- 16 Mart 2017
- 200
- 72
- 48
- 32
- Konu Sahibi Nezzolgunnn
-
Kusura bakmayinda ben çaresiz olduğum için buraya yazıyorum keyfi yapmiyorum yazdıklarımi okursanız sevinirim. Sağlık odağındaki hemşireler önerisinde diyorum ben. Ve ayrıca şutu yetmeyen anneler olup mama takviyesi yapabilirler bu demek olmuyor ki anne emsirmek istemiyor keyfi mama alıyor. Her annenin hassas olduğu tek nokta ve siz en alıcı noktadan vuruyorsunuz. Lütfen kırıcı değil yapıcı olalım.5 aylık bebeğin ek gıdayla ne işi var.Emzireceğiniz yere mama veya ek gıda verirseniz tabii ki sütünüz azalır.Süt arz talep meselesidir emzirmezseniz azalır.
Kusura bakmayinda ben çaresiz olduğum için buraya yazıyorum keyfi yapmiyorum yazdıklarımi okursanız sevinirim. Sağlık odağındaki hemşireler önerisinde diyorum ben. Ve ayrıca şutu yetmeyen anneler olup mama takviyesi yapabilirler bu demek olmuyor ki anne emsirmek istemiyor keyfi mama alıyor. Her annenin hassas olduğu tek nokta ve siz en alıcı noktadan vuruyorsunuz. Lütfen kırıcı değil yapıcı olalım.
Sağlık sorunu var oğlumun almıyor yazmışım ondan gögüsüm sızlıyor diye. Ben buraya uzun uzun yazmadım ayrıntılı bir şekilde. Bakın siz de söylüyorsunuz mama veriyorum diye o zaman süt var diye mama verirseniz demeyin. Hiç bir anne boş yere birşeyler yapmaz. Ayrıca ben buraya da şöyle böyle cevap vermek için yazmadım.Ben şimdiye kadar da sizin verdiğiniz cevabı kimseden duymadım bilinçli anneyim herkes gibi. Yine de cvp içün teşekkür ederim.Kırıcı yorum yapmıyorum ki emzirmiyorum göğsüm ağrıyo yazmışsınız o zaman demek ki sütünüz olduğu halde mama veriyosunuz.Ben de mama veriyorum hala bunda ne var.Hemşire bu konunun uzmanı olan kişi değil ayrıca böyle bi yönlendirme yapamaz.
Ben size ne yazdım az önce siz ne yapıyorsunuzKusura bakmayinda ben çaresiz olduğum için buraya yazıyorum keyfi yapmiyorum yazdıklarımi okursanız sevinirim. Sağlık odağındaki hemşireler önerisinde diyorum ben. Ve ayrıca şutu yetmeyen anneler olup mama takviyesi yapabilirler bu demek olmuyor ki anne emsirmek istemiyor keyfi mama alıyor. Her annenin hassas olduğu tek nokta ve siz en alıcı noktadan vuruyorsunuz. Lütfen kırıcı değil yapıcı olalım.
Yaa evet çok duymuştum ben. Çok kibarsiniz anlayislisiniz teşekkür ederim. Bende kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum oğlum emsin diye yeter ki. Ve çol güzel bir duygu anne bebek ilişkisi ve en sağlıklısı. Bi de abuk subuk şeyler yemedigim halde kilo alıyorum ona şaşıyorum :) kuru kayısı tahin pekmez dut pekmezci rezene humana çayı lactanil emziren anne için neler neler ama ışte :) en büyük etken stres ve yorgunluk sanırım bir de çocuğun sağlık durumuSüt azalmaya başladıysa 8 tane inciri doğrayıp 1 au bardağı su da kaynatıp için arttırıyor ve ayrıca bir arkadaşım bu sayede giden sütünü geri getirmiş şok olmuştım belki sizde de işe yarar. Dur pekmezini sulandırıp içebilirsiniz işe yarıyor ayrıca ben sulgar bira mayası tableti aldım iyi geldi bana deneyebilirsiniz bir haftada etki ediyor. Ayrıca humana still tee hurma rezene tahin ama en önemlisi suuuuu bu dediklerim yapıyor evet ama su en önemlisi bence
Ya siz ne kadar iyisiniz :) yuzumu guldurdunuz çok teşekkür ederim çok tatlisiniz ve haklısınız. Bende hassasim böyle kendini bilmezler çok var siz beni anlamışsınız teşekkür ederim :)Ben size ne yazdım az önce siz ne yapıyorsunuz
Takmayacaksınız
Sinirlenmeyeceksiniz
Vurdum duymaz olacaksınız
Baktınız yazıyı okurken gerilmeye basladınız tak orda keseceksiniz okumayı
Ferah olun her daim fresh olun
Katılıyorum yorgunluk çok etkili hemde çok eğer uyumuyorsak sütte yok açıkcası mesela benimde bebeğim idrar enfeksiyonu oldu emme istemiyordu ben ağla ağla süt iyice gitti çok kötüydü hatırlamak istemiyorum umarım sizin düzelir ya sizi dinlendirecek birileri yok mu insan 1 saat kesintisiz uyuşa bile iyi geliyor yaYaa evet çok duymuştum ben. Çok kibarsiniz anlayislisiniz teşekkür ederim. Bende kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum oğlum emsin diye yeter ki. Ve çol güzel bir duygu anne bebek ilişkisi ve en sağlıklısı. Bi de abuk subuk şeyler yemedigim halde kilo alıyorum ona şaşıyorum :) kuru kayısı tahin pekmez dut pekmezci rezene humana çayı lactanil emziren anne için neler neler ama ışte :) en büyük etken stres ve yorgunluk sanırım bir de çocuğun sağlık durumu
Foeniculum vulgare olarak da bilinen rezene anne sütünü artırmakta en etkili bitkiler arasında yer alır. Rezene tohumları fitoöstrojen olarak kabul edilen anetol ihtiva etmektedir. Fitoöstrojenler süt bezlerinin salgılanmasında önemli rolü olan östrojen hormonunun özelliklerini taklit edip süt üretimini uyarırlar ve anne sütünün çoğalmasına yardımcı olurlar.Gıda maddelerinin sütü arttırdığına dair yapılmış bilimsel çalışma yoktur. Tahin süt yapar yiyeyim bulgur süt yapar yiyeyim derseniz sütten çok kendinize kilo yaparsınız. Bebeğinizi sık sık emzirin, su tüketiminize dikkat edin. Her emzirmeden sonra memelerinizi sağın, bu sayede memelere "süt yetmiyor, daha çok üret" komutu gider.
Ben bilimsel çalışma yoktur dedim. Google verisi vardır :) Varsa bilimsel makale linkiniz onu kopyalayın lütfen. Doğum yaptığımda hemşire de önerdi ancak bilimsel bir veri sunamadı. Kaldı ki aynı google'da emziren anneler için sakıncalı olabilir de yazıyor.Foeniculum vulgare olarak da bilinen rezene anne sütünü artırmakta en etkili bitkiler arasında yer alır. Rezene tohumları fitoöstrojen olarak kabul edilen anetol ihtiva etmektedir. Fitoöstrojenler süt bezlerinin salgılanmasında önemli rolü olan östrojen hormonunun özelliklerini taklit edip süt üretimini uyarırlar ve anne sütünün çoğalmasına yardımcı olurlar.
Rezene tohumu galactogogue olarak kabul edilen yani anne sütünü artıran en etkili besinlerdendir.
Keşke olsa bırakırım dediğiniz gibi aynı seyleri su an ben yasiyorum. Eşim yardımcı allahtan fakat eşim subay ve sürekli görevde bende bebeginle tek başıma zor oluyor bende çalışıyordum işi bıraktım mecburKatılıyorum yorgunluk çok etkili hemde çok eğer uyumuyorsak sütte yok açıkcası mesela benimde bebeğim idrar enfeksiyonu oldu emme istemiyordu ben ağla ağla süt iyice gitti çok kötüydü hatırlamak istemiyorum umarım sizin düzelir ya sizi dinlendirecek birileri yok mu insan 1 saat kesintisiz uyuşa bile iyi geliyor ya
BUYRUN BİLİMSEL ARAŞTIRMA MAKALESİBen bilimsel çalışma yoktur dedim. Google verisi vardır :) Varsa bilimsel makale linkiniz onu kopyalayın lütfen. Doğum yaptığımda hemşire de önerdi ancak bilimsel bir veri sunamadı. Kaldı ki aynı google'da emziren anneler için sakıncalı olabilir de yazıyor.
kizlar uste yazimi okurmusunuz ya[/QUOT
Erkek bebekler için en düşük 7500gr en yüksek 12500gr sizin ortalamada ( bende çizelgeden bakıyorum ) dr sorun yinede
İyi ballaya iyimi o zaman :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?