Daha yeni anne olmuş ve anneliği ilk defa tatmış biriyim.. Oğlumu sezeryan dogum ile kucagıma aldım daha ilk bebegimdi.. sağ gogsumden zoraki ugrasa ugrasa emzirmeyi basardim.. 2 aksam sonunda eve geldik bu surede sol gogsumude emzirmeye calisiyorum zor da olsa ugrastim.. 15 dakikada bir istedikce uyaniyordum emzirmek icin.. fakat gun sonunda sariligin basladigini anladik.. ertesi gun hastaneye gittik ve hem sarilik hemde kaninda enfeksyiyon ciktigi icin hastaneye yattik.. 5 gun boyunca hastanede enfeksiyonun gecmesi icin antibiyotik yapildi.. 1 gun isin tedavisi gordu.. Bu sirada benim goguslerim sertlesti vakumlu sut pompasi vardi elimde o yetersiz kaldı hastaneden sut sagma pompasi istedim vermediler elinle sag dediler ne kadar elimle sagsamda hemen doldugu icin bi ise yaramadi asiri sisti zaten zor emen bebegim oyle hic ememez oldu onu indirmek icin careler aradim bi tandigimiz maden suyu sisesini vakum yap deyince en son onu denedim fakat o da ucunu catlatti sonra bu eletrikli pompalardan aldik o iyi geldi cok sukur ..biberonla mama takviyesi yapildi.. sutumu sagdim sagdiklarimi ilk kasikla vermeye calstm ama o kadar az yiyip uyuyordu ki kilo alisi olmayinca en son biberonla verdim.. zaman zaman emzirmeyi basardigim oldu hatta cok guzel emdi diye sevindim ama sonucunda kilosunu azalmis bulduk.. emzirmek icin o kadar caba sarfedip kilosunun dusmesine sabep olmak beni cok uzdu biberonla beslenmesine devam ettim.. sutumu sagip biberonla verdigim zaman ne kadar yedigini takip edebiliyordum bu da kilo artisi yapiyordu.. bir an once iyilessin hastaneden ckalim istiyordum.. sonra enfeksiyon bitti ckisimiz yapildi fakat sariligimiz devam ediyor.. 13.5 ile hastaneden ckmistik sonra 14 e yukseldi suan.. ve bana net bilgi vermemislerdi yeni ogrendim uyandirip karnini doyurmam gerekiyormus ac kalmamaliymis.. simdi saat basi neredeyse uyandiriyorum kilo artimi var fakat sarilik dunden bugune ayni 14 te kalmis..
sag gogsumun ucu yara olup kanayabiliyor o yuzden onunla emzirirsem o kan kanarsa skinti olur diye veremiyorum enfeksiyonda kapmisti ya.. sol gogsumun ucunuda ne yaptiysam tutmuyor onun ucu cok daha kucuk agzina aliyor biraz cekiyor sonra agzindan kayiyor ve sinirleniyor kizincada cok agliyor hic almiyor.. biberonla besledigim icin cok suclu hissediyorum kendimi bir de cevremdekiler bir daha seni tutmaz emmez diyor… Ama bebegim artik cok yoruldu her gun topuk kani alindi damar yollari acildi bir de korona denilen hastalikda hastanelerde yaygin.. bir an once iyilesmesi icin boyle yaptim ki sadece bu sekilde kilo aldi..
Uzun uzun yazdim buraya derdimi olurda birileri ufak bir tavsiye verir belki cozum olur moral olur diye.. Rica ediyorum yaptigim yanlis uygulamalar olduysa bile kirici yorum yapmayin dedim ya bu benim daha ilk anneligim yeterince beni kotu hissettiren yorumlar duydum zaten insanlardan sadece benim yasadiklarima benzer seyler yasayip cozum bulanlar vardir guzel sonuca ulasanlar vardir belki diye yaziyorum buraya.. Okuduysaniz buraya kadar vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim..
sag gogsumun ucu yara olup kanayabiliyor o yuzden onunla emzirirsem o kan kanarsa skinti olur diye veremiyorum enfeksiyonda kapmisti ya.. sol gogsumun ucunuda ne yaptiysam tutmuyor onun ucu cok daha kucuk agzina aliyor biraz cekiyor sonra agzindan kayiyor ve sinirleniyor kizincada cok agliyor hic almiyor.. biberonla besledigim icin cok suclu hissediyorum kendimi bir de cevremdekiler bir daha seni tutmaz emmez diyor… Ama bebegim artik cok yoruldu her gun topuk kani alindi damar yollari acildi bir de korona denilen hastalikda hastanelerde yaygin.. bir an once iyilesmesi icin boyle yaptim ki sadece bu sekilde kilo aldi..
Uzun uzun yazdim buraya derdimi olurda birileri ufak bir tavsiye verir belki cozum olur moral olur diye.. Rica ediyorum yaptigim yanlis uygulamalar olduysa bile kirici yorum yapmayin dedim ya bu benim daha ilk anneligim yeterince beni kotu hissettiren yorumlar duydum zaten insanlardan sadece benim yasadiklarima benzer seyler yasayip cozum bulanlar vardir guzel sonuca ulasanlar vardir belki diye yaziyorum buraya.. Okuduysaniz buraya kadar vaktinizi ayirdiginiz icin tesekkur ederim..