Güneş Kremleri Emziren Anne ve bebek için güneş kremi önerileri

Güneş kremleri, bronzlaşma

Aribeth

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
5
0
Prof. Dr. Hulusi Barlas
Ökotek Doğal Ürün MarketleriTeknik Sorumlusu
Kimyasal UV Filtreleri

• 4 MBC (4-Metilbenziliden kamfen)
• 3 BC (3-Benzilidenkamfen)
• OMC (Oktil-Metoksisinnamat)
• Oksibenzon (Benzofenon-3)
• Homosalat (Homomentilsalisilat veya HMS)
• OD-PABA (Oktil-Dimetil-p-Amino-Benzoikasit)

• Kimyasal Güneş Filtreleri, östrojen etki yani hormonel etki göstermektedirler.
• Bu yüzden çocuk sahibi olmak isteyen kadınların, hamilelerin, emziren annelerin ve çocukların kimyasal filtreli güneş koruma ürünlerini (krem, losyon, sprey) uzun süreli kullanmamaları gerekmektedir.

Kimyasal Filtrelerden Bir Zarar Daha !
• Kimyasal filtreler, fotoallerjik kontakt egzemalara neden olmaktadırlar.
• 4-MBC, OMC ve BM-DBM (Butil-Metoksidibenzoilmetan) fotoallerjik reaksiyonlara neden olmaktadırlar.

Mineral UV Filtreleri
En iyi alternatif:
Titandioksit ve Çinko Oksit gibi mineral pigmentlerle hazırlanan güneş koruma ürünleri.

Kimyasal ve Mineral UV Filtre Farkı
• Kimyasal Filtreler güneş ışınlarını tutarlar ve dönüştürürler.
• Mineral Filtreler ise güneş ışınlarını yansıtırlar.

ÖSTROJEN (Hormonel) ETKİ NEDİR ?
• Hamileler/Emzirenler bu maddeleri alırsa çocuğun zihinsel gelişimi etkilenebilir.
• Çocuklar daha küçük yaşta ergenliğe ulaşır.

YÜKSEK FAKTÖR NE KADAR GEREKLİ
Faktörler arasındaki koruma farkı oldukça düşük olup çoğunlukla bir pazarlama unusuru olarak kullanılmaktadır.
• 15 Faktör % 93,3 UVB Koruma
• 30 Faktör % 96,6 UVB Koruma
• 45 Faktör % 97,7 UVB Koruma

Kimyasal koruyuculu güneş ürünlerinde yüksek faktörlerin elde edilmesi için kullanılan kimyasalların zararlı etkileri çeşitli bilimsel araştırmalarda ortaya konmuştur.

Faktör Oranı Yüksek Güneş Kremi Daha mı Koruyucudur?

İlk bakışta 50 faktör oranındaki güneş kremi 30 faktöre göre çok daha iyi ve koruyucu olarak görülse de işin aslı öyledeğil.

Yüksek faktörlü güneş kremlerinin size daha yüksek seviyede koruma sağlamasına rağmen, Amerikan Kanser Derneği,15 faktör ile 50 faktör arasındaki koruma farklılığının çok az olduğunu belirtiyor:

15 Faktör % 93,3 UVB Koruma
30 Faktör % 96,6 UVB Koruma
50 Faktör % 97,7 UVB Koruma

Son yıllarda yapılan bazı araştırmalar yüksek faktörlü kimyasal güneş koruyucuların zararlı etkilerinin olduğunu ortayakoymuştur. Güneşin cildimiz üzerindeki zararlı etkilerinden korunmak üzere kullanılan bu ürünlerin kendilerinin kanserojen etkiye sahip kimyasallar içeriyor olması düşündürücüdür.

Sertifikalı organik koruyucular güvenli

Koruma faktörü seviyesine odaklanmak yerine, en az 2 saatte bir bol miktarda krem (15 faktör ve üzeri) sürerek güneşin cildimiz için zararlı olan ışınlarına karşı etkili koruma sağlayabiliriz.

Ayrıca zararlı kimyasal içeriğe sahip kimyasal koruyucular yerine sertifikalı organik içeriğe sahip koruyucular çok daha güvenli.
Bebeim ve Ben - Mehtap Erdoan okumanızı da tavsiye ederim..

$13493_110611_223.jpg unnado... Anneler, Bebekler ve Çocuklar'a özel alışveriş kulübü
resmi sayfasında içindekilere yani tam içeriği mi bilemiyorum" Description" - "Tanım" olarak belirtilmiş,fazla yabancı kelime var tek tek olmasa da google dan çözümlemeye çalışıyorum inceleyebilirsiniz New SPORT TruKid Sunny Days SPF30+ Unscented Water Resistant Lotion 3.5 oz tube (no Vit A) Shipping June 15

$070611_912-B_5215.jpg unnado... Anneler, Bebekler ve Çocuklar'a özel alışveriş kulübü
15 Haziran 2011 08:00 ' a kadar geçerli şu an saat farkı ile, Avalon markamız hamile anne, bebek ve çocuk ihtiyaçlarını tamamı ile karşılayan organik sertifikalı tek bakım ürün grubudur.UV ışınlarına ne derece etkili bilemiyorum.Fakat Saru da birçok organik ürün ile karşılaşabilirsiniz.

her ikside spf 30 dikkat edersiniz yukarda paylaştığım linkte Mehtap Erdoğan ın makalesinde yer alan cümleden alıntıyapıyorum "Önerilen koruyucu faktörün en az (SPF) 15 olmasını ve 30'dan daha fazlaya gitmenin gereksiz olduğunu söylüyor uzmanlar. Kimyasal içerikli olanlarda koruma faktörü arttıkça bu içeriğinde varolan kimyasal maddenin daha çok arttığı anlamına geliyor. Çocuklar için yapılan güneş kremlerinin kullanılmasında bir sakınca yok, ama uzmanlar içerik olarak bunların büyükler için olanlardan çok farklı olmadıklarını söylüyorlar."Uygun olarak Chicco,Sebamed ya da Organicare, 50 faktörünü düşünüyorum hatta gittigidiyor.com da çok makul fiyata bulmuştum chicconun o şu bu içermez diyor hepsi kimyasal bekletmeye almıştım ve bebeklerimizi saatlerce güneşlendirmeyeceğimze ve belli saatler ölçüsünde uygulayacağımza göre gayet mantıklı geliyor uzmanların söylediği.Sertifikalı organik ürünler oldukça pahalı diğerlerinden farklı olarak tabiiki, size önerdiğim şu an kampanyada olan iki ürün için dikkate almanızı isterim.​

X