Emziremeyen anneler

bahrklbkler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2025
51
25
3
34
Kizlar dogumdan sonra sütüm olmayacak muhtemelen meme ile ilgili operasyon geçirmiştim. Emziremeyen mama ile besleyen anneler sorunla karşılaştım? Moralim çok bozuluyor mama ile bekleyeceğim düşününce elden bisey gelmiyor. Mama ile beslenen bebeklerin gazi fazla oluyormuş sürekli hastalaniyormus vs o kadar şey duyuyorum ki . Sizler nasıl bekliyorsunuz önerdiğiniz markalar varsa yazarmisiniz.

Kizlar dogumdan sonra sütüm olmayacak muhtemelen meme ile ilgili operasyon geçirmiştim. Emziremeyen mama ile besleyen anneler sorunla karşılaştım? Moralim çok bozuluyor mama ile bekleyeceğim düşününce elden bisey gelmiyor. Mama ile beslenen bebeklerin gazi fazla oluyormuş sürekli hastalaniyormus vs o kadar şey duyuyorum ki . Sizler nasıl bekliyorsunuz önerdiğiniz markalar varsa yazarmisiniz.
Meme küçültme mi oldunuz? Sütünüz olacak ama az olacaktır, ben 8 aydır sağım yapıyorum, çünkü yetmiyor ve bebek meme istemiyor ( ben de operasyon geçirmiştim) , onun dısında mama da veriyoruz. Yine de pompa ile sağım yaparak süt vermeye calısın derim.

Meme küçültme mi oldunuz? Sütünüz olacak ama az olacaktır, ben 8 aydır sağım yapıyorum, çünkü yetmiyor ve bebek meme istemiyor ( ben de operasyon geçirmiştim) , onun dısında mama da veriyoruz. Yine de pompa ile sağım yaparak süt vermeye calısın derim.
Meme kucultme oldum evet. Siz kucultme mi yapmıştınız. Operasyon geçirenlerle görüştüm hiç emziremediklerini söylediler.😪😪

Kızım çoğunlukla mamayla besleniyor. Hiç üzülmeyin bol bol sevin onu en çok o lazım.
Mama gaz yapabilir değiştirirsiniz çok mama var. Sağlıkla büyütün 🌼

Bebelac Gold kullaniyoruz şimdi bir yaşında çok şükür hasta olmadı şimdiye kadar gazlı bir bebek de degildi

Her okuduğunuz başınıza gelecek diye bişey yok kötüyü düşünmeyin.
Bebeklerim anne sütüyle beslendi mama hiç kullanmadık özellikle ilk 4-5 ay sonrasında ara ara kullandıgımız oldu beslenmeme dikkat etsem de onlara sürekli masaj banyo probiyotik damla vs kullansam da aşırı gazlı bebeklerdi. Dediğiniz mantıkla anne sütü alıyorlardı neden gaz sıkıntısı yasadık hatta neredeyse bu sorunumuz 8-9 ay civarı bitti düşünün

Meme kucultme oldum evet. Siz kucultme mi yapmıştınız. Operasyon geçirenlerle görüştüm hiç emziremediklerini söylediler.😪😪
ben basta emzirdim de, ama süt az geliyordu tabi ve ben beceremedim sanırım bebek emmek istemedi, ben de exclusive pumping uyguladım ve baya 3-4 biberon süt çıkardım. günlük (7-8 kere sağım) düzenli sağım yaparsanız sütünüz artacaktir ( doktor ameliyat yaparken süt kanallarınıza dokunmadıgını belirtmişse) ameliyat sonrası tamamen emziren kişiler de gördüm ben yabancı bloggerlerda, ama bir tanıdığım arkadasım sağım yapamam dedi ve sadece mama verdi mesela . Doguma da pompa götürmeyi unutmayın, ancak belki sizde cok süt gelir bilemezsiniz, bazı kadınlarda aşırı süt oluyor ve sağıp atıyorlar bile, böyle biriyseniz belki ameliyat sonrası da azalsa da süt gelir.

Masallah. Kimle konuşsam mama gaz yapar mama hasta yapar bebek vitaminsiz kalır ahh ahh vahh vahh modundalar yıldım.

Kuvözde kaldığı süre dışında mama kullanmadık oğlumda. Gaz desen bizde, kusma desen bizdeydi. Böyle etiketlemelere ve annelerin canını sıkmalarına inanılmaz sinir oluyorum. Mamayla sütle alakası yok bu işlerin yapı meselesi. Sadece tek fark bence emzirirken yapılan tentene temas ve sürekli kucakta olması aslında tensel sevgi. Bunu ihmal etmeyin gerisini sallamayın. Mutlu anne mutlu bebek.

Bu lafları kimden duydunuz bilmiyorum ama bebelerini pirinç unlu mamalarla büyüten insanlar bu konuda fikir belirtmesin bi zahmet. Ben de 2-3 ay kadar emzirebildim bebeğimi sonrası mama. Mama veriyorum diyince ‘ayy yazık’ diyeni çok duydum ee noldu büyümedi mi bu çocuk? Çok ciddi bir gaz sorunumuz olmadı, kusması her bebekte olabilecek kadardı.
İlk başta anne sütü-mama olarak ilerliyordum Evolvia kullandım bir süre 2 aydan beri de Aptamil prosyneo kullanıyorum mama olarak memnunun dediğim gibi gaz vs olmadı.

Yine de olmayacak diye düşünüp hepten geri göndermeyin. Kesinlikle psikolojik bu emzirme olayı. Var dersen oluyor yok dersen gidiyor bu süt 😅 mama ile destek çıkarsınız tabi ama inatla emzirin derim ben her fırsatta. Memeyi de unutmasın ki küsmesin süt 🫠 azıcık da olsa şifa niyetine emsin dursun 🤩
Mama için bilmiyorum ama her bebek kendine özel. Kimine gaz yapar kimine yapmaz. Deneme yanılma yöntemi tamamen.

Oğlum 3 aylıkken mamaya başladık hiç gazı olmadı.Hastalik konusuna gelince bana emziremedigim için cocugumun hasta olduğunu söyleyen cahiller yüzünden o kadar üzüldüm ve bunu açıkça doktora sordum.Bana aynen şöyle dedi Anne sütü 6 ay bilemedin 9 ay koruyabilir oda belki dedi.İnfluenza olmuştuk.Ve gerçekten oğlumla beraber influenza olan bebeklerin çogu emiyordu.Kendi yeğenimde doğduğundan beri sadece anne sütü aldı ama benim çocuğundan daha sık hasta oluyor.Yani anne sütü tabiki bir mucize ama mama da zehir değil .Mama konusunda tek sıkıntı bence fiyatları 🤣

Back
X