• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren kedinin kisirlastirilmasi

Tardis_2718

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2014
1.887
3.562
333
İyi akşamlar herkese.Bizim kappimizin önünde yarı bizim yarı mahallenin bir kedimiz var.24 gün önce 6 yavrusu oldu.Kapimizin önünde bakıyoruz,ilgileniyoruz ama ilk defa dün akşam kayboldu bugün saat 5 e kadar yoktu.sut tozu ve biberon alarak yavruları beslemeye çalıştık.5 gibi geldi ama kedinin davranışları değişmiş.Yavrulari emzirdi fakat kedi normal davranmıyor. Ben kulağındaki kesiği gördüm ,kedi kısırlaştırilmis,çok şaşırdım.Size sorum şu;emzirirken kisirlastirilmasi sorun olur mu ?Ve kediye nasıl bakmamız lazım ?

Kulağından mı kısırlaştırılıyor 🙄🤔😨

Yok yok ,belediye hangi kedilerin kisirlastirildigini ayırt etmek için küçük bir kesik atıyor ,sokaktaki kedilere dikkatle baktığınızda farkedebilirsiniz

Hı tamam bende şaşırdım pardon :))

Kediler öyle kisirlastirilmiyor bildiğiniz ameliyat oluyorlar... Korkmustur belki ondan garip davranmıştır.

Kim yaptirmis olabilir ki, emzirmeyi birakmis olsa bile doğumdan sonra 60 gun gecmedikten sonra kisirlastirma yapmıyor veteriner hekimler. Yavrularını emziren bir kediyi kim alıp kisirlastirdi Allah aşkına

Kediyi sokağa salmayin çok iyi bakmanız lazım ciddi bir ameliyat kısırlaştırma dikisleri açılabilir. Belediyede bile yaptırılan en az 10 gün evde bakma şartı koyuyorlar bir kedinin kisirlastirma yapılıp aynı gün sokağa bırakıldığını hiç duymamistim çünkü

Ben de görünce şok oldum ,ameliyat yarası gibi bişey göremedim ,çünkü yavrulari üzerinde sürekli emziriyor.Ama kedinin bir kulagini kesik görünce ,bir gundur yok ,hiç böyle yapmamıştı ve daha önce bu kesik yoktu ,belediye kisirlastirdigi kedilere bunu yapıyor dışardan belli olması için ...Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor...Ben de çok üzgünüm ,butun gün yavru kedileri biberonla beslemeye çalıştık.Yarin da veterinere danisacagiz

Muhtemelen kediye bakim yapil numara vermislerdir. Annem bu zamna kdar onlarca kediyi kisirlastirdi. Karin tarafinda buyuk bir yara sargi oluyor. Bence yarin siz belediyeyi arayip bor ogrenmeye calisin

Muhtemelen kediye bakim yapil numara vermislerdir. Annem bu zamna kdar onlarca kediyi kisirlastirdi. Karin tarafinda buyuk bir yara sargi oluyor. Bence yarin siz belediyeyi arayip bor ogrenmeye calisin
Tamam ,yarın kediyle ilgileneceğiz ,belediyeyi de ararız,bu bakım kısmını hiç duymamıştım belediyede,yararlı yorumunuz için teşekkür ederim

Annemi arayip sordum kısırlaştırılma isleminde tuyleri falan kesiliyormussunuz kesin bilirdiniz. İki ihtimal var ya caninin biri yakaladı kesti. Ya da kedilerle kavga etti

Annemi arayip sordum kısırlaştırılma isleminde tuyleri falan kesiliyormussunuz kesin bilirdiniz. İki ihtimal var ya caninin biri yakaladı kesti. Ya da kedilerle kavga etti
Teşekkür ederim ,bugün bir kendine gelsin ,yarın karnını kontrol edeceğim ,anneniz arayıp bilgi aldığınız için de çok çok teşekkür ederim,sağolun

Sorun olmaz. Sadece yavrular ve kendisi biraz sersem gezerler 1 2 gün. Normal beslenme düzeyine devam edebilirsiniz, ev kedileri normal besledikleri için kilo almasın diye kısır mama veriyorlar sokak kedisinde bu sorun olmayacaktır.

Ek; bugüne kadar 1 hamile anne, 9 yavru 3 yetişkin kedi büyüttüm. Anneyi bebekler 40 günlük kadarken kısırlaştırdım :) 7 bebeği de göz enfeksiyonu dahi olmadı doğdukları andan itibaren

Bu ramazan gununde yavru kediler icin kendinizi parcalamissiniz, ne guzel bir kalbiniz var. Allah sizin gibi insanlardan razi olsun keske sayilariniz katlanarak artsa da dunya yasanabilir bir yer olsa..

İyi akşamlar herkese.Bizim kappimizin önünde yarı bizim yarı mahallenin bir kedimiz var.24 gün önce 6 yavrusu oldu.Kapimizin önünde bakıyoruz,ilgileniyoruz ama ilk defa dün akşam kayboldu bugün saat 5 e kadar yoktu.sut tozu ve biberon alarak yavruları beslemeye çalıştık.5 gibi geldi ama kedinin davranışları değişmiş.Yavrulari emzirdi fakat kedi normal davranmıyor. Ben kulağındaki kesiği gördüm ,kedi kısırlaştırilmis,çok şaşırdım.Size sorum şu;emzirirken kisirlastirilmasi sorun olur mu ?Ve kediye nasıl bakmamız lazım ?
Bacım belediye su olaganüstü halde böyle bi hizmet veremez kısırlastırıp geri getirecek nerede görülmüş böyle bir hizmet

Ben de görünce şok oldum ,ameliyat yarası gibi bişey göremedim ,çünkü yavrulari üzerinde sürekli emziriyor.Ama kedinin bir kulagini kesik görünce ,bir gundur yok ,hiç böyle yapmamıştı ve daha önce bu kesik yoktu ,belediye kisirlastirdigi kedilere bunu yapıyor dışardan belli olması için ...Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor...Ben de çok üzgünüm ,butun gün yavru kedileri biberonla beslemeye çalıştık.Yarin da veterinere danisacagiz

Kedinin kısırlaştırıldığını zannetmiyorum.
Bildiğiniz açık ameliyat yapılıyor, göbekteki tüyler traşlanıyor.
Ayrıca ameliyattan sonra narkozdan ayılma süreci var. Yerlere yapışıyorlar, aynı gün yürüyüp yanınıza gelmesi mümkün değil.

Özellikle erkek kediler dişileri çok sıkıştırıyor, kavga etmiş olabilir. Kulaktaki kesik de davranışındaki değişiklik de ondan olmuştur.

Back
X