• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emziren anneler ramazanda oruc tutacakmisiniz?

rosa85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2007
661
849
208
merhaba arkadaslar ramazan geldi sayilir ne yapicaksiniz oruc tutacakmisiniz?ben insallah tutmak istiyorum cunku kizim mamada yedigi icin herhalde sorun olmaz gündüzleri mama ve ek gidalar aksam ve gecede emziririm diyorum.siz ne yapmayi düsünüyorsunuz?

Ben ruc tutmayı dusunuyorum yavas yavas ek gıdalarada basladık zaten sadece anne ssutu olsa zor olurdu ama bu durumda tutabılırım zaten hamılelıgımde ramazana denk gelmıstı tutamamıstım bu sefer ıns.

bende tutmayı düşünmüyorum çalışmayada başlayacağım zaten gerçi hafta sonu tutup sütüü sağmayı düşünüyorum eğer azalma falan olursa tutmam

bende bu yıl oruç tutmayacagım çünkü hamile ve emizeren annelere farz degil diye biliyorum. ve öyle okudum. ben tutmayacagım ben yemeyince sütteki besin degerleride düşüyor. yani kısaca tutmasak daha iyi olur. a.s

canım ben önce tutarım diyordum ama sanırım tutamam çok istiyorum ama kahvaltıyı bile geciktirsem sütümün azalması bi kenara bende de takat kalmıyor zaten hamile kaldığımda 54 kiloydum şimdi 50 kiloya düştüm kendimi toparlamam lazım

canım ben önce tutarım diyordum ama sanırım tutamam çok istiyorum ama kahvaltıyı bile geciktirsem sütümün azalması bi kenara bende de takat kalmıyor zaten hamile kaldığımda 54 kiloydum şimdi 50 kiloya düştüm kendimi toparlamam lazım

aynen canım bende dogumdan sonra cok zayıfladım 50 hamıle kalmıstım 64 doguma gırdım suan 46.5 kıloyum yemek yemeyınce elım ayagım tutmuyo zaten 1 dk oturmuyorum tansıyonumda dusuk yemeyınce hepten dusuyo bekarlıgımdada zor tutuyodum calısırken ama nede olsa annem vardı yanımda bırı olsa yada annemde kalsam tutarım yıne ama tek olunca bakamam bebegıme doktora gıttım gecenlerde bu problemlerden dolayı dogumdan sonra baya bıtkın dustum yanı vıtamın kullanıyorum kılo almam ıcın ne yapmam lazım kızlar yaa gıydıgım yakısmıyo artık yıyorum ama sutume gıdıyo kendım alamıyorum

yaaaa ben anlamıyorum
şimdiye kadar emen,mama ek gıda falan almayan 6 aydan küçük bebekler sırf oruç tutcam diye sütten kesilir mi yaaaaaaaaaaaa...bence bu daha günah,o bebeğin o süte ihtiyacı var neticede...
kafam almıyor bir türlü
dünde eşim bir eczacı arkadaşının hamileyken bile oruç tuttuğunu söyledi:iyi halt etmiş dedim

Şüphesiz ki Allah (Azze ve Celle) yolculuk halinde bulunan kimseden orucu ve namazın yarısını kaldırmıştır. Hamileden ve süt emziren kadından da orucu kaldırmıştır.”
(Ebu Davud, Savm: 44, Tirmizi, Savm: 21; İbni Mâce Sıyam: 12)

arkadaşlar bu ayeti buldum az önce.benim bundan anladığım farz değil ama kaza yapacaksın. sağlık açısından da olumsuz olabilir.ciddi su kaybı olduğu için sütte azalma olur diye düşünüyorum.ben de kararsızım tutup tutmamakta ama oğlum küçük ek gıda da almıyor. 3 aylık.bi gün denicem bakalım ama tutamam heralde.

evet arkadaşlar zorlamaya gerek yok tabi tutabilecek arkadaşlara lafım yok
zaten allah bize kolaylık tanımış islam dini aslında okadar kolaylıklar sağlayan bir dinki zorlaştıran biziz hamileykende tutmadım şimdide de tutamayacağım ama allah sağlık versin emzirme dönemi bittiğinde ve kendimi toparladığımda borçlarımı yerine getireceğim inşallah... yanlız yanlış anlaşılmasın tutabilecek, sütü bol olan arkadaşlara lafım yok

benim bebeğim ek gıdalara geçti artık. benide emiyor.
ben ilk gün deneyeceğim bakalım çok halsiz kalırsam (çünkü su içmeden edemiyorum) sütümde herhangi bir azalma olursa devam etmem.
belki bi gün tutar, bi gün bırakırım.
dinimiz zaten bu konuda emziren annelere ve hamilelere (yani küçük bebeklere) gereken önemi vermiş.
zaten 1 gün borcum var. onlada araba kullanacaktım uzun yol için geçen sene o yüzden tutmamıştım.
ayrıca 4 aylık hamileydim ve tuttum. hiçte zorlanmadım. o zaten alacağını alıyor benden. yani anlayacağınız çok iyi bir halt etmişim.:sm_cool:

yaaaa ben anlamıyorum
şimdiye kadar emen,mama ek gıda falan almayan 6 aydan küçük bebekler sırf oruç tutcam diye sütten kesilir mi yaaaaaaaaaaaa...bence bu daha günah,o bebeğin o süte ihtiyacı var neticede...
kafam almıyor bir türlü
dünde eşim bir eczacı arkadaşının hamileyken bile oruç tuttuğunu söyledi:iyi halt etmiş dedim

kesinlikle sana katılıyorum.sevap ıslıcem derken gunaha gırıyorsunuz bence,yazık bebeklere!

evet dınımız o kolaylıgı saglamıs yolcular emzıren anneler hastalar hamıleler oruclarını tutmayabılır tabııkıde bebeklerımızı ıhmal edıp oruc tutmayı dusunmuyorum kendı adıma sevaba gırelım derken gunaha gırmıs olurum ama musaıt zamanlarda ıstıyorum acıkcası

bende tutmayacağım süt veriyorum bebeğime yemek yemessem su içmessem bebeğimi besleyememkii inşallah seneye artık ek gıdalara geçsin hele bi daha 45 günlük bebeğim...

bende tutmayacağım süt veriyorum bebeğime yemek yemessem su içmessem bebeğimi besleyememkii inşallah seneye artık ek gıdalara geçsin hele bi daha 45 günlük bebeğim...

seninki cok kücükmüs hayatim tabiiki tutamazsin bencede...

Back