• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren Anneler

Brsprens

Kün Fe Yekün
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
139
60
48
15 aylık oğlum var memeden kesmek istiyorum ama nasıl bıraktıracağım konusunda bi fikrim yok mastit olmaktan çok korkuyorum bebişlerini memeden kesen anneler nasıl başardınız

15 aylık oğlum var memeden kesmek istiyorum ama nasıl bıraktıracağım konusunda bi fikrim yok mastit olmaktan çok korkuyorum bebişlerini memeden kesen anneler nasıl başardınız

Özel bi sağlık sebebi yoksa 24 aya kadar emzirmelisiniz,muhtemelen bunu biliyorsunuzdur ama yine de yazmadan edemedim..

Ben kızımla konuşarak azaltarak meme emmesini bıraktırmıştım ama 25 aylıktı,iletişim kurabiliyorduk sizde nasıl olur bilmiyorum..

Biliyorum tabikide ama gün geçtikte yemek yemiyor sabah akşam sürekli emmek istiyor ve geceleri sabaha kadar emerek uyumak istiyor bende oğlumda gece uykusuzluğu çekiyoruzve benim göğüslerim hep yara ısırarak emiyor çünkü 😭

Özel bi sağlık sebebi yoksa 24 aya kadar emzirmelisiniz,muhtemelen bunu biliyorsunuzdur ama yine de yazmadan edemedim..

Ben kızımla konuşarak azaltarak meme emmesini bıraktırmıştım ama 25 aylıktı,iletişim kurabiliyorduk sizde nasıl olur bilmiyorum..
Bu 24 ay olayı ülkeden ülkeye değişiyor mu bilmiyorum . Neye inanacağımızı şaşırıyorum artık . Yurtdışındayım , kuzenimin oğlu 18 aylık oldu doktoru artık bırakmalısın diyor. Benim bebeğim henüz 6 aylık ama ilerde nasıl bir yol izlenecek bilmiyorum . Bizim kendi çocuk doktorumuzda 1 yaştan sonra gerekli değil , emzirmek istiyorsan emzir ama gerekli değil , seni emdiği için alması gereken diğer gıdaları alamayacak , yeteri kadar yemeyecek diyor .
Yani doğru 1 tanedir , herkes kendi fikrini söylüyor herhalde , kafa karışıklığından başka birşey değil yeminle 🤔

Tam konu acmayı dusunuyordum kı karsıma cıktı aynı durumdan dolayı bende kesmek ıstıyorum cok zayıf kaldı hıc bısey yemıyor aksama kadar benı beklıyor ben calısıyuorum aksam gelır gelmez kucagıma gelıp meme dıyor konunun takıpcısı olacagım

Benim kızım da 15 aylık oluyor 1 hafta sonra.
İşe başladım 1 ay önce, resmen kilo aldı çocuk o sayede. Gündüzleri ben evdeyken sürekli emmek istiyor yemek yemiyordu. Simdi evde olmadığım için çok şükür yemesi düzene girdi. Toparlandı.
Ama sütümü sağamadığım için iş yerinde, sağsam da biberon filan almadığı için muhtemelen sütüm azalıyor, yakında kesilecek gibi. Akşamları çok emmek istiyor, emerek uyuyor.
Ben de üzülüyorum ya sütüm kesilirse diye :(
Yine de takipteyim, belki daha iyidir böylesi.

Bilgim yok maalesef kesmek konusunda. Kolaylıklar dilerim

Bu 24 ay olayı ülkeden ülkeye değişiyor mu bilmiyorum . Neye inanacağımızı şaşırıyorum artık . Yurtdışındayım , kuzenimin oğlu 18 aylık oldu doktoru artık bırakmalısın diyor. Benim bebeğim henüz 6 aylık ama ilerde nasıl bir yol izlenecek bilmiyorum . Bizim kendi çocuk doktorumuzda 1 yaştan sonra gerekli değil , emzirmek istiyorsan emzir ama gerekli değil , seni emdiği için alması gereken diğer gıdaları alamayacak , yeteri kadar yemeyecek diyor .
Yani doğru 1 tanedir , herkes kendi fikrini söylüyor herhalde , kafa karışıklığından başka birşey değil yeminle 🤔

Emzirdiğim 25 ay süresince hiç ilaç kullanmadı kızım,antibiyotikle anne sütünü bırakınca tanıştı. Bağışıklık sistemi için bile oğlumu en az 24 ay emziricem canım hatta gücüm yeterse üç yaşına kadar bile düşünüyorum,kızım da kış dönemi her ay acildeydik ve her seferinde eşimle keşke emzirme sürecine devam etseydik dedik.

Oğlum da ayrıca inek sütü ve yumurta alerjisi var,diyet usülü besleniyor o yüzden oğlum da daha uzun emzirecem inş. Bu arada iştahsızlık anne sütüyle alakalı değil kızım hem yer hem de üstüne cila niyetine emerdi 😅 iştahsız diye anne sütünden de mahrum ederseniz gelişim sürecini iyice ketlemiş olursunuz benden söylemesi.

Bu 24 ay emzirmelisiniz baskisi nedir? Kadin birakmak istiyorum diyor su ya da bu sebepten. Siz isterseniz 150 ay emzirin. Kadini niye kotu hissettirme cabasi. Bu kisisel bir tercih. 24 ay tavsiye edilen sure. 24 ay alirsa iyi olur ama 24 ay emzir-meli-sinizlik bir durum yok. Turkiye'de bu durum cok abartiliyor.

Soru sahibi anne sutu ogunlerini kademeli olarak azaltmayi deneyin.

Son düzenleme:
Bu 24 ay emzirmelisiniz baskisi nedir? Kadin birakmak istiyorum diyor su ya da bu sebepten. Siz isterseniz 150 ay emzirin. Kadini niye kotu hissettirme cabasi. Bu kisisel bir tercih. 24 ay tavsiye edilen sure. 24 ay alirsa iyi olur ama 24 ay emzir-meli-sinizlik bir durum yok. Turkiye'de bu durum cok abartiliyor.

Kızımı emzirirken kimi zaman çok bunalıp anne sütünü kesmeli miyim diye sorular sormuştum ve biçok üye tarafından cesaretlendirilip olumlu taraflarını tekrar hatırlayıp emzirmeye devam etmiştim. Yüreklendirilmiştim yani işin özü. Tabi ki haklısınız bu bir tercih o da tüm cevapları okuyup özgür iradesiyle bi karar verecek,ortada baskı yok sadece bıraktıktan sonra yine de biçok sorunun devam edebileceğine dair bir hatırlatma var.

Ben konuşarak ikna ettim.
Bir de tüm gün sokakta gezdirdim park park. Gün içinde aklına gelmedi. Geceleri sona bıraktım ben. En son gece uyuturken emziriyorfum onu kestim. O biraz sabır gerektirdi. İlk iki gün üç saat kesintisiz ağladı. Ben de sarılıp onu sevdiğimi ama sütün artık bittiğini anlattım. Bir ay içinde talep etmez oldu.

24 ay olayı diye bir şey yok. DSÖ bile 12-24 ay arasında kesmeye hiç sakınca görmüyor.acilimi ise;
* Bir bebek 6 ay emmeli çünkü ilk kolostro ( en değerli ) süt bazı annemler de 3 bazılarında 5 en cok 6 aya kadar devam ediyor
* Eğer cocukta bir hastalık yoksa çocuk zaten 9 aydan sonra bütün gıdayı dışardan alabiliyor. Onu her şeyi yemeye alistirmaniz lazım.
* Ve maddi olarka bir gelir sıkıntınız yok ise 12. Aydan sonrada emmeyi kesebilirsiniz. Cunkutum besin değerlerini çocuk dışardan alabiliyor zaten.
* Eğer ki ben 1 tabak yemek anca buluyorum çocuğum emerse daha çok besin alır diyorsanız 24 ay en son emzirme zamanı zaten çünkü cinsel kimlik o aydan sonra oluşmaya başlıyor özellikle erkek çocukların bir kadin organı ile büyümesi ( Allah korusun her çocukta değil ama) sapkinliga yol açabilir.

Ne yazık ki bizim toplum işin kolayını seçip ay çocuk 4 yaşına gelsin bırakırsın ne var.... Derdinde. Bilgisizlik çok ayrı bir şey.

(İlgilenen varsa dinende durum EN SON 24)

Konu sahibi bir çok emzirme kesme yöntemi var sırayla dene her çocuk farklıdır bu yüzden kendine özel yöntemi secer.

Takipteyim benim oglanda 1 aralıkta 2 yasini basıyor.bugun kasim 23 zaten az kaldı.sanki memeden kesersem ona kötülük yapacakmisim gibi hissediyorum en sevdiği şey meme zaten

Emzirdiğim 25 ay süresince hiç ilaç kullanmadı kızım,antibiyotikle anne sütünü bırakınca tanıştı. Bağışıklık sistemi için bile oğlumu en az 24 ay emziricem canım hatta gücüm yeterse üç yaşına kadar bile düşünüyorum,kızım da kış dönemi her ay acildeydik ve her seferinde eşimle keşke emzirme sürecine devam etseydik dedik.

Oğlum da ayrıca inek sütü ve yumurta alerjisi var,diyet usülü besleniyor o yüzden oğlum da daha uzun emzirecem inş. Bu arada iştahsızlık anne sütüyle alakalı değil kızım hem yer hem de üstüne cila niyetine emerdi 😅 iştahsız diye anne sütünden de mahrum ederseniz gelişim sürecini iyice ketlemiş olursunuz benden söylemesi.
Katiliyorum benim kizimda yemegini yiyor istune uykuya gecerken emiyor bende elimden geldigince emzirecegim

Ben once gunduzleri birakmistim sobra geceleri az geliyodu zaten.. bisey olmadi

Anne sütü bagisikligi güçlendirir diye birsey yok. O halde mama alan çoçuklar sürekli hasta olurdu. Yani mikrop "aa bu çoçuk anne sütü aliyor, nayyiir" diye demiyor. Sen bu süreçte çoçugunu disaraya götürmezsen, parkta oynamazsa, yada çoçuk sürekli elleri yere temas edip, agzina almaz ise,.. tabiki sonuçlar farkli olur.

Benim nezdimde bir çoçugun en çok uykuya ihtiyaci var. Cocuk 6 aylik olduktan sonra bir düzene girmesi lazim yavas yavas. 1 yasinda uyku saati belli olmali. Uykuda ancak çoçuk yasadigi seylere anlam veriri. Zekasini ilerletir. 1 yasindan sonra zaten anne sütü, ilk bastaki gibi yararli degil. Gereklide degil.

Niye çoçuk ilk basta süt aliyor? Cünkü baska gidalari sindiremiyor. Mecburen vitaminini sütten aliyor. Ancak 6 aydan sonra, hele 1 yasindan sonra çogu gidalari yiyebiliyor, sindirebiliyor. Gidalardada çok vitamin var, meyvade, sebzede.

Yani bu anne sütü diretmeyi anlamiyorum. Keske uyku diretilseydi daha çok. Birçok çoçuk için iyi olurdu. Birçok evlilikte daha rayina otururdu. Uykusuzluk evliligin üzerinede büyük bir etkisi var çünkü.

Biliyorum tabikide ama gün geçtikte yemek yemiyor sabah akşam sürekli emmek istiyor ve geceleri sabaha kadar emerek uyumak istiyor bende oğlumda gece uykusuzluğu çekiyoruzve benim göğüslerim hep yara ısırarak emiyor çünkü 😭
Çok iyi anlıyorum önce azaltman gerekiyor. Meme istediğinde dikkatini dağıt ve emzirme aralıklarını aç. Muhtemelen sorunun gündüzden çok gece emmesinde benim gibi 😢 23 ay olacak hala gece boyu memede ben artık imdat diye bağırmak istiyorum bu aydaki bir bebek 10 kere meme istiyor bazı geceler. Minimum 4-5.. birden bıraktırmak psikolojik açıdan iyi değil diyorlar yine de bu yöntemle bıraktırmak istiyorsan eczanede sütün çekilmesi için hap oluyormuş. Onu sorabilirsin. Yavaş yavaş bıraktırırsan zaten süt de aynı oranda azalacaktır mastit ihtimali pek olmaz bu durumda da dolapta beklettiğin beyaz lahana yaprağını göğsünde bekletebilirsin. Bir de taze naneyi göğüs uçlarına koymak sütün çekilmesini sağlıyormuş. Bizim süreç nasıl olacak bilmiyorum 2 buçuk yaş gibi kesmeyi düşünüyorum ben. Aslında kendisi ne zaman bırakmak isterse o zaman bıraksın istiyordum ama kreş vs başlayacağı için zor olur o dönem emmesi

Üyeler yazmışlar ama yine ben de bir şey eklemek isterim. 24 ay sonrası emzirmek hele hele 3 yaşına kadar emzirmek gayet yanlış bir şey. 2 yaşından sonra çocuğun haz duygusu ağızdan anala geçmesi lazım ki tuvalet eğitimi başlasın en basiti. Bu ileride psikolojik ve davranışsal pek çok problemi yanında getirebilir.

Aklıma gelen ilk yöntem sütünüzü sağmanız oldu. Memede süt bulamayınca bir süre sonra vazgeçecektir diye düşünüyorum

Üyeler yazmışlar ama yine ben de bir şey eklemek isterim. 24 ay sonrası emzirmek hele hele 3 yaşına kadar emzirmek gayet yanlış bir şey. 2 yaşından sonra çocuğun haz duygusu ağızdan anala geçmesi lazım ki tuvalet eğitimi başlasın en basiti. Bu ileride psikolojik ve davranışsal pek çok problemi yanında getirebilir.

Aklıma gelen ilk yöntem sütünüzü sağmanız oldu. Memede süt bulamayınca bir süre sonra vazgeçecektir diye düşünüyorum
Bizimki süt için emmiyor dudak tiryakisi 😂

Back