How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

emzirirken doğum kontrol hapları hakkında yardımınız gerekli

merallll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
800
6
96
41
Konya
merhaba arkadaşlar benim 6 aylık oğlum var, düzenli bi şekilde emiyor, sezeryanla doğum yaptım, hala regl olmadım, sorunum şu emzirirken doğum kontrol hapı kullanan var mı? süte zararı olur mu? adet olmayı beklemelimiyim? teşekkürler....

benimde hala olmadı canım bu normal bi durum sanırım..ama hapların kesinlikle etkisi olacağını düşünüyorum çünkü hormonel haplar bunlar.bize bile zararı varken az çok, bebeğimize de olur diye düşünüyorum...konuyu açtığın iyi olmuş bir bilgisi olan çıkabilir..

doktorlar emzirirken kesinlikle hap kullandırtmıyorlar. benim ilk oğlumda kesinlikle kullanmayacaksın dedi, düzensizlik bile olsa. o zaman süt veremezsin dedi. çünkü süte karışıyor ne olursa olsun.

benimde hala gelmedi malesef,ben doğumdan sonra hemen spiral taktırmak istedim 6 ay bekleyelim vücut,rahim toparlasın bu arada sakın ilaç felanda kullanmaya kalkma demişti yani bana doktor kullanma demişti neyseki haftaya spiral taktırıcam zaten madem 6 aylık olmu bebeğin spiral düşün canım istersen hem süte bi etkiside yokyerimseniben

teşekkürler arkadaşlar, eşim korunsada bi aksilik olacak diye korkuyorum, ikinci bebeği düşünebilirim ama şu anda deil, uzun bi zaman sonra belki... hem daha oğlum çok küçük ona haksızlık etmek istemiyorum, bildiğim kaarıyla hamile kalınca emzirme işleminide yapamıyormuşuz, Allah isteyenlere versin..:)) belki saçma ama geçen gün gebelik testi bile aldım denedim acaba bi sorun olur mu idye korkuyorum...
bilgileriniz için teşekkürler tekrar... kuzuma zararı olacaksa tabikide kullanmam.

ben 3 ay önce sezeryanla oğum yaptım ve gecen gün adet olmaya başladım. bana çok erken gibi geldi ama yapacak bişey yok... korunmak içinde 3 aylık iğneler varmış onlardan kullanmayı düşünüyorumm. 3 aylık iğneler hakkında bilgisi olan varmı?

Emzirirken doğum kontrol hapı kullanmayın sakın bu doktorların önerisi..Ya iğne yada sprial taktırın..iğne kullanmış biri olarak söylüyorum acaip düzensizleştiriyor Bir türlü bitmiyor bir kaç günde bir hep kanama oluyor..Bende rahim içine yapancı bir araç taktırmaya karşı biriydim fakat bu düzensizlikler yüzünden tek çarem o sanırım..

teşekkürler arkadaşlar spiral en iyisi sanırım, onunda içine kaçma durumu olur diyorlar varmıki doğruluk payı?

dün sağlık ocağındaydım bebişmin aşıları hakkında bilgi almak için.ordaki bayan lohusalıktan sonra nasıl korunmam gerektiği hakkında beni bilgilendirdi.aynen aktarıyorum.sezeryanla doğum yaptığım için hemen spiral taktıramıcağımı bunun için en az 4-5 ay beklemek zorunda olduğumu söyledi.malum rahim kendini toparlamak zorunda daha erken takılırsa uterusun delinme riski varmış.doğum kontrol haplarını ve iğnelerini de emzirme dönemi boyunca kullanamazmışız çünkü direk süte geçiyomuş. bu dönemde sadece eşin korunması gerekiyo.

canım emzirirken kesinlikle ilaç kullanılmıyor.spiral taktırman içinde ilk reglinin olması lazım
eğer eşinin korunması sana güven vermiyorsa emziren anneler için aylık iğneler var onları öneriyorlar

evet canım çok haklısın neye güveneceğimi şaşırdım, bi regl olsam, artık patlayacak gibi bi his var karnımda... eşim korunuyor ama her ilişkiden sonra acaba mı diye korkuyorum...

arda'cım banada sağlık ocağından tam bişey söylemediler, söledikleri tatmin etmemişti saol canım bilgilerin için

arda'cım banada sağlık ocağından tam bişey söylemediler, söledikleri tatmin etmemişti saol canım bilgilerin için
önemli değil canım.bende sormamıştım aslında.malum yeni doğum yaptım ve ağrılarımdan cinselliği düşünemedim. hemşire yanıma gelip anlatmaya başlayınca ben de aklıma gelen herşeyi sordum.faydası olduğuna sevindim

ben de sezeryanla dogum yaptim hala emziriyorum ve dogum kontrol hapi (cerazette) kullaniyorum emziren anneler icin olanindan.dr sutume karistigini söyledi ama bebegim icin tehlikeli boyutta degilmis.ayrica hem emzirdigim icin hem de hap kullandigim icin regl olmuyorum 6,5 aydir.

üç aylık iğneler emzirirken kullanılabılıyor
ama bir aylık olanlar kullnılmıyor arkadaslar

östrojen ve progesteron içeren haplar kulanılmaz ayrıca aylık iğnelerde aynı içerikten dolayı kullanılmıyor
ama sadece progesteron içeren ve minihap adı altındaki oksler vede 3 aylık iğneler emzirme döneminde kullanılabiliyor.

ben 3 ay önce sezeryanla oğum yaptım ve gecen gün adet olmaya başladım. bana çok erken gibi geldi ama yapacak bişey yok... korunmak içinde 3 aylık iğneler varmış onlardan kullanmayı düşünüyorumm. 3 aylık iğneler hakkında bilgisi olan varmı?

3 aylık iğneler adet düzensizliği yapıyor.ve bir daha gebe kalmayı güçleştiriyor.ben bir kere 1 aylık,2 kere de 3 aylık iğne vurdurdum 1.5 sene bebek aradık.bilgin olsun.adet düzensizliğide benim 5 ay sürekli adetim gelmişti,7 ayda hiç gelmemişti.

teşekkürler arkadaşlar spiral en iyisi sanırım, onunda içine kaçma durumu olur diyorlar varmıki doğruluk payı?

oldukça az bir ihtimal hamile kalmak.internetten arştırdım ben.en etkili korunma yöntemi bence.annelerimiz yıllardır kullanıyo ben şikayet eden hiç görmedim.40 ım çıksın bende düşünüyorum.

Back