Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim 31 günlük bir bebeğim var meme ucum içe çökük olduğundan emziremiyorum bu nedenle anne sütünü sağıp bebeğime biberonla veriyorum doktorum 1 hafta önce 2 haftada 500 gram almış gayet iyi dedi her öğün 3 saatte bir en az 55 en fazla 65 cc ver dedi emzirmeyede çalış dedi ama bebeğim ilk zamanlar iyiydi beslenirken şimdi az emmeye başladı 2 saatte bir uyanıyor 30 yada 40 cc içiyor bazen göğsümde tutuyorum emmeye çalşyor 5 dakika falan emiyor ağzına süt gidiyor görüyorum yutkunuyor ama tam alamıyor ağlamadığından dolayı acıktığınıda anlamıyorum göğüslerimde emmediği için sütümde azaldı biberonla besleyen anneler siz bebeğinize ne kadar anne sütü veriyorsunuz lütfen yardım edin...
canım bizde 21 günlük olduk bugün
benimde göğüs uçlarım feci yara oldu diye sağıp biberonla beslemeye başladım kızımı ama olmuyo yetmiyo diye mama takviyesine başladık 5.gününden beri
doktor sma tavsiye etti canım bende memeyi ağzına veriyorum yaralarım geçer gibi oldu ama uğraşırken uyuyo bu sefer 10 dakka sonra yine ağlıyo aç kaldığı için.oyüzden ben sağıyorum sürekli 2-3 saate bir.gün içindede 60 cc mama.gecede bir kere mama.geri kalan vakitlerdede hep anne sütü.bir sağmada ikisinden taş patlasa 50 cc çıkıyor canım napcaz böyle bende bilmiyorum çocuğumu sadece emziriyorum diyenlere gıpta ediyorum.hayırlısı bakalım
bebeğin hayırlı uğurlu olsun canım allah analı babalı büyütsün valla canım napıcağımı şaşırdım milupanın beslenme uzmanını aradım şimdi o da 31 günlük bebek 3 saatte bir en az 100 cc vermeniz gerekiyor diyor ağlamasını bekleyin 3 saat aç bırakın diyor meme ucu için zaten bir şey yapamıyor silikon meme ucu kullandım bir işe yaramadı pompa yapıorum zaten göğüs ucu ıkarıcı kullanıyorum o biraz olsun çıkarttı ama tam emiyor sütüm azalıyor çünkü stres yapıyorum allah hepimize yardım etsin 2 ayı doldursun düzelir diyor arkadaşlar bekliyorum artık
arkadaşlar mümkün olduğu kadar biberonu bırakmaya çalışın yada anne göğsü gibi olanlardan alın. bende o hataya düştüm sağdım biberonla verdim şimdi göğsümü almıyor. şimdi de ne yapacağımı şaşırdım.10 dk bi emzirseniz bile emzirin biberonu azaltın.
meme ucu sorunu olmasa emzireyi çok istiyorum ama memeyi 2 dakika alıyor ememeyince ağlamaya başlıyor dayanamıyorum fıtık falan olur diye korkuyorum
silikon meme ucları varya onu dene belki faydalı olur kullanmadım ama bende alacağım. biberonda silikon belki ayırt edemez emer diye düşünüyorum inaşşallah umduğum gibi olur.
arkadaslar silkon göğüs ucu, göğüs ucu cıkarıcı, pompa herseyi denedim ama çözüm olmuyor şimdi elektrikli göğüs pompası alıcam onu denicem inşallah bir faydası olur....eleektrikli göğüs pompası kullanan arkadaslar varsa önerilerini bekliyorum lütfen ..
ben lansıloh kullanıyorum tavslye ederlm. Cok memnunum sutu arttırıyor hemde.
bende lansilohun çiftli göğüs pompasını alıcam inşallah faydası olur ucu da çıkartırda oğlumu emzirebilirim inşallah allah bütün annelere yardım etsin