Bebek Beslenmesi Emzirememek..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Anne sütü tartışmasız çok önemli ama emmedi beni sevmez diye düşünmeyin. Bende emmemisim annemi ama dünya bir yana annem bir yana. Bebek sadece emerek baglanmaz, karnını doyurma altını alma sevilme güvende hissettirme gibi temel ihtiyaçlarını karşıladikca sizinle olan bağı kuvvetlenecektir

bende küçükken emmemişim süt olduğu halde...olur öyle şeyler..annemide çokk seviyorum..süt yok diye sevmicek diye birşey yok..sakın böyle düşünme..

hii ana sevilmez mi kıızz :) inşallah gelir sütün bi ana evvel ama gelmezse de dert etme gıdasız kalır diye, bende emmemişim ama maşallahım var şuan kocamanım boy olarak, sağlığım da yerinde çok şükür :)

Sagolun yaa,cok sagolun,icimi ferahlattiniz valla..evet zsten cevredekilerin aahh ahh vahh vahhlari beni benden aliyor..sanki ben istemiyormusum gibi emziemzirmeyi..insallah benim oglum da saglicakla buyur de o da bana sarilir annem diye..
aslında bilmiyolar kı onlar yüzünden oluyor bırakım size ne.cevremdekıler beni depresyona soktu bırak emzirmeyi çocugu istemîyordum.yada cok kıskanıyordum.sonuc olarak dogduktan 2-3 ay sonra sütüm zaten azdı tamamen kesildi ve kızım mama ile büyüdü.2.cocugunda asla kımseyi kariştirmiycam kafamada takmıycam.sana tavsiyeö gül geç kaf söylryenlere ve bol bol sağ.1 damla 1 danladır canım sevgiler sağlıkla büyüt bebeişini

Benim ilk çocuğumda başıma geldi.oğlumun sarılığı arttı hastanede yattı.ama ben hep sağdım hep sağdım sağdıkça arttı sütüm.ilk 1 ay sağarak verdim.bi akşam alışverişte silikon meme ucu buldum.sağdığım sütte yolda bitmişti,arabada denedim aldı.ama 2 yaşına kadar kesinlikle onsuz emmedi.kendini üzme benanneden kaynaklandığını sanmıyorum bu durumun.kızım doğdu sanki hep emermiş gibi doğar doğmaz yapıştı cok cok emdi.oğlumda gece gündüz ağladım uğraştım yok yok.bence bebeklerin kendi tercihi:) Ben kendim 3. çocuğum emmemişim.sorun annemde olsa abimler emmezdi.eşim 6. çocuk emmemiş,diğerleri emmiş.kendini üzme değişik pozisyonlar dene ve sütünün tamamen kesilmemesi için sürekli sağ

öncelikle bebeğinize sağlıklı hayırlı bir ömür diliyorum

emmediği için sizi sevmeyecek diye bir şey söz konusu değil

sütünüz olsa bebeğinizde emse ama siz şefkatli merhametli bir anne olmadıktan sonra o sütün ne anlamı kalır

evet anne sütü çok faydalı bu tartışılmaz ama nasip diye bir şey var

siz bebeğinizi seviyormusunuz bunu ona hissettiriyormusunuz önemli olan bu

iki çocuğum var dört yaşında diğeri üç aylık

meme ucum kısa olduğu için büyük oğlum ilk 20 gün slikon uçla emdi sonra hamdolsun uçsuz emzirmeye başladım

küçük oğlumda da slikon uç aldım ne uçla ne uçsuz mememi emmedi hastaned ne kadar hemşire varsa uğraştı

ben evde 20 gün boyunca neler neler yaptım hopladım zıpladım ayakta denedim onu yatırdım üstünde biberon gibi tutsun mememi diye durdum

neler neler ama yok çığlık çığlığa ağlıyordu

20 gün sağdım öyle verdim sütümü her seferinde ağladım beni istemiyor beni sevmiyor diye

20.gün yeter dedim demek ki emmiycek bu da böyle beslenecek son kez denedi ve tuttu sırf bırakmasın diye yarım saat kıpırdamadım

o sürede sanki acemiyşim gibi yok şöyle dene yok böyle dene diyenler oldu

bende ben bilmiyormuyum bir daha karışmayın dedim

bunun becerisizlikle alakası yok diyen halt etmiş

bebeğin seni sevecek hem de çok sevecek onun annesi sensin seni görünce gözü parlayacak

doğum öncesi zaten bir şey yapamazdın meme ucu uyarılmaz hamileyken

Siz mama verdikçe bebek doydukça emmek istemeyecek , emziremedikçe de süt artmaz. Silikon meme uçları var denediniz mi onu ?

Anne bebek iletişiminde emzirmenin payı çok büyük fakat sevgi fıtrattan, hiç ilgisi yok , üzülmeyin sakın.

Silikon göğüs ucu aparatları var. Onlardan alın. Bir de sağma makinesi de işe yarar, hem sütünüzü de arttırır.

Tesekkur ederim duygularimi anladiginiz icin..cok zor zamanlar ama insallah gececek bu gunler de ve oglum bana sarilip annem diyecek bir gun..iste o gun her seyi unutacagim galiba..

Evet,tek basina gogus ucu olmamasi emzirememek icin sebep degil belki ama bir de buna sutun olmadigini,ne yaptiysam anca damla damla geldigini eklerseniz o zaman sorun oluyor iste..sutum gelseydi sagardim da,silikon uc da ise yarayabilirdi ama gelmedi,ne yapabilirim..kismet..

Arkadaşlar ben çok zayifim ama goguslerim 105 beden göğüs küçültme ameliyatı olucam ve %90 ihtimalle çocuk emziremiycem kendimi çok kotu hissediyorum sizce anne sütü olmadan da bebek saglikli olur mu lütfen cevap verin

Bebek saglikli olabilir de bence sakin oyle bir sey yapmayin..sirf dis guzellik icin bebeginizi yakmayin..baksaniza ben oluyorum emzirmek icin ama emziremiyorum,siz sakin keyfe keder bunu yapmayin..onun yerine spor yapin,daha kucuk gosteren sutyenler kullanin ama nolur bebisinize bunu yapmayin..yazik gunah olur..

Bende de ayni ama ayni sorun vardi. Ama ben mama vermedigim için bebegim sarilik oldu... ememedigini farkettigimde is isten gecmisti sonrasinda sagip biberonla verdim. doktorumuz biberon verme dedi siringayla kasikla verdim. Cok ama cok zor gunlerdi gercekten Okumadigim yazi konusmadigim kimse kalmadi. Benim de gogus ucum duz olduğu için emziremedim sanirim. En sonunda bir emzirme danismanina gittim. Gercekten de ben beceremiyomusum.kadin bi kaç deneme sonra nasil yaptıysa tutturdu memeyi. Oglum emdikce meme ucu buyuyuverdi :) bi kac gun tek memeyi emzirdim digerini sagdim cunku onu hala emmiyodu. 8. Gundu sanirim onuda vermeyi basardim. Simdi yaklasik iki aylik oldu. Sanirim yaptigim en iyi sey emzirme danismanina gitmek oldu. Yoksa ben hala sagiyo olacaktım. Sagmak bebegin emmesine benzemiyo ve süt giderrk azalio. Mama verdikçe emzirmiosun bu da sutun azalmasina sebep oluyo. ve anne abla teyze kaynana o bu su.... kimseyi dinlemeyip uzman birine gitmek en iyisi. pes etmeyin kesinlikle :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…