• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emziren anneler,ne zaman gönlünüze göre yemeye başladınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.422
35.489
1.123
39
Merhaba arkadaşlar,
bebeğim yaklaşık 2,5 aylık.süt verdiğim için doğumdan beridir yediğim her şey kısıtlı.çocuğa gaz yaparsa,sancı yaparsa diye.ama böyle böyle de zaman geçmez oldu,evde pişirecek yemek bulamıyorum.kuru fasülye,nohut,pırasa...önümüz de yaz zaten yenmez bunlar,sizler yiyor musunuz?yoksa benim gibi her şeyi çıkardınız mı hayatınızdan?
kafam çok karışıyor,mesela hem soğan çok güzel süt yapar deniyor,hem de gaz..eee napıcaz bu durumda?
çocuğum çok gazlı değil.aslında doğal olarak değil çünkü çok dikkat ediyorum.acaba biraz yemeye başlasam mı?ne zaman alışıyor bebeklerin bünyesi bu tür yiyeceklere?

cnm ben 2 ay dikkat ettim..ama sadece lahana,nohut ve fasülyeye dikkat ettim..soğan falan yedim yani..
ardındanda rezene içtim.
2 aydan sonra nohut ve fasülye yemeği yaptımmı kendi tabağıma bolca kimyon döktüm.kimyonda gazı azaltıyor.böyle böyle hallettik cnm:34:

teşekkür ederim canım.kimyon hiç aklıma gelmemişti.baya zorlanmaya başladım artık yemek konusunda.hem de sıkıldım aynı şeylerden.bundan sonra ben de azar azar yiyeyim bari.

GEBE VE EMZİREN KADINLARIN KULLANMAMASI GEREKEN BİTKİLER
Bakımlıyız.Com - Hamile ve emziren kadınların kullanmaması gereken bitkiler

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ VE ÖZELLİKLE ALMAN KANUNLARIYLA DÜZENLENEN HAMİLE VE EMZİREN KADINLARIN KULLANMAMASI GEREKEN BİTKİLER

-Aloe (Sarısabır)

-Ananas

-Ardıç meyvesi

-Arnika

-Ayıüzümü

-Barut ağacı kabuğu

-Devedikeni

-Ekinezya

-Enginar yaprağı

-Hayıt meyvesi

-Kava-kava kökü

-Kediotu kökü

-Kınakına kabuğu

-Maydanoz otu ve kökü

-Meyan kökü ( Günde 1-2 gr 2-3hafta süreyle kullanılabilir)

-Öksürükotu

-Ravent kökü

-Sinameki

-Yılan kökü

-Zencefil kökü

—Hamilelikteki kabızlıkta keten tohumu öğütülmeden bol su ile alınabilir karnıyarık tohum kabuğu da bol suyla kullanılabilir.

—Hamileler sıkıntı ve sinirlilik halinde gül esansı ve hakiki gül suyu dışında hiçbir koku maddesi ve yağ (esans) kullanmamalıdır.

—Hamilelikteki bulantıda melisa ve nane karışımından çay yapılabilir. Hakiki papatya (Matricariya recutita-chamomilla recutita) da bu çay karışımına ilave edilebilir. Bu karışımdan (melisa nane ve papatya eşit miktarlarda) bir çay kaşığı bir çay fincanı (150 gr) sıcak suya konur fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir süzülür ve içilir. Bu çaydan ihtiyaca göre günde 3–5 fincan hazırlanarak içilebilir.

Not:
1- Burada verilen bilgiler
—WHO monografileri
—Kommission E monografiler ve
—ESCOP monografileri ile karşılaştırılabilir.

denemeden gaz yapacaklarına nasıl kadar verdin?

herkes gaz yapacağını söylüyor çünkü.lahananın,nohutun gaz yapmadığı bebek var mıdır?bence hepsine yapar ama belli bir ay geçtikten sonra daha rahat sindireceklerini düşünüyorum.

herkes gaz yapacağını söylüyor çünkü.lahananın,nohutun gaz yapmadığı bebek var mıdır?bence hepsine yapar ama belli bir ay geçtikten sonra daha rahat sindireceklerini düşünüyorum.

lahana,nohut,fasülye yedikmi biz koca insnalar bile mahvoluyoruz ki süte geçtiği kaçınılmaz gerçek..ama nohut fasülye güzelde süt yapar..:59:
ben bir kere 15 günlükken farketmeden mor lahanalı salata yedim..bayağıda yemiştim salatayı.
o gece sabaha kadar uyumamıştı.bağırsakları zaten düzene girmedi..ıkınmayı bilmiyor..masaj yapa yapa bi hal olduk..sabah kadar bizim yardımlarımızla gaz çıkardı yavrum..uzun süre lahana yememiştim ondan sonra

ben hiçbir ayrım yapmadım ama fasülye nohutla aram yoktur. .bebeğimde hiç de gaz olmadı.ama her bebek aynı olmayabilir tabi.

ya canım inanırmısın ben en büyük gaz mağdurelerindendin belki çünkü oğlumun ilk 3 ayı sürekli bacakları karnında suratı kıpkırmızı ıkınırken geçti:(her gören vah vah dedi dfaha çok moralimi bozdu:(senin yediklerinden oluo dediler dikkat ettim geçmedi,senin giyiminden oluo dediler dikkat ettim geçmedi,bebği üşütüyosun dediler dikkat ettim geçmedi,bebe yağıyla masajlar,sıcak su torbaları bitki çayları birbirinden başka ilaçlar denedim ancak kar etmedi meğer gaz bebeğin bağırsaklarında mbiten bir olaymış ...:)yani sonuç olarak bebeğe yararı olcak şeyler ağırlıklı olarak istediğin şekilde beslen tabi bence sigara ve alkol hariç

GEBE VE EMZİREN KADINLARIN KULLANMAMASI GEREKEN BİTKİLER
Bakımlıyız.Com - Hamile ve emziren kadınların kullanmaması gereken bitkiler

AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ VE ÖZELLİKLE ALMAN KANUNLARIYLA DÜZENLENEN HAMİLE VE EMZİREN KADINLARIN KULLANMAMASI GEREKEN BİTKİLER

-Aloe (Sarısabır)

-Ananas

-Ardıç meyvesi

-Arnika

-Ayıüzümü

-Barut ağacı kabuğu

-Devedikeni

-Ekinezya

-Enginar yaprağı

-Hayıt meyvesi

-Kava-kava kökü

-Kediotu kökü

-Kınakına kabuğu

-Maydanoz otu ve kökü

-Meyan kökü ( Günde 1-2 gr 2-3hafta süreyle kullanılabilir)

-Öksürükotu

-Ravent kökü

-Sinameki

-Yılan kökü

-Zencefil kökü

—Hamilelikteki kabızlıkta keten tohumu öğütülmeden bol su ile alınabilir karnıyarık tohum kabuğu da bol suyla kullanılabilir.

—Hamileler sıkıntı ve sinirlilik halinde gül esansı ve hakiki gül suyu dışında hiçbir koku maddesi ve yağ (esans) kullanmamalıdır.

—Hamilelikteki bulantıda melisa ve nane karışımından çay yapılabilir. Hakiki papatya (Matricariya recutita-chamomilla recutita) da bu çay karışımına ilave edilebilir. Bu karışımdan (melisa nane ve papatya eşit miktarlarda) bir çay kaşığı bir çay fincanı (150 gr) sıcak suya konur fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir süzülür ve içilir. Bu çaydan ihtiyaca göre günde 3–5 fincan hazırlanarak içilebilir.

Not:
1- Burada verilen bilgiler
—WHO monografileri
—Kommission E monografiler ve
—ESCOP monografileri ile karşılaştırılabilir.
çok faydalı bir paylaşım teşekkrüler:D

Merhaba arkadaşlar,
bebeğim yaklaşık 2,5 aylık.süt verdiğim için doğumdan beridir yediğim her şey kısıtlı.çocuğa gaz yaparsa,sancı yaparsa diye.ama böyle böyle de zaman geçmez oldu,evde pişirecek yemek bulamıyorum.kuru fasülye,nohut,pırasa...önümüz de yaz zaten yenmez bunlar,sizler yiyor musunuz?yoksa benim gibi her şeyi çıkardınız mı hayatınızdan?
kafam çok karışıyor,mesela hem soğan çok güzel süt yapar deniyor,hem de gaz..eee napıcaz bu durumda?
çocuğum çok gazlı değil.aslında doğal olarak değil çünkü çok dikkat ediyorum.acaba biraz yemeye başlasam mı?ne zaman alışıyor bebeklerin bünyesi bu tür yiyeceklere?

merhabalar bebeğinde gaz sorunu yoksa neden bu kadar kasıyorsun ki kendini.çok şükür benim bebeğimde de gaz sorunu yok.:nazar:başlarda çevrem sürekli diyordu aman gaz yapıcı şeyler yeme bebeğinin gazını çıkar diye bebeğim uyuduğunda gaz çıkarmaya çalıştığımda uyanıyordu ve sonra uyutmak baya problem oluyordu.sonra bir uzmandan duydum ki gaz problemi olmayan bebeklerde emzirdikten sonra bile gaz çıkarmaya gerek yokmuş. bunu duyduktan sonra o günlerime yandım.şimdi her şeyi yiyorum bir sorun da olmuyor.:nazar::80:

merhabalar bebeğinde gaz sorunu yoksa neden bu kadar kasıyorsun ki kendini.çok şükür benim bebeğimde de gaz sorunu yok.:nazar:başlarda çevrem sürekli diyordu aman gaz yapıcı şeyler yeme bebeğinin gazını çıkar diye bebeğim uyuduğunda gaz çıkarmaya çalıştığımda uyanıyordu ve sonra uyutmak baya problem oluyordu.sonra bir uzmandan duydum ki gaz problemi olmayan bebeklerde emzirdikten sonra bile gaz çıkarmaya gerek yokmuş. bunu duyduktan sonra o günlerime yandım.şimdi her şeyi yiyorum bir sorun da olmuyor.:nazar::80:

evet malesef çok kasıyorum ben kendimi,engel olamıyorum.çom gazlı değil ama ben de çok dikkat ediyorum ve sürekli rezene içiyorum.bunların da etkisi vardır mutlaka gazlı olmamasında.bazen çok sancılanıyor,kakasını yaptıktan sonra rahatlıyor.gün içinde de her emzirmeden sonra gaz çıkarıyoruz çıkarmazsa çok rahatsız oluyor ve kusuyor mutlaka.ama geceleri falan ben de çıkarmıyorum.3 ayını doldursun ben de başlayacağım yemeye artık.

sadece 3 aya aya kadar zorluk yaşarsın bu konuyla ilgili.benimde 2,5 aylık bebegım var.ilk baslarda bende cok dıkkat ettım yedığime ama artık bu günlerde benden dolayı gazlıda olsa kendı ıh mıh edip çıkartıyorrr...bolca kuru soğan ye bence bol süt yapıyorrr:3:

seni çok iyi anlıyorum allah yardımcın olsun ama az kalmış 3.aydan sonra azaldı gazımız yaklaşık 4.aydan itibaren de istediğimi yiyorum gaz yapacağını düşündüğüm yemeklerden sonra da humananın kimyonlu rezene çayını içiyorum bilmiyorum belki de içimi rahatlatmak için...

ama gazlı bebeklerin anneye avantajı da çok örneğin ben kilolarımı inanılmaz hızlı verdim 19 kilo almıştım 3.ayın sonunda 3 kilo fazlam vardı şuan 5 aylık kızım ve ben eski halime döndüm bile
geceleri uykusuzluk yemek seçme bol su derken kilolar gitti...

lahana,nohut,fasülye yedikmi biz koca insnalar bile mahvoluyoruz ki süte geçtiği kaçınılmaz gerçek..ama nohut fasülye güzelde süt yapar..:59:
ben bir kere 15 günlükken farketmeden mor lahanalı salata yedim..bayağıda yemiştim salatayı.
o gece sabaha kadar uyumamıştı.bağırsakları zaten düzene girmedi..ıkınmayı bilmiyor..masaj yapa yapa bi hal olduk..sabah kadar bizim yardımlarımızla gaz çıkardı yavrum..uzun süre lahana yememiştim ondan sonra

dün akşam mor lahanalı salata yedim. :50::53: gece acillik olduk. röntgen çekildi. lavman yapıldı kızıma.
nerden bilirdim böyle olacağını. bilgilendirdiğin için teşekkürler. bir daha sütten kesene kadar lahanın yanından bile geçmem. :43:

Cok gecmis olsun Allah sifa versin

bendee evde yapacak yemek bulamıyorum o gaz yapar bu gaz yapar yemek yemekten korkar hale geldim çok şükür4 gündür gaz problemi çekmiyoruz ama o ağrılı günler geri gelecek die çok korkuyorumm

Back