Çocuk Hastalıkları emziren annenin antibiyotik kullanımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi emers
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

emers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011
3
0
36
Adıyaman
merhaba arkadaşlar öncelikle bu sitede yeniyim hatalarımı hoş karşılarsanız sevinirim.Acilen yardımınıza ihtiyacım var,sorum şöyle;apse yapan dişim için 2 ünite antibiyotik kullandım ve malesef bugün diş hekimim iltihabın devamettiğini söyledi ve iespor 1g antibiyotik iğne verdi kullanmak zorundaymışım.ama önceki antibiyotik hap kullanmamın sonucunda bebeğimin poposunda kızarıklık ve isilik gibi bişeyler oluştu.Bu arada bebeğim 7 aylı, iğne yaptırmada endişeleniyorum bebeğim için.....Doktor fazla bi zararı olmaz edi ama annelik işte sizce ne yapmalıyım???

selam oncelıkle gecmıs olsun bebegım 2 aylıkken bende antıbıyotık kullanmıstım ama cok etkı ettı kızıma ıshal oldu ve huysuzlasmıstı....bende bır gun az emzırcem etkılenmesın demıstım ama malesef sutum azaldı sonrasında da kesıldı....antıbıyotıgı ıcmeden once sütünü sag derım,sonra antıbıyotıgı ıctıkten sonra eger goguslerın sızlarsa cok sutun varsa yanı yıne sag ama ıcırme bebegıne.....bıkac saat gectıkten sonra(ılacı ıcınce yanı)ılacın etkısı hafıfleyınce emzırebılırsın......tabıkı bır dene eger bebegınde huysuzluk ıshal gıbı belırtıler yoksa bunu deneyebılırsın.....

emzirirken sadece agumentin ve içerik olarak benzeri antibiyotikler kullanılabiliyo..sizin ilacı bilmiyorum ama dr.a agumentini bi sorun onu içeyim deyin bi..bende mastit oldum iki kere ve sadece onu içmiştim..anne sütüne eser miktarda geçiyomuş..oda bebişi rahatsız etmiyo..

teşekkürler arkadaşlar.iğneleri yaptırmak zorunda kaldım ve malesef bebeğimin poposundaki kızarıklıklar daha da arttı.ilacın yan etkilerindede bebeğe az miktarda geçer dyordu ama...şimdi de posunun tedavisindeyim.

bende aynı sorunu yaşıyorum gecen hafta antibiyotik kullandım diş için kızımında poposu pişik gibi oldu aynen anlattığın gibi bende temiiz bi tülbenti yeşil sabunla köpürtüp sildim kurulayıp bebek pudrsı döktüm hemen etkisini gördüm sabah çok azalmıştı sadece bi kere yaptım onun dıışında başka hiç bişey fayda etmedi krem pudra vs. . yazında bi defa olmuştu günde bi kaçkere sildim bi günde iyleşti gün içinde bi kaç kere silsen çabuçak iyleştirir dene istersen sonucuda yaz faydasını görecekmisin

Arkadaşlar 47 günlük bebeğim var.İdrarında mikrop çıktı.Bunun için Suprax adlı şurubu kullanıyoruz.Tedbi
r amaçlı bende tahlil yaptırdım bende de enfeksiyon çıktı.Doktor bana Monurol Şase ve İnfex adlı 200 mg antibiyotiği verdi.Sabah Akşam kullanıyorum.Monurolu hamileliktede kullanmıştım onda sıkıntı yok.Fakat infexi kullandığımdan beri benim ve bebeğimin idrarı kokmaya başladı.Çok tedirginim.İlacı bırakmayıdüşünüyorum.Aranızda bu ilacıemzirirken kullanan varmı?

Merhabalar...konu baya eski ama kızım 7ay 10 günlük...Eylül de diş eti iltihabı için doktor amoklavin vermişti ama içmedim...geçen hafta pazar günü içmeye başladım çünkü diş etlerim yara oldu...kızımda sadece göğüs kısmında küçük kırmızı benekler farkettim çarşamba günü bıraktım içmeyi...ek gıdaya başladım ve 3 gün kuralı ile tattırmadığım hiç bişey vermiyorum...ilaçtan olmuştur demi tecrübeli anneler

Merhabalar inşallah hala buradasinizdir bana da doktor infeks verdi ve emzirmekte cok tedirginim siz Naptiniz beğeninize bi zararı oldu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…