emzirirken ilaç kullanimi

mehirim

Beynini kullan, düşün ve sorgula!
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2015
7
2
6
Arkadaslar aranızda emzirme döneminde tarlusal kullanan var mi doktor verdi ama icim rahat etmiyor özellikle bebegin kızmış bir sey olmaz lafindan dolayı

Valla hiç emin olamadığımdan
20 lik diş cektirdim yarıp aldılar 5 dikiş atıldı en düşük en hafif ağrı kesici bile içmedim
Ben güvenemiyorum ilac ilactır ilaki zorunlu durumlar vardır tabiki

Torlusaldan bilgim yok.
Ama bebegin kizmis bisy olmaz o zmn cumlesi duydugum en cahil cumle.
Ne oluyomus bebek kiz olunca?
Placenta kursun gecirmezmi oluyomus?
Ilaclar varmazmiymis bebege?

parol dışında bir ilaç kullanmıyorum zorunlu deilse kullanmayın zorunlu ise bi kaç gün bebeğe mam verin sütünü sağıp toğraga dokun... sonrasında devam edin...

Bebeğin cinsiyetiyle ne alakası var ilacın
Ben parol dışında bişey kullanmadım

Torlusaldan bilgim yok.
Ama bebegin kizmis bisy olmaz o zmn cumlesi duydugum en cahil cumle.
Ne oluyomus bebek kiz olunca?
Placenta kursun gecirmezmi oluyomus?
Ilaclar varmazmiymis bebege?

Tarlusal in iceriginde progesteron var. Kadinlarda bulunan bi hormon yani. Bebek erkek olsa sute gecip etki etmesi ihtimali olabilir, kizda zaten o hormonlar var bir sey olmaz diye demistir. Cahillikle alakasi yok yani.

parol dışında bir ilaç kullanmıyorum zorunlu deilse kullanmayın zorunlu ise bi kaç gün bebeğe mama verin sütünü sağıp topraga dokun... sonrasında devam edin...

Tarlusal in iceriginde progesteron var. Kadinlarda bulunan bi hormon yani. Bebek erkek olsa sute gecip etki etmesi ihtimali olabilir, kizda zaten o hormonlar var bir sey olmaz diye demistir. Cahillikle alakasi yok yani.

Hm bilmiyodum, sagolun aciklama icin.
Dedigim gibi o ilactan bilgim yok.

ilk 6 ayda çocuğun sadece anne sütü aldığı zamanlarda daha doğrusu hiç bir ilaca iyi diye bakamıyorum.
sonrası için doktorunuz öneriyorsa olabilir. Bahsettiğiniz ilacı bilmiyorum.

Tarlusal hormon ilacıdır. Progesteron içerir. Belki bu yüzden cinsiyete bağlamıştır.
Adet söktürme için soğan kürü önerebilirim.

İçeriğinde hormon var. Bebeğinizin hormon dengesini bozabilir. Erken ergenlik gibi yan etkileri olabilir.
Çok önemli bi rahatsızlığınız yoksa erteleyin bence. Kullanmanız zorunluysada emzirmeyi bırakın. Risk almaya değmez.
En doğrusunuda doktorlar bilir aslında çocuk doktorunuza sormadınız mı?

. Karaciğer fonksiyonlarında bir bozukluk görüldüğünde hemen önlem alınmalıdır. Emzirenlerde kullanılmamalı, bromokriptin ile birlikte verilmemelidir.

Ama hormonlarin dengesizligi yani çokluğu ya da azligindan kaynaklaniyor ki hastalıklar bu nedenle progesteronun kızıma gecmesini istemiyorum

16 aylik bebeğim war emziriorum basim surekli agrior bunun icin doktora da gittim hep parol yazio ama parolda hic fayda etmio acaba dolarex içsem sütüme gecer mi🤔

16 aylik bebeğim war emziriorum basim surekli agrior bunun icin doktora da gittim hep parol yazio ama parolda hic fayda etmio acaba dolarex içsem sütüme gecer mi🤔

Back