Emzirirken kitle

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ablam da emzirme dönemi sonra kontrole gittiğinde farkedildi. Doktor tehlike oranı var ama çok şükür kötü bir şey değil demiş. Şimdi kontrole gidiyor 3 ayda 1 falan. İnşallah sonuçlarınız temiz çıkar haber bekliyoruz.

Geçmiş olsun, devlet hastanelerinde genel cerrahi, özellerdeyse direkt meme cerrahisi bölümü var, doktor önce elle muayene yapar, sonra ultrason ve mamografi, koltuk altınıza doğru hissettiğiniz kitle süt kanallarınızda mı yoksa süt kanallarından bağımsız mı?
11 yıldır bu kitlelerle yaşıyorum, iyi huylu ve birçok kadında görülen kitlelerden, doktorum menopoz dönemine kadar bu kitlelerin ara ara büyüyüp küçüleceğini, bazen kollarıma ağrı da yapabileceğini söyledi, ultrason ve mamografi takibi yapılıyor, ben de dikkatle takip edilmesi gereken kitleler değil, süt kanallarındaki genişleme, bu konu vesilesiyle kadınların düzenli olarak meme muayenelerini yapmalarını ve ellerine kitle, süt kanallarında bir genişleme vb olduğunda kesinlikle hiç gecikmeden doktora gitmelerini tavsiye ederim.

Tesekkur ederim mune,gecmis olsun.Elime gelen sey sanirim sut kanallarinda.Bakalim ne diyecek Dr. Ins normal bir durumdur

Tesekkur ederim mune,gecmis olsun.Elime gelen sey sanirim sut kanallarinda.Bakalim ne diyecek Dr. Ins normal bir durumdur
Umarım kötü çıkmaz ama kadınların büyük kısmı fibrokistik memeye sahip, 100 kadından 60'ında görülen bir sağlık sorunu.
Süt kanallarının genişmelemesine bağlı kistlerde her 14 kadında bir görülüyor, 11 yıldır bu sorunu yaşadığım için ilk zamanlar epey yazı okumuştum, süt kanallarının genişlemesine bağlı oluşan kistler emziren annelerde de görülebiliyor, Allah korusun doktorları endişelendiren tek şey süt kanallarında oluşan içi sıvı dolu kistlerde kan olması, kanlı sıvı değilse rutin kontrollerle takip ediliyor ve olağan zararsız kistler diye tanımlanıyor, regl dönemin yakın mı bilmiyorum ama hepinizin aklında olsun gerek memenin içinde oluşan fibrokistler, gerek süt kanallarının genişlemesine bağlı kistler regl döneminde büyüyebiliyor, o yüzden sağlıklı bir tarama için çoğunlukla ultrason ve mamografiyi regl'in 3. günü veya sonrasında yapıyorlar.

Bende de var. Bir kaç tane bir ara göğüs ucumdan içeri bir şey çekiyor gibi h. Bir tane fibriyotik kist için 6 ayda bir kontrole gitmekten bezdiğinden göğüslerini tamamen aldıracak.
Kız kardeşim bütün bunlarla uğraşmamak için göğüslerini tamamen aldırma kararı aldı. Devamlı büyüyen, küçülen, tekrar büyüyen fibriotik bir kist için 6 ayda bir kontrole gitmek zorunda. Hayati önemi olmayan bir organ için sağlığını kötü etkileyecek bir durum yaşamak istemiyor.

Bilgiler icin cok cok tesekur ederim. Regl donemindeyim yarin 3.gunu, sans :)

Bu çok büyük bir karar, sonrasında psikolojik olarak kaldırabilecekse saygı duyarım.
Ben hiçbir cerrahi işlem yaptırmadım zaten doktorumda gerek görmedi, patalojiye bile gitmedik, menopoz dönemine kadar büyüyüp küçüleceklerini daha sonra bu sorunun östrojen hormonun düşmesiyle sona ereceğini söyledi, aynı hastanede gittiğim profesör de benzer şeyleri söyleyince üstünde de durmadım, sadece süt kanallarım takip ediliyor, ara ara ultrason ve mamografiye giriyorum, şimdilik bir sorun yok çok şükür, bu kistlerle yaşamaya öğrendim artık.

Çok geçmiş olsun bende oğlumda fark edip gittim ama sütlüyken fark etmediler sanki bişey yok süt bezi dediker ama şuan yine geliyor sanki elime tekrarda gitmedim ımarım önemli birşey değildir

Bilgiler icin cok cok tesekur ederim. Regl donemindeyim yarin 3.gunu, sans :)
Rica ederim CeYz, inşaallah kötü birşey çıkmayacaktır, tecrübelerime dayanarak tahminim regl dönemi büyüyen fibrokistik bir meme yapısına sahip olabilirsin ya da emzirdiğin için süt kanalların genişledi ve galaktosel denen süt kisti oluştu, regl dönemindeysen bu 2 seçenek ağır basıyor.

Kızkardeşim için biraz riskli, çok büyüyor kist. Bir kez ameliyat da olmuştu. Devamlı aynı noktada tekrarlıyor. Evet önemli bir karar, ama silikon yaptıracak, estetik açıdan sorun olmayacak. Zaten göğüsleri ile barışık değildi. Ben durup dururken böyle bir şey yaptıramazdım doğrusı.

gittin mi doktora nasıl çıktı tahliller...
Canim cok sukur temiz cikti.Sut kanallari genislemis cok sut birikmis.Doktor elle muayenede kiste benzetti ama kist degil Allahtan.Iki memeyi de bosaltacak sekilde emzir dedi

Reactions: H E
Canim cok sukur temiz cikti.Sut kanallari genislemis cok sut birikmis.Doktor elle muayenede kiste benzetti ama kist degil Allahtan.Iki memeyi de bosaltacak sekilde emzir dedi
çok geçmiş olsun kardeşimde de süt kanallarında bir genişleme var ki daha çocuğu bile yok kontrol altında tutuluyor her sene kontrolle gidiyor

çok geçmiş olsun kardeşimde de süt kanallarında bir genişleme var ki daha çocuğu bile yok kontrol altında tutuluyor her sene kontrolle gidiyor
Sagol canim,kardesine de gecmis olsun.Bana senelik kontrol demedi ama emzirme donemin bittikten 1 ay sonra tekrar gel ultrasonla bakalim dedi.Zaten cok ufalmis vaziyette,ins atlacagiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…