çok az ancak çoğu zaman mama veriyrm kızıma suan nasılsınz ne yaptınZ cvplarsnz sevinirim çok. korkuyrm benimki de fındık gibi hala. duruyor

Benim anladigim kadariyla gogsunuzde sut dugumu olmus. Onu acmak icin sicak duyla masaj, sicak havlu, sik emzirme vb. yapmaniz gerek. Birkac gunde acilmazsa mastite cevirebilir doktora gidin, antibiyotik verir, tamamlayinca iyilesirsiniz.

aynı sorun bende var ne oluyor cvplarsnz benm yeni oldu 1 ay oluyor olalai ne yapmam lazım kızım emmiyor sütm çok az ancak çoğu zaman mama veriyrm kızıma suan nasılsınz ne yaptınZ cvplarsnz sevinirim çok. korkuyrm benimki de fındık gibi hala. duruyor
Merhaba üzerinden zaman geçti ama tekrar benzer problemler yaşıyorum bakınca cvp vermek istedim o zaman genel cerraha gittim mastit olmuşum geçmişti. 10 yıl kadar sonra tekrar gebelik düşündüm kadın doğum uzmanım rutin kontrol için meme ultrasonu istedi ve sağ memede mmlik kitleler çıktı ve takibi istendi. Tabi hamilelik doğum derken ben takibi ihmal ettim. Şimdi 11 aylık bir bebeğim var ve benim yine sağ göğsüm kitlenin bulunduğu noktadan kızardı yanma ve ağrı oluyordu 2 gündür. Soğuk kompres yaptım kızarıklık ve yanma geçti. Meme başında hafif ağrı var. Tekrar doktora gitmem gerek yine korkuyorum ihmal etmeyin. 🙏🙏🙏

Merhabalar, tekrar doktora gittiniz mi acaba ? Benim kızım da 13 aylık memenin alt kısmında baya büyük bir sertlik oluştu dokununca ve emzirirken acıyor mastit mi diye düşündüm ama ilk aylarda hiç olmamıştı. Sıcak duş ve bolca emzirdim ertesi gün iyiydim sonra ama acısı tamamen geçmemişti şimdi yine acıyor neden olabilir bende randevu alacağım ama yazınızı görünce merak ettim sormak istedim

Back