Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Evli, Mutlu, Çocuklu
Kayıtlı Üye
8 günlük bir bebeğim var. 2800 doğdu ve göğüs ucumu alamadı. Bu arada hastanede ilk üç gün hemşireler mama vermeme izin vermedi, emzireceksin diye direttiler. Bebeğim sarılık oldu. Üç gün önce değeri 12 idi. O günden sonra sağarak düzenli olarak verdim.
5 günlükken bir anda emmeye başladı oğlum. Sürekli uyuyan bebek bir anda canlandı. Çok şükür artık çok fazla uyumuyor. İki gün emdi ve bıraktı. Şimdi biberonla sık sık sağarak veriyorum. Sütüm çok fazla sürekli akıyor ama bebeğim emmiyor. Göğüs ucunu da sevmedi. (Wee'ninkini almıştım, bugün avent bulmaya çalışacağım.)
Sürekli biberon verme emzir diye baskı var üzerimde. Ağlamaktan helak oldum. Ne olur yardım edin. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bugün tekrar sarılık testi yapılacak. İnşallah düşmüştür.
öncelikle bebeğin hayırlı olsun. benim bebeğim de küvözde kalmıştı. hemşireler biberonla beslediği için benim meme uçlarını tutmadı. nihayetinde memelerim yara oldu, yaralarım tam iyileşecekken yeniden yara oluyordu. hatta süt kanallarım tıkandı. ben de çareyi sağmakta buldum. bana neler neler dediler. sütün azalır diyenler, bebeğini sevmiyor musun diyenler, eleştiriler, ayıplamalar... seni çok iyi anlıyorum. ne yaparsan yap bu tepkilerle karşılaşırsın. sanırım insanlar sağmaya alışkın değil. ben gece gündüz ağlıyordum, artık ağlamayı kestim. sağmaya devam ediyorum. bebeğim de, ben de mutluyuz bu şekilde. bildiğim kadarıyla bebekler aç kalınca da sarılık olurmuş. bebişin biberonla istiyorsa öyle ver sütünü; ama aç bırakma yavrunu. Allah yardımcın olsun.
tatlım sıkma canını sen biraz erken tanışmışın bu ememe mevzu ile benim kızım 2 ay çok güzel emdi iki aydan snra memeyi ördümü cin tutmuşa döndüü ben hiç bişey vermedi hep denedim sounda uykuda emzirmeye başladımm uyurken tıkver ağzına aç çenesiniii aten yeni dğan çççoook uyurrrr şansın var öyle dene verme biberon o aıştı biberona ondan emmezzz.bizimm doktrumuz 8 .aya adar verme dedi benim kzım 6 aylık oldu hala aynen sıkıntı uyrken emzirmeyee davmm uyanıkken de alıyor bazeenn atlaya zıplaa gezerek falan emziryorumm.sakın pes etm ama bence bibeonu bıraakk veee memyi dene gerekirse aç bıraaaakkkk o aman alırrr.
Kuzular birdi iki oldu
Kayıtlı Üye
canım benimki de bir ara istemedi göğsümü çok uğraştırdi beni, ben de emsin diye ayakta sallayarak emzirdim bir süre ,sonra onu da istemedi, ben de silikon uçlardan teker teker tüm markaları aldım onun istediğini bulana kadar: nuk wee bebedor ... en son ameda diye bir marka var onu zorla aldı, bir haftada bağıra bağıra normal emmeye başladı bir ay sonra da silikonsuz emmeye başladı, kafanı şişirdim, özetle vazgeçme sütün varsa.
Allah yardımcın olsun
öncelikle geçmiş olsun.benimde göğüs ucum hiç yoktu ve senin gibi emziremedim oğlumu mama verme alışır dediler bende emsin diye vermedim.ne cahillik etmişim.sakın aç bırakma benim oğlumun bir günde 20 ye çıktı sarılığı.aç bırakırsan sarılığı yükselir sarılık işini bi atlat ondan sonra uğraşırsın.benim göğüslerim taş gibi olmuştu sonra hastanede sağma makinasıyla sağıp göğüslerimi boşalttım sağıp sağıp verdik.ama her defasında denedim almadı memeyi.göğüslerin şişse eğer alamaz memeni.benim göğüsler boşalınca kahverengi kısmı bir tuttu emmeye başladı.hüngür hüngür ağlamıştım sevinçten.meğer göğüslerim çok şiş olduğu için alamıyormuş.zaten göğsün ucuda yok.yani bizim 1 haftayı buldu emmeye başlaması.göğüslerini tamamen boşalt yani yumuşat öyle ver bakalım ağzına belki o zaman alır.seni çok ii anlıyorum.sakın pes etme elinden geleni yap ama hala emmezsede sağar veririsin.sen milleti takma kafana......
Canım öncelikle geçmiş olsun. Bence sarılığı atlatana kadar sağ sağ ver. Biberona alışmasın diyorsan kaşıkla ya da şurup kapağına benzer kadeh dedikleri plastik birşey var onunla verirsin.Biz öyle yapmıştık. Ama emzirmekten sakın vazgeçme sağmak kötü birşey değil emmiyorsa mecbur sağacaksın ama uzun vadede sütün azalabilir. Bebeğin emmesi gibi olmuyor süt sağmak. Sen önce şu sarılık derdini bir atlat sonra emzirmek için çaba gösterirsin. Ve en önemlisi ÜZÜLME sütün bebeğine lazım kesilmesin allah korusun. Kimseyi dinleme tıka kulaklarını bağır çağır, kavga et, ama ağlama, üzülme. Bebeğine yazık...
evet moral bozmayayım ama sağmakla uzun süreli annesütü olmuyo canım sonradan azalıyo süt ve gidiyo daha çok başındasın alıştırabilirsin arkadaşlar çokgüzel şeyler anlatmışlar keşke bende yazıp sorsaymışım ne yapabilirim diye sağarak başaedemedim azldı gitti sütüm benim.4 aylık kızım 2 aydır sadece mama alıyor
Evli, Mutlu, Çocuklu
Kayıtlı Üye
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bebeğim emmek için uğraşıyor ancak ucunu kavrayamayınca ağlamaya başlıyor. Uğraşmaya devam ediyoruz, inşallah başarırız. Sarılığı hala 12 düşmüyor da yükselmiyor da. Doktor yükselmezse düşer dedi. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum, Allah razı olsun..
hayatçokgüzel
Kayıtlı Üye
canım meme ucunu büyütmeye çalışın.bir tane şırınga alıp ucunu kesin.meme ucunu kestiğin yere daya ve şırıngayla çekerek büyüt.büyür büyümez bebeğini emzir birkaç kere emerse alışır zaten.ya da kısa bir hortumun ucunu meme ucuna dayayıp diğer ucunu da sen ağzınla içine çekerek meme ucunu çıkarabilirsin.ilk hafta bende çok uğraştım ama en sonunda emebildi oğlum.21 aylık oldu hala emiyor.
aventin falan meme ucu çıkaran çok basit aletleri var onlardan temin et canım bide çok dolarsa alamıyolar,ayy kuzummm o şmdi nasıl uğraşıyodur emcem diyeee....
canım biberonla beslemeyi kesmen lazım. bence şuan biberona alıştığı için emmek istemiyor.sağdığına göre meme ucun çıkmıştır ama çıkmadıysa wee'nin meme ucunu kullan...sakın sağıp veririm emmesede olur deme,sağmak çok yıpratıcı ve zor...daha yolun başındasın,pişman olmamak için biberonla beslemeyi bırak ve kaşık kullan bi kaçgün...emzirirkende sıtres yapma sakin ol...pes etmediğin taktirde emzirmeyi başarırsın buna inan:ecrin_bebek::ecrin_bebek:...
canım bencede biberonu bırak benim kızımda emmedi sarılığı çok arttı sağıp kaşıkla verdim ayakta emzirdim gezerken böyle düştü
benimde ucunu alamyordu bende direndim verdim şimdi maşallah memeyi bırakmıyor
istersen memenin ucuna hafif tatlı birşey sür alasıya kadar ben başlarda öyle ettim
göğüs ucum yok nasıl emzircem ben de doktora sormalı mıyım bunu? :{ yazık oğluma benim emziremicem onu :{
minicik1can bensanahayran
Kayıtlı Üye
göğüs ucum yok nasıl emzircem ben de doktora sormalı mıyım bunu? :{ yazık oğluma benim emziremicem onu :{
bir sayfa öncesini okusanız sorunuza cevap bulacaksınız... arkadaşlar net ve doğru şekilde anlatmışlar meme ucunun nasıl çıkacağını aynı şeyi ben de yaşadım ben de şırıngayla çekerek çıkardım sonra da oğluşum hiç bırakmadı allaha şükür.
üstelik hemşireymişsiniz yeni doğan hemşiresi arkadaşlarınıza sorsanıza başka neler yapılabilir?
canım meme ucunu büyütmeye çalışın.bir tane şırınga alıp ucunu kesin.meme ucunu kestiğin yere daya ve şırıngayla çekerek büyüt.büyür büyümez bebeğini emzir birkaç kere emerse alışır zaten.ya da kısa bir hortumun ucunu meme ucuna dayayıp diğer ucunu da sen ağzınla içine çekerek meme ucunu çıkarabilirsin.ilk hafta bende çok uğraştım ama en sonunda emebildi oğlum.21 aylık oldu hala emiyor.
aventin falan meme ucu çıkaran çok basit aletleri var onlardan temin et canım bide çok dolarsa alamıyolar,ayy kuzummm o şmdi nasıl uğraşıyodur emcem diyeee....
teşekkür ederim canım araştırcam
herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
8 günlük bir bebeğim var. 2800 doğdu ve göğüs ucumu alamadı. Bu arada hastanede ilk üç gün hemşireler mama vermeme izin vermedi, emzireceksin diye direttiler. Bebeğim sarılık oldu. Üç gün önce değeri 12 idi. O günden sonra sağarak düzenli olarak verdim.
5 günlükken bir anda emmeye başladı oğlum. Sürekli uyuyan bebek bir anda canlandı. Çok şükür artık çok fazla uyumuyor. İki gün emdi ve bıraktı. Şimdi biberonla sık sık sağarak veriyorum. Sütüm çok fazla sürekli akıyor ama bebeğim emmiyor. Göğüs ucunu da sevmedi. (Wee'ninkini almıştım, bugün avent bulmaya çalışacağım.)
Sürekli biberon verme emzir diye baskı var üzerimde. Ağlamaktan helak oldum. Ne olur yardım edin. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bugün tekrar sarılık testi yapılacak. İnşallah düşmüştür.
yapman gereken tek şey kulaklarını tıkamak ...kendini nasıl huzurlu hissediyorsan öle yap..bu çok normal kimi bebek almayabiliyor benim doğdugu gıbı tuttu mememi...ama 1 haftadan sonra yıne sarılık basladı yanı o fızyolojık bı olay yeterlı sıvı alamadıgı ıcın sarılık oluyo...ıdrarla attıgı ıcın asla ve asla ac bırakma bebegını sağ öle ver...wee çok iğrenç benimki sevmedi ben chicco kıullanıyorum tavsıye ederım..20 gunlukken ben de mama takvıyesıne basladım..mama ve meme bır arada gıdıyoz sende alısırsın zamanla...insanları bosver ....:94:
Benimkide emmemişti silikon meme ucu aldım öyle öyle alıştı göğüs ucum çıktı sonrada rahatça emdi..bende çektim 1 hafta falan ama çabuk atlattım
maşallah. darısı başıma inşallah