Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
15 aylık oğlum var memeden kesmek istiyorum ama nasıl bıraktıracağım konusunda bi fikrim yok mastit olmaktan çok korkuyorum bebişlerini memeden kesen anneler nasıl başardınız
Bu 24 ay olayı ülkeden ülkeye değişiyor mu bilmiyorum . Neye inanacağımızı şaşırıyorum artık . Yurtdışındayım , kuzenimin oğlu 18 aylık oldu doktoru artık bırakmalısın diyor. Benim bebeğim henüz 6 aylık ama ilerde nasıl bir yol izlenecek bilmiyorum . Bizim kendi çocuk doktorumuzda 1 yaştan sonra gerekli değil , emzirmek istiyorsan emzir ama gerekli değil , seni emdiği için alması gereken diğer gıdaları alamayacak , yeteri kadar yemeyecek diyor .Özel bi sağlık sebebi yoksa 24 aya kadar emzirmelisiniz,muhtemelen bunu biliyorsunuzdur ama yine de yazmadan edemedim..
Ben kızımla konuşarak azaltarak meme emmesini bıraktırmıştım ama 25 aylıktı,iletişim kurabiliyorduk sizde nasıl olur bilmiyorum..
Bu 24 ay olayı ülkeden ülkeye değişiyor mu bilmiyorum . Neye inanacağımızı şaşırıyorum artık . Yurtdışındayım , kuzenimin oğlu 18 aylık oldu doktoru artık bırakmalısın diyor. Benim bebeğim henüz 6 aylık ama ilerde nasıl bir yol izlenecek bilmiyorum . Bizim kendi çocuk doktorumuzda 1 yaştan sonra gerekli değil , emzirmek istiyorsan emzir ama gerekli değil , seni emdiği için alması gereken diğer gıdaları alamayacak , yeteri kadar yemeyecek diyor .
Yani doğru 1 tanedir , herkes kendi fikrini söylüyor herhalde , kafa karışıklığından başka birşey değil yeminle![]()
Bu 24 ay emzirmelisiniz baskisi nedir? Kadin birakmak istiyorum diyor su ya da bu sebepten. Siz isterseniz 150 ay emzirin. Kadini niye kotu hissettirme cabasi. Bu kisisel bir tercih. 24 ay tavsiye edilen sure. 24 ay alirsa iyi olur ama 24 ay emzir-meli-sinizlik bir durum yok. Turkiye'de bu durum cok abartiliyor.
Katiliyorum benim kizimda yemegini yiyor istune uykuya gecerken emiyor bende elimden geldigince emzirecegimEmzirdiğim 25 ay süresince hiç ilaç kullanmadı kızım,antibiyotikle anne sütünü bırakınca tanıştı. Bağışıklık sistemi için bile oğlumu en az 24 ay emziricem canım hatta gücüm yeterse üç yaşına kadar bile düşünüyorum,kızım da kış dönemi her ay acildeydik ve her seferinde eşimle keşke emzirme sürecine devam etseydik dedik.
Oğlum da ayrıca inek sütü ve yumurta alerjisi var,diyet usülü besleniyor o yüzden oğlum da daha uzun emzirecem inş. Bu arada iştahsızlık anne sütüyle alakalı değil kızım hem yer hem de üstüne cila niyetine emerdiiştahsız diye anne sütünden de mahrum ederseniz gelişim sürecini iyice ketlemiş olursunuz benden söylemesi.
Ben once gunduzleri birakmistim sobra geceleri az geliyodu zaten.. bisey olmadi15 aylık oğlum var memeden kesmek istiyorum ama nasıl bıraktıracağım konusunda bi fikrim yok mastit olmaktan çok korkuyorum bebişlerini memeden kesen anneler nasıl başardınız
Emzirdiğim 25 ay süresince hiç ilaç kullanmadı kızım,antibiyotikle anne sütünü bırakınca tanıştı. Bağışıklık sistemi için bile oğlumu en az 24 ay emziricem canım hatta gücüm yeterse üç yaşına kadar bile düşünüyorum,kızım da kış dönemi her ay acildeydik ve her seferinde eşimle keşke emzirme sürecine devam etseydik dedik.
Oğlum da ayrıca inek sütü ve yumurta alerjisi var,diyet usülü besleniyor o yüzden oğlum da daha uzun emzirecem inş. Bu arada iştahsızlık anne sütüyle alakalı değil kızım hem yer hem de üstüne cila niyetine emerdiiştahsız diye anne sütünden de mahrum ederseniz gelişim sürecini iyice ketlemiş olursunuz benden söylemesi.
Çok iyi anlıyorum önce azaltman gerekiyor. Meme istediğinde dikkatini dağıt ve emzirme aralıklarını aç. Muhtemelen sorunun gündüzden çok gece emmesinde benim gibiBiliyorum tabikide ama gün geçtikte yemek yemiyor sabah akşam sürekli emmek istiyor ve geceleri sabaha kadar emerek uyumak istiyor bende oğlumda gece uykusuzluğu çekiyoruzve benim göğüslerim hep yara ısırarak emiyor çünkü![]()
Bizimki süt için emmiyor dudak tiryakisiÜyeler yazmışlar ama yine ben de bir şey eklemek isterim. 24 ay sonrası emzirmek hele hele 3 yaşına kadar emzirmek gayet yanlış bir şey. 2 yaşından sonra çocuğun haz duygusu ağızdan anala geçmesi lazım ki tuvalet eğitimi başlasın en basiti. Bu ileride psikolojik ve davranışsal pek çok problemi yanında getirebilir.
Aklıma gelen ilk yöntem sütünüzü sağmanız oldu. Memede süt bulamayınca bir süre sonra vazgeçecektir diye düşünüyorum