emzik ve biberonlar

elifdem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
1.628
8
kızlar malum kuzuları epey büyüttük
emzik olarak hangi numara emziği kullanıyorsunuz?
benim kızım inatla hala 1 numara yani yenidoğan emziğini emmek istiyor, 6 aydan sonra 2ye geçiliyor diye biliyorum ama hangisini aldıysam reddediyor.
bir de biberonlar, daha doğrusu biberon emzikleri
ben aventin biberonlarını kullanıyorum ama son zamnalarda kızım içerken kan ter içinde kalıyor, çenesi yoruluyo sanırım. çek Allah çek.
acaba onunda başlığını değiştirmek mi lazım??
siz nasıl yapıyosunuz???

kullandığımız biberon bu 125ml olanı
aslında çok rahat şekli formu ama
acaba değiştirsemmiki??
98586880.jpg

canım ben emzık kullanmııyorum
ama her 3 ayda bır degısmesı gerektıgını ve bulundugu aya gore alındıgını bılıyorum

bende avent set almıstım
ama hıc mama vermedıgım ıcın rezene ıcın dr.brown kolık bıberonu kullandım baska hıc kullanmadım
her turlu bıberonda ayı ılerledıkce bıberon emzıgının numarası degısıyor
bıberon emzıgının uzerınde seffaf sekılde numarası yazıyor su an sanırım 3 numara kullanmaları gerekıyor
ben sımdı su ve meyve suyunu verırken bıberon ucuna damla akıtmaz baslık takarak kullanıyorum
toplasam 10 kez kullanmadım bıberonu ama bu damla akıtmazlar cok kullanıslı

canım biz 6 aya olana kadar çeyizimize koymuştuk biberonları ama
6 aydan sonra mamaya başlayınca çok sık kullanır olduk
ben öğleden sonra çıkayım da bii gezeyim çarşıları:eek:

cnm piraye de hala nuk 1 numara kullanıyor emzik olarak büyüğünü istemiyo atıyo
biberonda chicconun açılı biberonları varya ondan kullanıyoruz güzel akıtıyo

piroşum
aslında büyüğünü emmeleri daha iyi değilmi damak sağlıkları açısından?
fırt fırt atıyo benimki de ağzından.
daha gibi oldular hala yenidoğan emziği istiyolar yaw:)))

aynen cnm valla doktora gidince sorcam damak ve diş yapısını bozarmı küçük emzik diye, alışkanlık yaptı danalara 1nomero

bız altı aydan sonra 2 numaraya gectık bıkackez attı ama sımdı alıstık 2 numaradayız

Biberon emziği biz de 1 i kullanıyoruz büyüklere çok alışamadı. Ama emziğini çok sık değiştirdim ben. Bu 6. emziğimiz ve 6. ay sonrası için olan emziklerden. Tabii yedekleri de etrafta duruyor.

julicim bizim de 2 numaraydı ve çok zorlanıyodu emerken. dün 4 delikli biberon başlığından (6ay üzeri olandan) aldık. hiç zorlanmadı ve gece boyu deliksiz uyudu. heralde eskisiyle emerken uykusu dağılıyodu.
neyse bunu neden daha önce akıl edemediğime kızdım durdum ben de. cahilliğimize geldi işte.

Canım sen mama mı veriyorsun emzirmeyi bıraktıktan sonra artık. Gündüz kaç kere içiyor mamayı ne kadar? Biraz alakasız oldu ama bulmuşken sorayım

cnm bızde emzık kullanıyoruz ve 2 numero kullanıyoruz.ılkın zorlandı oglum ama sonra sonra alıstı dıgerını vermedım hıc elı mahkum oldu emmeye :-)))
bende chıcco nun acılı bıbronunu kullanıyorum .zaten yenı alıstı oglum bıberona 2 ayda anca alıstı dıyebılırım.onun ıcın hızlı akıslı yıne 2 numero uc kullanıyorum.tabı bunu bulana kadar yanı kabul edene kadar cok uc degıstırdım.ama cok sukur sımdı sorunsuz gece devam sutu alıyor.cunku benım sutum artıkın yetmıyor :-(((

Canım sen mama mı veriyorsun emzirmeyi bıraktıktan sonra artık. Gündüz kaç kere içiyor mamayı ne kadar? Biraz alakasız oldu ama bulmuşken sorayım

canım 6 ay 5 gnlüktü kızım emmeyi tammamen bıraktı o zaman aptamil 2ye başladık doktorun da önerisiyle şimdi aptamil 3 kullanıyoruz.
ilk zamanlar baya içiyodu ama artık 100er ml den hazırlayıp 4-5 kez anca veriyorum mama. o da uyumak için. mama=uyku durumu var bizde. mamayı içtiği zaman şöyle bi bayılıyo zehra. 3 kez gündüz 2 kez de gece veriyorum.

aslında niyetim mamayı iyice azaltıp 1 yaşını 1-2 ay geçince yavaştan inek sütüne başlamak. hem mamaya alışmasını istemiyorum hem de diğer besinlere ilgi göstermesi için. mama doyurunca iştahsız oluyo çünkü.
ama tabi inek sütüne yaşında yapılacak olan kan sayımına göre karar vericez.
opuyorumnanaktan

X