denemeden gaz yapacaklarına nasıl kadar verdin?
herkes gaz yapacağını söylüyor çünkü.lahananın,nohutun gaz yapmadığı bebek var mıdır?bence hepsine yapar ama belli bir ay geçtikten sonra daha rahat sindireceklerini düşünüyorum.
çok faydalı bir paylaşım teşekkrülerGEBE VE EMZİREN KADINLARIN KULLANMAMASI GEREKEN BİTKİLER
Bakımlıyız.Com - Hamile ve emziren kadınların kullanmaması gereken bitkiler
AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ VE ÖZELLİKLE ALMAN KANUNLARIYLA DÜZENLENEN HAMİLE VE EMZİREN KADINLARIN KULLANMAMASI GEREKEN BİTKİLER
-Aloe (Sarısabır)
-Ananas
-Ardıç meyvesi
-Arnika
-Ayıüzümü
-Barut ağacı kabuğu
-Devedikeni
-Ekinezya
-Enginar yaprağı
-Hayıt meyvesi
-Kava-kava kökü
-Kediotu kökü
-Kınakına kabuğu
-Maydanoz otu ve kökü
-Meyan kökü ( Günde 1-2 gr 2-3hafta süreyle kullanılabilir)
-Öksürükotu
-Ravent kökü
-Sinameki
-Yılan kökü
-Zencefil kökü
Hamilelikteki kabızlıkta keten tohumu öğütülmeden bol su ile alınabilir karnıyarık tohum kabuğu da bol suyla kullanılabilir.
Hamileler sıkıntı ve sinirlilik halinde gül esansı ve hakiki gül suyu dışında hiçbir koku maddesi ve yağ (esans) kullanmamalıdır.
Hamilelikteki bulantıda melisa ve nane karışımından çay yapılabilir. Hakiki papatya (Matricariya recutita-chamomilla recutita) da bu çay karışımına ilave edilebilir. Bu karışımdan (melisa nane ve papatya eşit miktarlarda) bir çay kaşığı bir çay fincanı (150 gr) sıcak suya konur fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir süzülür ve içilir. Bu çaydan ihtiyaca göre günde 35 fincan hazırlanarak içilebilir.
Not:
1- Burada verilen bilgiler
WHO monografileri
Kommission E monografiler ve
ESCOP monografileri ile karşılaştırılabilir.
Merhaba arkadaşlar,
bebeğim yaklaşık 2,5 aylık.süt verdiğim için doğumdan beridir yediğim her şey kısıtlı.çocuğa gaz yaparsa,sancı yaparsa diye.ama böyle böyle de zaman geçmez oldu,evde pişirecek yemek bulamıyorum.kuru fasülye,nohut,pırasa...önümüz de yaz zaten yenmez bunlar,sizler yiyor musunuz?yoksa benim gibi her şeyi çıkardınız mı hayatınızdan?
kafam çok karışıyor,mesela hem soğan çok güzel süt yapar deniyor,hem de gaz..eee napıcaz bu durumda?
çocuğum çok gazlı değil.aslında doğal olarak değil çünkü çok dikkat ediyorum.acaba biraz yemeye başlasam mı?ne zaman alışıyor bebeklerin bünyesi bu tür yiyeceklere?
merhabalar bebeğinde gaz sorunu yoksa neden bu kadar kasıyorsun ki kendini.çok şükür benim bebeğimde de gaz sorunu yok.başlarda çevrem sürekli diyordu aman gaz yapıcı şeyler yeme bebeğinin gazını çıkar diye bebeğim uyuduğunda gaz çıkarmaya çalıştığımda uyanıyordu ve sonra uyutmak baya problem oluyordu.sonra bir uzmandan duydum ki gaz problemi olmayan bebeklerde emzirdikten sonra bile gaz çıkarmaya gerek yokmuş. bunu duyduktan sonra o günlerime yandım.şimdi her şeyi yiyorum bir sorun da olmuyor. :80:
lahana,nohut,fasülye yedikmi biz koca insnalar bile mahvoluyoruz ki süte geçtiği kaçınılmaz gerçek..ama nohut fasülye güzelde süt yapar..
ben bir kere 15 günlükken farketmeden mor lahanalı salata yedim..bayağıda yemiştim salatayı.
o gece sabaha kadar uyumamıştı.bağırsakları zaten düzene girmedi..ıkınmayı bilmiyor..masaj yapa yapa bi hal olduk..sabah kadar bizim yardımlarımızla gaz çıkardı yavrum..uzun süre lahana yememiştim ondan sonra
cnm ben 2 ay dikkat ettim..ama sadece lahana,nohut ve fasülyeye dikkat ettim..soğan falan yedim yani..
ardındanda rezene içtim.
2 aydan sonra nohut ve fasülye yemeği yaptımmı kendi tabağıma bolca kimyon döktüm.kimyonda gazı azaltıyor.böyle böyle hallettik cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?