Emzirirken dogum kontrol hapı kullanmak

esmerkuzum

hamdolsun :)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
1.060
328
Kizlar gereken yerlere konuyu actım ama cevap alamadım adet olmak üzereyim.
14 aylik oğlum var
Dogum kontrol hapı kullanmayı dusunuyorum emzirmeye sıkıntısı olurmu
Kullanan var mı bu sekilde acil cevaplarını zi bekliyorum

Kesinlikle kullanma. Sadece prospektüsü okusan bile yeterdi. Bak kopyalıyorum o kısmı.

Dkh kullanımı süt miktarında azalmaya ve sütün bileşiminde değişikliğe yol açabileceğinden dolayı süt salgılanması etkilenebilir. Bu nedenle bebek emziren annelere, bebekleri sütten kesilinceye kadar doğum kontrol hapı kullanımı genellikle önerilmez. Dkh nın bileşiminde bulunan etken maddeler ve metabolik ürünleri küçük miktarlarda süte geçebilir.

Arkadasım emzirirken dogum kontrol hapı kullanmak doktorlar izin vermiyor yani iki doktorumda olmaz cmıştı veren varmi bilmiyorum Yelek'i bebeğin süt bebeğimde yani sık anne sütu alıyorsa kullanma derim başka alternatifleri dene

Beni Dr um 6 aylikken bile vermişti ama kullanmadım
Hala da rahat edemiyorum
Ama böyle de olmuyor
Esime de bu anlamda güvenmiyorum
Şaşırdım kaldım

emzirirken östrojen içeren hap kullanılmaz. bazı haplar progesteron içeriyor ve onlar kullanılabiliyor. yine de yediğiniz yemeğin bile tadı süte geçerken içinize sinecek mi kimyasal kullanmak? bir engeliniz yoksa spiral deneyin.

emzirirken östrojen içeren hap kullanılmaz. bazı haplar progesteron içeriyor ve onlar kullanılabiliyor. yine de yediğiniz yemeğin bile tadı süte geçerken içinize sinecek mi kimyasal kullanmak? bir engeliniz yoksa spiral deneyin.

Off ya icime sinmedigi icin kullanamadım zaten artık oyle yapıcam

Kullanma canim sute geciyor
Ustelik sutun birlesimini bile bozabiliyor
Prezervatif kullanmaktan yana degilseniz spiral taktir
Ama unutma spiralde kesin cozum degildir!

Kullanma canim sute geciyor
Ustelik sutun birlesimini bile bozabiliyor
Prezervatif kullanmaktan yana degilseniz spiral taktir
Ama unutma spiralde kesin cozum degildir!

Çözümsüzlükler içindeyim çevremde cok kullanan var ama ben rahat edemiyorum
Dediğin gibi spiral de çözüm diil Dr um önermemişti
Şaşırdım kaldım ..

ben kullanmıştım.kime sorduysam doktor, eczacı, hemşire hepsi de ilk 6 ay dışında birşey olmaz dedi.aslında dğerlerini geçtim de doktor deyince inandım ve kullandım çocuğum 1 yaşındayken.3-4 ay kullanmıştım.acaba zararı oldumu kötü oldum şimdi.aslında böyle şeyleri de çok araştırırdım ama o sıra nedense doktorun demesi yetti heralde.bir de ardından eczaneden alırken yine de sordum,eczacı da çocuğunuz 6 aydan büyükse birşey olmaz demişti.süt miktarı açısından bir sorun olmadı,gerçi benim süt miktarı nedense baya fazlaydı da çocuğuma inşallah zararı olmamıştır.

Benim de 15 aylık oğlum var, en son doktora gittiğimde kullanabilirsin demişti
ama ben kullanmıyorum, emzirirken de kullanmayı düşünmüyorum.
Depresyon ilaçıda kullanma diyorlar ama bana psikolog rahatlıkla kullanabilirsin dedi
ve ben kullanıyorum, kullanmak zorunda kaldım.

Dogumdan 2 ay sonra doktor kontrolüne gittigimde doktoruma sordum bana bi hap yazdi dogal oldugu ve rahatlikla kullanabilecegimi söyledi oglumu yaklasik 2 yasina kadar emzirdim sütümde gayet yeterli geldi bi sorun yasamadim ama bu hapi kullandigin sürece adet görmüyorsun doktor hic ara verme dedi ama ben iliski dönemlerinde kullandim bazen 1 gün falan adet oluyordum doktorum hapi ara ara biraktigin icindir dedi ben bi zararini görmedim acikcasi...

bende kızım 1 yaşındayken doktor tavsiyesiyle kullandım, doktorum ilk 6 ay önermiyoruz, sütü azalttığı için dedi.

kızımıda 2 yaşına kadar emzirdim

merhaba arkadaslar,

Bir sorum olacak..dogum yaptiktan sonra ne zaman sonra esinizle beraber olmaya basladiniz?

Ayrica dogum kontrol hapi emzirirken bebege zarar verir,sipral kesin cozum degil,anne sutu korur bos laf peki biz nasil korunacaz..cnk eslerin cogu prezeratif kullanmak istemiyor..

merhaba arkadaslar,

Bir sorum olacak..dogum yaptiktan sonra ne zaman sonra esinizle beraber olmaya basladiniz?

Ayrica dogum kontrol hapi emzirirken bebege zarar verir,sipral kesin cozum degil,anne sutu korur bos laf peki biz nasil korunacaz..cnk eslerin cogu prezeratif kullanmak istemiyor..

benim kanamam 30.gün falan bitmişti.ama biz 40 gün dolduktan sonra birlikte olmuştuk.
artık kızım 3 yaşında emzirmiyorum şimdi ama dkh nı kullanmak istemiyorum ben.bence baya zararlı.kola takılan birşey vardı ya bir ara onuda araştırdım ama bilemiyorum korunma işi çok zor.

Son düzenleme:
benim kanamam 30.gün falan bitmişti.ama biz 40 gün dolduktan sonra birlikte olmuştuk.
artık kızım 3 yaşında emzirmiyorum şimdi ama dkh nı kullanmak istemiyorum ben.bence baya zararlı.kola takılan birşey vardı ya bir ara onuda araştırdım ama bilemiyorum korunma işi çok zor.

Tesekkurler cevap icin..benim kanamam cok az..yani adet son gunu son 2 gunu kanama gelir ya o sekilde..ama birlikte olmak icin 40 gunu beklesin esim..zaten pazartesi kontrolum de var doktoruma da soracagim...

bugun doktora gittim..dikislerim yerine oturmus..hersey yolunda gozukuyor..40 gun sonra yanin kasim'in 26sinda yine doktora gidecegim..

Iliski icin 40gun sonra dedi..kontrolumde soracagim korunma olayini dogum kontrol hapi kullanabilir miyim diye?ama suan beklemedeyiz..

X