Emzirdikten Sonra Göğüslerde Küçülme Oluyor mu :))

ZeytinKek

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2008
3.183
1.093
arkadaşlar kısmetse yakında doğum yapıcam. bebeğimi emzirme dönemim bittikten sonra göğüslerim eski haline mi döner acaba ? aslında dönmese daha güzel olur :))) açıkçası ben bu halinden çook memnunum :))) Tabii bu durumu emzirme dönemini bitirmiş olan anneler daha iyi bilir , daha iyi yorumlar ....

arkadaşlar kısmetse yakında doğum yapıcam. bebeğimi emzirme dönemim bittikten sonra göğüslerim eski haline mi döner acaba ? aslında dönmese daha güzel olur :))) açıkçası ben bu halinden çook memnunum :))) Tabii bu durumu emzirme dönemini bitirmiş olan anneler daha iyi bilir , daha iyi yorumlar ....

canım bu konuyu bende çok merak edyorum.
acaba eski haline dönecekmi göğüslerimiz?

eskı halıne donucegını duymustum ama sarkmıs bı halde
bıde hamılelıkte sısen gogurler emzırırken dahada buyuyo haberınız olsun ben hamılelıktan once 75 beden sutyen takıyordum ve su anda 1 aylıkm anneyım sutyen bedenın 95 oldu:KK43:
ben bu halınden hıc memnun degılım goğüslerımın ınsallah kuculurler

ben de bu halinden hiç memnun değilim,umarım bir an önce eski haline döner

Arkadaşlar , benimde hamile kalmadan önce sütyen bedenim 75 di , hani emzirme döneminden sonra 80 - 85 gibi kalabilse fena mı olur :))))

ewet canım emzirme döneminden sonra eski haline dönüyorlar göğüslerin büyükse sarkma olasılığı daha çok küçük göğüsler o kadar sarkmıyor. emzirme dönemi bittikten sonra eğer eski kilodan daha kilolu olursan göğüslerin de büyük kalacaktır.

bir de küçük göğüsler emzirirken süt dolduğu için hafiften çatlıyor, benim biraz çatladı... ben de şimdiki hallerinden memnunum, umarım fazla sarkmadan biraz da büyüklüğünü koruyarak atlatırız emzirme dönemini..

doğumun en güzel yanı bebişlerimiz ve göğüslerin büyümesi heralde.benimde göğsüm küçüktü şimdi hallerinden çok memnunum :))

Yapılan araştırmalar çocuk emzirmenin göğüslerdeki sarkmayı artırmadığını gösterdi...

İzmir’de bebeğini hiç emzirmeyen, kısa süre çocuk emziren ve uzun süre emziren 100 kadının göğüslerindeki değişimlerle ilgili yapılan araştırmada, emzirmenin göğüslerdeki sarkmayı artırmadığı sonucuna varıldı.

Özel bir hastanenin Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Cemil Tugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süreli emzirmelerin göğüslerde sarkmaya yol açtığına dair kadınlar arasında yaygın bir inanışın mevcut olduğunu, ancak bunun doğru olmadığını belirterek, "Emzirme göğüslerde sarkmaya neden olmaz" dedi.

Anne sütünün bebekler için çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Opr. Dr. Tugay, hamilelik döneminde tüm kadınların göğüslerinin büyüdüğünü, bunun nedenlerinden birinin hamilelik döneminde göğsü büyüten hormonlar, diğerinin ise hamilelik döneminde alınan fazla kilolar olduğunu ifade etti. Göğüslerdeki bu büyümenin sarkmaya neden olmasının kaçınılmaz olduğuna dikkati çeken Tugay, kendilerine başvuran hastaların pek çoğunun, bu sarkmanın emzirmeye bağlı olduğuna inandığını, ancak bu düşüncenin yanlış olduğunu belirtti.

Opr. Dr. Tugay şöyle konuştu:

"Emzirme sarkmaya neden olmaz. Daha uzun süre emzirmek de sarkmanın artmasına yol açmaz. 100’e yakın kadın arasında yapılan karşılaştırmalı bir çalışmada hiç emzirmeyen, kısa süre emziren ve uzun süre emziren kadınların göğüslerindeki değişimler izlenmiş ve emzirmenin göğüslerdeki sarkmayı artırmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Hamilelik öncesi göğüsleri normalden büyük kadınlarda, hamilelik döneminde çok kilo alanlarda ve sigara içenlerde göğüslerdeki sarkmanın daha fazla olduğu saptanmıştır.

Göğüslerinde sarkma olmasını istemeyen kadınlar doğru seçilmiş sutyenler giymeli, çok kilo almamalı ve sigaradan uzak durmalıdırlar. Hamileliğin göğüslerin formunu bozduğu, hamilelik sayısı arttıkça bu bozulmanın arttığı bilinmeli, ancak çocuklar için çok yararlı olduğunu bildiğimiz anne sütünü vermekten kaçınılmamalıdır.
alintidir

Halt etmiş o araştırmacılar:smiley-cool:
İçinizi karatmak gibi olmasın ama sarkıyor elbette, hamilelik öncesi gibi olmasına imkan yok. Ama emzirme döneminden sonra iyi bakın göğüslerinizeşakkıdı

X