Emzikden dolayi damak yapisi

Lief

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
117
18
48
Merhaba kizlar, benim kizim 1,5 yasinda suan emzik kullaniyor ama yukari ön disleri öne dogru duruyor, cok uzgunum emzik biraktirmayi istiyorum ama emziksiz kesinlikle uyumuyor.. suan kullandigimiz damaksiz emzik..

Acaba damakli emzik mi alsam. arastirdim biraz damakli emziklerin bi zarari olmuyomus sanirim.

Yada emzik biraktirsam duzelir mi ki, cok uzuluyorum hep boylemi kalir :5:

Ne onerirsiniz. :18:

Son düzenleme:
canim tam bilmiyorum (kendim yasayip gorecegim kismetse) bebegin dislerinien az sekilde etkileyen emzikler var..diger emziklere gore daha yassi oluyorlar...nuby markasinin var diye biliyorum. google'dan ararsan bulursun...

bende o yassilardan kullaniyorum, umarim en az sekilde etkileniyordur bebegimin damak yapisi...

2.5 yasina geldik yavas yavas ugrassamda hic ilerleme yok bizdede:(
Birakmiyo ve asiri duskun emzige..
En kalitelisini aliyorum en azindan zararimiz az olsun diye.
Konusmasina etki ediyo ve ust disler one dogru cikintili. Isirmasina etki ediyo biraz. Ama goruntu olarak cirkinlik yok hatta yuz hattina yakisiyo bile..
Belkide bana oyle gorunuyo:))
Biraktirma yontemi bulamadim malesef..

Bıraktırma konusunda denenmiş ve yüzdeyüz başarı elde edilmiş bi önerim var.Emziği bi bıçak yardımıyla küçücük delin ve içine kuru çay koyun.hiç bi yorum yapmadan ortalığa bırakın,alıp ağzına götürdüğünde ,sanki birşeymi var içinde deyip çayı kendi elindeyken farketmesini sağlayın.tabi anlam veremeyip size soracak gayet sakin şekilde, aaaa karınca bunlar bak buraya ev yapmışlar, aaaa bak bebek karıncada burda ,annede ,babada vs..hayalgücünüze kalmış devamı.benimki gibi umursamayıp hooop emziği ağzına atarsa annecim bak antenleri var ucuda cok sivri emerken ağzına batmasın vs vs..gibi masallar uydurun.ama asla korkutmadan yapın ve karınca ailesini olabildiği kadar sevimli gösterin.emzik ortada elinde olsun ara ara kontrol edin, sallayın, yaramaz karıncalara kızın, emzikten kovun.dediğim gibi hikaye hayalgücünüze kalmış.ilk gece meme diye ağladığınd tlfnun ışığıyla gösterdim bak gitmemişler dedim döndü arkasını uyudu.yaklaşık 1 hafta sonrada bi bahçeye attık karıncalar başka ev bulsunlar diye...

bunlar sut di$leri canim , o kadar etkilemez ilerdeki di$ yapisini
benim kizim 3.5 ya$inda birakdi
oglumda $u an 3 ya$inda maalesef hala emiyor
gecen gece bulamadim emzigi , çocuk kafayi yedi
uykusu geldi, uyyamadikjça agladi agladikça bana sardi çok kotuydu ya$anilanlar
bizim psikoloji bozulacagina sut di$leri bozulsun napayim diyorum bende :)))

çene yapisida genelde genetik oluyor galiba

Bıraktırma konusunda denenmiş ve yüzdeyüz başarı elde edilmiş bi önerim var.Emziği bi bıçak yardımıyla küçücük delin ve içine kuru çay koyun.hiç bi yorum yapmadan ortalığa bırakın,alıp ağzına götürdüğünde ,sanki birşeymi var içinde deyip çayı kendi elindeyken farketmesini sağlayın.tabi anlam veremeyip size soracak gayet sakin şekilde, aaaa karınca bunlar bak buraya ev yapmışlar, aaaa bak bebek karıncada burda ,annede ,babada vs..hayalgücünüze kalmış devamı.benimki gibi umursamayıp hooop emziği ağzına atarsa annecim bak antenleri var ucuda cok sivri emerken ağzına batmasın vs vs..gibi masallar uydurun.ama asla korkutmadan yapın ve karınca ailesini olabildiği kadar sevimli gösterin.emzik ortada elinde olsun ara ara kontrol edin, sallayın, yaramaz karıncalara kızın, emzikten kovun.dediğim gibi hikaye hayalgücünüze kalmış.ilk gece meme diye ağladığınd tlfnun ışığıyla gösterdim bak gitmemişler dedim döndü arkasını uyudu.yaklaşık 1 hafta sonrada bi bahçeye attık karıncalar başka ev bulsunlar diye...

cok güzel bir yöntemle birakmissiniz tebrik ederim :16: emzigi cocuklarda 24 aydan önce birakmak gerekiyor diye tavsiye etti doktorumuz bizde bu sebeple kizimda emzigi 22 aylikken biraktik.en sevdigi hayvan tavsandi kizimin.birgün balkonda sohbet ederken bana tavsan alsaniza dedi.bende dedim ki eger emzigini bahceye birakirsak ve gece emziksiz uyursan gece tavsanlar bahceye gelip emzigini alicak ve sanada bir süpriz birakacaklar emzigin yerine dedim.tabi bu konusmadan sonra esimi arayip is dönüsü mutlaka oyuncak bir tavsanla gelmesini söyledim.itiraf etmeliyim ki o gece hic uyumadik :)))) durup durup hadi anne gidip bakalim bahceye tavsanlar gelmismis diye :DDD bende hayir kizim bizim ayakseslerimizi duyarlarsa korkarlar tavsanlar hic gelmezler demistim.sabahi zor ettik.kizim bir ara uykuya yenik düstügünde bahceye inip emzigi alip yerine pelus cok sevimli bir tavsan oyuncak birakmistim.sabah uyandiginda ilk isimiz bahceye kosmak olmustu ve kizim tavsanini bulmustu.o gece emzik hic demedi tavsaniyla sarilip uyudu.ismini pepi koydu.simdi 7 yasinda hala pepiyle uyuyor hatta pepi olmadiginda uyumuyor :37:

benim kizim 2.5 ya$indayken bigun birden esti gidip emzigine sirke dokdum ustune içine bile deil
aldi agzina aci dedi ,balkondan attik , o gun emziksiz uyudu emzigin adini bile anmadi :)
bu kadar kolay olacahini sanmiyordum tabiki çok $a$irdim

ama karde$i emiyordu hala , 6 ay sonra karde$ininkini alip sakli sakli emmeye ba$ladi , sonrada yuzsuzluge vyrdu benim diye sahip çikdi :)))

6 ay da oyle emdi , bigun soyleme kimseye emzik emdigimi dedi
bende tamam dedim aldim kimse gormesin ver dedim
oylelikle birakmi$ oldu

oglanda cesaret bile edemiyorum ki:44:

Arkadaslar yorumlariniz icin tesekkur ederim ama kizim daha 1,5 yasinda ve tam olarak daha konusamiyor ve her dedigimide anlayamiyor, ucunu kesip cay koysam icine nasil anlatabilirim ki :26:

uyudugu zaman emzini cikarip yatiriyorum ama bi kac saat sonra aglayarak uyaniyor, cunku obur turlu uyaninca kendi emzigini alip uykuya tekrar dalardi. Unutturmak istiyorum ama nasil :31:

Simdi bu sut disleri dokulup ilerde yenisi ciktiginda bu sekil olmaz degil mi ? Esim falan kendi kendine duzelir diyor cunku daha kucuk, cene kaslari kendini duzeltir diyor ki emzigini degistirip damakli olandan aldim ve esim duzelme var diyor..

Cok kuruntuluyum bende yaa:25: kiyamiyorum kuzuma hep boyle kalir tel falan takarlar cani acimasin yada kendini kotu hissetmesin :14:

canım merhaba, süt dişi falan diyip ihmal etme sakın,

ben şuan koskoca bir kadınım ve annem yanlış emzik kullandığından ötürü öndişlerim çıkık
damaksız emsikler çene bozukluğuna yol açıyor ve çene bozukluğu olduğu zaman bu telle düzelen birşey değil
ortadontistlere gittim ozaman babam götürmüştü kask gib iiğrenç birşey takınca geçiyormuş hayatta takmam bunu dedim
ve şuan alıştım tabiki dişlerime ama niye normal değil ki

ailemde hiçkimsede yokken bende var genetikte değil hani bu tavşan diş olayı,

tamamen damaksız emzikler ve çok fazla emzik kullanımı
ben de bebeğim için bu konuda hassas olduğumdan gittim en iyi emziği aldım.
Nuk kullanıyorum herşeyde biberon emziğinde emzikte, ortadontik çünkü,
anne göğsü yuvarlak görünüyor ama bebek emmeye başladığı zaman ortadontik emzik gibi oluyormuş ayşe önerin seminerinde dinlemiştim bunuda:)

o yüzden sana kesinlikle kim ne derse desin ortadontik emzikten şaşma derim.....
şuan miniğimin gayet güzel dişleri var annesi gibi değil:')
o yüzden anneleri özellike emzik konusunda bilinçli olmaya çağırıyorum....

Back