Bebek Beslenmesi Emzirememek..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

betul esra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
21
4
37
Merhaba hanimlar..araniza yeni katildim ben de..17 subatta bir oglumuz oldu..ilk gun gogsumun ucu olmadigi icin ememedi,sarilik olur korkusuyla mama verdik kasikla..sonraki 4-5 gun hic sutum gelmedi..uc olmadigi icin ememiyordu yavrum,ben de sagip vereyim bari dedim ama damla sut gelmiyordu :-( 5.gun damla damla geldi,cay kasigiyla verdim.sonra gogsumu tutsun diye resmen savas verdik,olmuyordu.kuzum emmek istiyordu ama uc yoktu :-( aciktigi icin de ortaligi yikiyordu,aglamaktan bitap dusunce daha fazla iskence cektirmeyelim diye mama veriyorduk mecburen..bazen emiyordu ama yine de sutum cok cok azdi.2-3 saat emdi bir keresinde ama yine doymadi,mama verdik.sut olsun diye de,gogsumun ucu ciksin diye de yapmadigim sey kalmadi inanin..ama olmayinca olmuyor demek ki..sutum bir turlu kaynamadi..bu arada normal dogum yapmama ragmen boyle oldu..cok uzuluyorum,cok vicdan azabi cekiyorum..acaba nerede yanlis yaptim diyorum ama var mi benim yasadiklarimi yasayan aranizda..bir de emmeyen bebek yoktur,emziremeyen anne vardir diyorlarmis ya onlari da duydukca kahroluyorum..oglum beni sevmeyecek diye de cok korkuyorum :-(

Yok öyle birşey; oğlunuz sizi çok sevecek. Kokunuzdan bilecek sizi. Allah analı babalı büyütsün.

Ah canım daha neler Allah aşkına. Keşke emse tamam ama emmeyen çok bebek var annelerini sevmiyorlar mı öyle şey mi olur. Boşuna üzüyosun kendini. Seni kokundan biliyor o sütle ilgisi yokki. Elinden gelecek herşeyi denediysen vicdan azabına hiç gerek yok. Vardır Allah'ın bi bildiği. Yüreğini ferah tut

Amin,cumlemizinkini insallah..bilir degil mi,tanir annesini kuzum,bana kizmaz ileride insallah :-( cok sagolun..

Siyah kuru üzüm çok süt yapıyor ondan ye sık sık bir de doymuyor diye emzirmeyi kesme hemen sen her 15 dk da bir meme ver...sütün emzirdikçe çoğalır unutma...kendine de çok stres yapma stres sütü azaltıyor canım...İnşallah çoğalır sütün Allah yardımcın olsun...

yalanci gogus ucu var canim aldiniz mi eczaneden
o cikartiyo ucunu daha sonra kendiliginden aliyo bebek gogsu
asla oyle dusunme bazi bebekler emmiyo tecrube gerektiren seyler bunla
oglun seni cok sevecek cok cok saril kokla

Sık sık sıcak dus alin sutunuz iner göğüs ucunuzu parmaklarinizla çekin sıvı şeyler bol tuketin Allah yardımcınız olsun ememeyen cocuk kötü olur

ablamında aynı durum başına gelmişti.doktorlar emememesinin (ne kadar çok mememe dedim:) meme ucuyla alakası yok desede bencede alakası var.ablamında memesinin ucu yoktu tutamıyordu yavrucak.hatta memesi iltihaplandı yazık iltihaptan kocaman şişmişti.doğru düzgün ememedi.keşke her bebek emebilse ama bunda senin suçun yokki.asla seni sevmeyecek diye düşünme.sarıl yavruna o senin kokunu aldıkça sevginiz büyür annesi.Allah bağışlasın darısı tüm isteyenlerin başına

Her seyi ama her seyi denedim..belki trajikomik ama gogsumun ucuna bardak atar gibi soda sisesi bile attim ucu ciksin diye..ama yok,cikmadi..sutum gelsin diye de yemedigim,icmedigim sey kalmadi..yine de diyorum hamilelikte mi dikkat etmem gerekiyordu acaba..gerci diyordum gogsumun ucu yok diye,bir sey olmaz emdikce cikar diyorlardi da uc olmayinca nasil tutsun kuzum..

yalanci gogus ucu var canim aldiniz mi eczaneden
o cikartiyo ucunu daha sonra kendiliginden aliyo bebek gogsu
asla oyle dusunme bazi bebekler emmiyo tecrube gerektiren seyler bunla
oglun seni cok sevecek cok cok saril kokla
yalancı gogus uçlarına kanmıyor sıpalar canım :) ablamda kullanmıştı.yeğenim anlıyordu onun gerçek meme olmadığını midesi bulanıyordu.

Göğüs ucunu çıkartan aletler var. Bebek ürünleri satan yerlerde, eczanelerde falan olur. Doğumdan 3 ay önce onunla egzersizlere başlamanız gerekiyordu. Şimdiden sonra işe yarar mı bilmiyorum ama deneyin şansınızı.
Hiç mi göğüs ucum olmadan nasıl emzirecem diye düşünüp doktorunuza sormadınız? Sizi suçlamak için söylemiyorum da bebek doğmadan düşünülmez mi böyle şeyler, çözümü bulunmaz mı?
Bebeğiniz sizi tabi ki sevecek. Siz onun annesisiniz.

benim de normal doğum yaptığım halde ilk günlerde sıkıntı olmuştu tutamıyordu
ben bunu bilmiyordum dudağı orda dururken emiyor sanıyordum
ama bir gün sağarken baktım ki pompayı fazla bastırmışım uç çıkmış
ben de her defasında dayadım memeyi :)
bir gece gerçekten tuttuğunda 15 gün hiçbir şey becerememişiz dedim
sarılık da olmuştu hatta
sonra üzüntü sıkıntı derken sütüm kesildi
inşallah bol bol emer kuzucuk

Etrafimdakiker emdikce cikar deyince sormadim baslarda..bir de acikcasi ben daha cok doguma yogunlasmistim..yine de doktoruma soracakken 3 hafta erken geldi bebiss..bir de masaj,aletler falan hamileligin sonlarinda dogumu baslatabilecegi icin riskliymis..baslarda da dusunemedim iste :-(

Kaç yıllık evlisin eşin hicmi dokunmadı daha açık ne yaziyim
gece gece tebessum ettirdiniz bana,sagolun..valla goguslerim o kadar ilginc ki pompayla da sagiyorum cikar gibi oluyor,1 dakika bile dolmadan bakiyorum hoop duz bir cizgi olmus yine..anlayin artik..benimkiler de boyle yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…