Emzirirken göğüs ucu yaralarına çare...

lolalucy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
1.328
493
44
Kızlar 3 hafta önce doğum yaptım ve emzirmeden dolayı göğüs uçlarım felaket acıyordu. Bir tanesinde kırmızı mercimek kadar 2 delik vardı. Düşünün yaşadığım acıyı. Çok şey denedim ama bir şey var ki çare oldu ve 5 günde hafifledi acılarım. İyileşmek üzereler. Umarım sizlere de çare olur. Garmastan ile sudocreami eşit miktarda karıştırıp her emzirmeden sonra sürdüm göğüs uçlarıma. Ve ne kadar canım yanarsa yansın ağlaya ağlaya emzirmeye devam ettim. Sıra sağ göğüse gelince depresyona girip titremeye başlıyordum. O kadar kötüydü durum yani. Şimdi allaha şükür yaralar kapanmak üzere. Yaraolan göğsüm bebeğim sedece damağına alırken azıcık acıyor. Diğer göğsüm tamamen iyileşti. İlaç ismi vermek doğru mu bilmiyorum ama bu acıları yaşayan biri olarak herkese faydam olsun istedim. Bu arada emzirmeden önce ıslak mendille göğüs ucunuzu silin. Garmastanı silmeye gerek yok ama sudocream çinkolu bir pişik kremi olduğu için silmek gerekiyor. Tam çıkmıyor beyaz beyaz kalıyor hafif. Onun bir zararı yok. Doktoruma sordum. Ama temizleyebildiğiniz kadar temizleyin. Umarım çare olur....

Aynı durumdayım bazen Ağlıyorum bile gögüs koruyucu aldım ama oda fayda etmedi bende mi denesem acaba

Ben çocuk doktorumuzun tavsiyesiyle balık hapı kapsülünü delip içindeki sıvıyı sürmüştüm . Bir kaç gün içinde iyileşmişti . Bir süre daha kullanıp bırakmıştım . Her emzirmenin ilk saniyeleri eziyetti fakat sizin ki çok daha kötü olmuş sanırım . Geçmiş olsun .

bende de aynı sorun oldu lanolin içeren kremler geçirir dediler ama benimkini sadece yumuşattı kızımı emziriyoken topuğumu yere vurup ağlıyordum emzirmek istemiyordum. menalolin diye bi krem kullandım geçmedi zeytinyağı sürdüm geçmedi balmumunu eritip göğüs pedine sürdüm (ağrısını alırmış) yine geçmedi. en sonunda bi tanıdık da aynı benim gibi olmuş dedi kremi ya da zeytinyağını sür üzerini poşetle ört rahat emzirirsin dedi ondan beri kadına duacıyım vallahi :) bi deneyin derim.

bu arada ben tereyağı bal ve çok az zeytinyağını karıştırdım krem kıvamına getirip dolaba koydum onu kullanıyorum poşet örtüp. faydasını gördüm hemde ilaç filan değil

Bende herseyi denedim nerdeyse.. suan fito krem kullaniorum.. ama bu sefer emzirmiyorum.. sol taraf cok fena, ben de sol tarafimi hep sagip veriyorum emzirince hemen coşuyor cunku.. sancidan oluyorum sonra.. bakalim 4 gun oldu sagiyrum korkuyorum da sutum azalcak diye ama agzina vermeye de cesaret edemiyorum cunku geciyor sanki az kaldi tekrar basa donsun istemiyorum.. hi bu arada kalkan kullaniyorum strecler dumduz ediyo ucunu..

bana tereyağlı karışım çok iyi geldi sadece 1 gün emzirmedim yara yumuşasın diye şimdi çok rahat veriyorum. evet streç dümdüz yapıyor ama bebeğe süt vereceğin zaman azıcık sıkıp süt çıkar göğsüne sür göğüs uyarılıyor ve dik oluyor. denemekte fayda var. hem göğüs ucu yarayken yıkamak da bir işkence oluyor zaten.

Dogru yikamak bir iskence.. kalkan kullanmanin da zorlugu var.. evet ucu biryerlere degmemis oluyor guzel ama tak cikar onu tutacak bir ic camasir bul vs.. bu skintilari var...

dedigini bi denicem bakalim..

Dogru yikamak bir iskence.. kalkan kullanmanin da zorlugu var.. evet ucu biryerlere degmemis oluyor guzel ama tak cikar onu tutacak bir ic camasir bul vs.. bu skintilari var...

dedigini bi denicem bakalim..
kalkana da gerek kalmaz inşaallah ben,im kızım 34 günlük tam 1 aydır yara göğsüm ama şimdi hiç değilse rahat emziriyorum ucu yumuşacık

kalkana da gerek kalmaz inşaallah ben,im kızım 34 günlük tam 1 aydır yara göğsüm ama şimdi hiç değilse rahat emziriyorum ucu yumuşacık

Benim ogumda 2 aylik bende 2 aydr cekiyorum.. kalkani da kullanmaya baslayali 3 hafta fln oldu.. (((
Allah yardimcimiz olsun yaa cok zor... dogum sancisi bir gun, gogus acisi 2 ay.. ((

bu arada ben tereyağı bal ve çok az zeytinyağını karıştırdım krem kıvamına getirip dolaba koydum onu kullanıyorum poşet örtüp. faydasını gördüm hemde ilaç filan değil
Canim poşeti nereye nasıl ortuyosunuz onu anlamadim

lansinoh lanolin krem suruyorum bende surekli emzirmeden once iyice yumusatmak gerekiyor ozellikle yara gibi kabuk olunca guzel nemlendiriyor sonra islak mendille silip emziriyorum daha hafif acisi oluyor hicbisey surmemistim ilk iki gun cok aci duyuyordum simdi iyilesmek uzere ara ara yumusatip masaj iyi geliyor hemde süt icin masaj etkili oluyor :)

Canım ama bal bebeklere 1 yaşına kadar ciddi allerji yapıyor. Ölümlere varan sorunlara neden oluyor. Emzirmeden önce iyice temizlemen gerekir.

benim göğüslerim normalde de hassastır. memcy adında bi krem var. ufak bi tüp için biraz pahalı 25 tl. ama inanılmaz faydası oldu. bi haftada iyileştim. resmen süt yerine kan akıyordu. 3 hafta emziremedim bile. ama ramazan bayramından beri mamayı tamamen bıraktık şükür. hiç ağrım yok. bi de benim oğlan güçlü çekiyo

Merhaba kızlar. Bebeğim bir ay sonra yaşına girecek ve dört beş gündür çektiğim acıyı bana sorun. Dişlerimiz çıktı alt üst sıralı tabi canı acıyo sen tut ısır altta ni yarık üstte bi yarık. Acıyacak diye hep sağ göğsümü verdin o da çatladı mı neler sürdüm neler yaptım hiç bişey fayda etmedi çatlak neyse öle böle geçiyo ama yarıldı resmen bıçak kesiği. Neyse bi arkadaşım soğan koy dedi onu da yapayım ne kaybederim dedim soğanı ortadan ikiye böldük bir iki dal aldık meme ucu içinde kalacak şekilde göğsüme yerleştirdim düşmesin diye de sardım inanmazsınız bak sabah yaptım şu an rahat bi şekilde veriyorum tabi benim sıpa gene ısırıyor o ayrı resmen geçti yara kapanır gibi olmuş ağrı acı yanması hepsi kesildi.
Paylaşmak istedim belki sizede fayda verir çünkü çok çare aradım yapmadığım şey kalmadı.. Çok şükür geçecek inşallah :)

merhaba, benım oğlumda 40 gunluk, aynı sıkayetler bendede vardı, ucları yara olmadı ama cok acıyolardı pembe pembe ve hıc bır yere değdiremıyordum, avent kalkan ve silikon uc kullandım 1 ay, gecen hafta hepsini bıraktım geçmiş gıbıydı emzırınce canım acımıyordu ped lerden koymaya başladım 4-5 gün sonra bu seferde ucu değilde kahverengı yer acımaya basladı hatta emzıryorken kahve rengı yer ve cevresınde iğne batması ve kasıntı var bu neden olabılır, pedlerle daha cok oluyor sankı kalkanları taktım yıne ama hafif hafif olmaya devam edıyor, başına gelen var mı?

kızlar merhaba benimde 5 aylık bir bebeğim var... göğüs uçlarımdaki acı hiç geçmedi. dermatologa gittim meme başı egzaması dedi. krem verdi 1 haftadır kullanıyorum ama faydası yok... benim gibi olan varmı? varsa lütfen acilllll yardım!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…