Emzirirken kitle

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
1 yasinda bebegim var.Dun emzirirken sol mememde koltuk altina yakin bolgede kitle farkettim,zaten 2-3gundur agri vardi ama o kitle ne zamandir orada bilmiyorum ve cok korkuyorum
Mastit degil(daha once yasadim) sut akisi var,suan agrimiyor ve elime gelen sey cok sert misket gibi.Dun esim dokununca cok panikledi randevu aldik yarin doktora gidecegim.Genel cerrahi bakiyor degil mi? Acaba ultrasona filan mi yonlendiriyor? Emzirirken boyle bir durum yasayan var mi?

Çok geçmiş olsun .
İnşallah tertemiz çıkar sonuçların .
Burdan muhakkak bilgilendir .

Emzirirken bilmiyorum.
Ama annemde kitleyi fark ettiğimizde önce ultrason çekildi, sonra mamografi denen detaylı meme filmi, sonrasında parça alındı.
Bunlar işlem sırasıdır, ancak bir sonraki işlemi istemesi için ilk işlemin yeterli düzeyde açıklayıcı olmaması lazım doktorunuz için.
Eğer kitlede acı, ara ara ağrı varsa, bunlar genelde zararsız, beze şişlikleridir.
Geçen bende de oldu aynısı, o kadar sertti ki, donup kaldım.
Acı da vardı hafiften.
Koltukaltı - meme arası bezede iltihap olmuş.
Özellikle emziren annelerde çok olur demişti dr(ama ben emzirmiyorum.)
Çok geçmiş olsun

Annenize de cok gecmis olsun ins iyidir simdi. O sertlikte hic agri yok 2-3gun once agri vardi sut birikti agri yapiyor sandim ama gecti

Annenize de cok gecmis olsun ins iyidir simdi. O sertlikte hic agri yok 2-3gun once agri vardi sut birikti agri yapiyor sandim ama gecti

Mesela üstünüzde herhangi bir kıyafet yokken ayna karşısına geçin, ellerinizi baş arkasında bağlayarak meme boyutlarını karşılaştırın. Yandan, boylam, enlem şeklinde göze çarpan farklılık var mı diye.

Onun dışında dışarıdan bakınca memede yükseklik gözüküyor mu kitlenin olduğu yerlerde gibi...

İçiniz rahat olsun, muhtemelen sizde de beze çıkacak, cevabınızı ve güzel haberlerinizi bekliyorum.

Allah evladınıza ve sevdiklerinize bağışlasın.

Tekrar çok geçmiş olsun.

Amin. Sagolun
Bu arada boyut gorunus olarak bir farklılık yok.Sadece kitle olan tarafta minik bir sivilce gibi kirmizilik var.

Ultrasonla bakılır. MR da çekebilirler.
Muhtemelen emzirme kaynaklıdır.
Çok geçmiş olsun.

Bende de var, kimi alınsın kimi alınmasın diyor, ben şu an takipteyim 4 ay arayla kontrol ettirdim büyüme yok, bana bir zararı yok, alınırsa tekrarlayabilir ve ileride kötü bir durumda yara yeri yanlış yönlendirebilirmiş. Beklemedeyim büyüme olursa aldırıcam. Elinize net geliyormu, sınırları belli mi oynuyormu, öyleyse korkmayın zararsız olabilir

Doktora muhakkak gidin. Yakın zamanda bir akrabamız da emzirirken kitle farketti, akrabalar bezedir süt bilmem neyidir dediler ama neyse ki geciktirmeden gitti. 2. Evre göğüs kanseriymiş, göğsü alındı patolojiye göre kalan tedavi belirlenecekti sanırım.

Geçmiş olsun,kistmi dediler size? insallah kendiliginden kaybolur. Elime net geliyor hatta dun ozellikle bakmadim bilegim degdi,bu ne filan dedim dokundum.Tesadufen gordum yani dokununca hemen belli oluyor,misket gibi yuvarlak bisey

Canım kitle olan göğsü nü daha az emiyor olabilirmi bebek?

Bazen o şekilde süt düğü mü oluşabiliyor,korkma eminim emzirmeyle alakalı bi durum dur.

Genel cerrahi muayene eder sonra radyolojiye yönlendirir ultrason sonucuna göre yorumlar genel cerrah.

Geçmiş olsun,kistmi dediler size? insallah kendiliginden kaybolur. Elime net geliyor hatta dun ozellikle bakmadim bilegim degdi,bu ne filan dedim dokundum.Tesadufen gordum yani dokununca hemen belli oluyor,misket gibi yuvarlak bisey

Kist değil,içi su dolu olmazmış, kitle fakat takipte kalınması gerekiyor, açmadan ne olduğu anlaşılmazmış, büyüme olmadan aldırmak bana zararlı verebileceğinden beklemedeyim. Bende tesadüfen farkettim, hatta başka bir yerde daha varmış, onu da kontrolde bulmuşlardı.

Doktor önce elle muayene ediyor ve mamagrafi ile ultrasona gönderiyor. Yani bende öyle olmuştu.
Sonuçlar iyi çıkınca yılda bir kez sadece mamografi dediler.
İnşallah sorun çıkmaz.

Demeyin Allah sifa versin. Felaket bir sirt-boyun agrim var doktoru hep erteledim.Esim de kiziyor buna da gitmeyecegim sandi ama ertelenecek bisey degil bu

Ağrıyorsa iyidir diye biliyorum ama geciktirmeyin yine de doktoru, çok geçmiş olsun.

emzirme kaynaklı muhtemelen
çok geçmiş olsun
bize de yazın

Demeyin Allah sifa versin. Felaket bir sirt-boyun agrim var doktoru hep erteledim.Esim de kiziyor buna da gitmeyecegim sandi ama ertelenecek bisey degil bu

akrabamızın da çok olmasa da hafif ağrısı olıyormuş. kesinlikle ertelemeyin. Bir de şu önemsiz bir şeydir diyenlere uyuz oluyorum artık. Benim de geçen aylarda elim kırılmıştı, ilk gittiğim doktor atele alıp gönderdi acilde ama herkes kırok değildir, kırık olsa duramazsın, çatlaktır, çıkıkçıya gidelim diyerek abarttığımı söylediler. 10 gün sonra gittim ki kemikte tümör var ve bariz bir kırık. Apar topar ameliyat oldum kemik kazındı, yapay kemik koyuldu vs vs... Bir daha asla etrafın sözüne güvenmem bir şey varsa doktora koşarım. Basit görünen şeylerin altından ciddi durumlar çıkabiliyor.

çok geçmiş olsun öncelikle güzel haberlerinizi bekliyorum
geçen ay bende bir yakınımdan böyle haber aldım allahtan 2.evrede tespit edildi ve emziriyordu. ameliyat oldu kemoterapi görecek
yarın önce genel ceraha gidin zaten o sizi yönlendirecektir.
önce bir parça alıyorlar 2günde çıkıyor sonuç sonuça göre ameliyata karar veriliyor.

Geçmiş olsun. Hemen doktora gitmekle iyi yaptınız evet olabiliyor emzirirken. Pek çok sebebi olabilir. İnşallah önemli bir şey değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…