Bebek Beslenmesi Emzik mi Parmak mı :)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aframat

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
20
0
16
Kocaeli
Bebeğim 3 buçuk aylık. İki gündür çok kararsızım. parmağını emmeye başladı. sanırım bunu uykusu varken yapıyo. Emzği alacak mı diye deneyeyim dedim ve şapur şupur aldı. ama bi dk sonra ağzından çıkartıyo geriye koyamıyo aranıyo. başında durup emzikle mücadelesine yardımcı olursam bi süre sonra uyuyo. gece de artk daha fazla kalkıyo emzik için mi bilemiyorm ama emziriyom tekrar hemen uyuyo.. Endişelerim:
1. emzik vermekle doğru yapıyomuyum zaten huysuz bir bebek değil şimdilk. yani parmağnı emmesi daha mı mantıklı?
2. sadece yatarken emzik versem ileride gündüz uyanıkken de kullanmak ister mi?
3. sanki daha az emiyo artık, emzikle ilgisi olabilr mi bana mı öyle geliyor aç olsa da emzik verince susar mı:)

benim kızımda aynı durumdaydı biraz araştırdım emzik vermemek daha doğru diye karar verdim vermedim emzik,ancak bir bebeğim daha olursa doğar doğmaz vericem emziği çünkü geceleri beni emzik yerine kullanıyor acıtığı için uyanmıyor sürekli ayağımızda sallamak zorunda kalıyoruz emzik verseydim uyanır uynmaz gece ağzına verince uyuyakalırdı gündüz zaten vermezsin cnm,sen bnm düştüğüm hataya düşme

parmak emme huy haline gelip zor bırakıldığı yazıyordu. emzikte çok zararlı değil piyasada ordodontis emzikler çene gelişimine yardımcı olduğu yazıyor .benimkiler prematüre olduğu için emme refleksi gelişsin diye verdiler.

Oğluma emzik vermedim bu yüzden beni emzik niyetine sabaha kadar emiyordu o kadar sık uyanırdı ki artık yatağına koymaya üşenirdim yanımda yatırırdım bu seferde benle yatmaya alıştı uykuya dalmasıda zor olurdu sallardım mecburen çok çektirdi tosunum:1: ama sonra akıllandım kızımda doğdu ertesi gün verdim emziği önceleri istemedi ama alıştırdım çıkarıp parmağını emmeye çalışıyordu ama pes etmedim verdim emziği gece sadece iki kere uyanıyor karnını doyurup emziği ağzına veriyorum kendisi uykuya dalıyor ve dışarda da rahat ediyorum olur olmaz yerde emzirmek zorunda kalmıyorum susturucu işlemi gördüğü bir gerçek ayrıca çok kaliteli emzikler var çocuğun diş ve damak yapısına zarar vermiyor ben Philips AVENT gelişmiş ortodontik emzik kullanıyorum...Bu arada eltim kızına emzik vermemiş çocuk parmağını emmeye alışmış ve şuan 12 yaşında halen saklı gizli parmağını emiyor çocuk ve parmağı diğer parmağına göre daha ince ne yaptıysa vazgeçirememiş emziği bıraktırmak daha kolay bence:34: unutmadan emzik vermek bebeğin iştahını kesmez yani emzik verdiğim için artık az emiyor diye düşünmeyin çünkü bebeklerde emme refleksi vardır bu yüzden uykuya geçiş yapmak için emzik kullanmıyorsa aç olmadığı halde annesini keyfi emmek isteyecektir bu yüzden geceleri sık uyanır ama emziği verdiğinizde sadece acıktığında ağlayacaktır...

Son düzenleme:
Kesinlikle emzik çunku emzigi elinden alabilirsin ama parmagini alamazsin
Bir tanidigiminn kizi parmagini eme eme dislerini falan mahvetti
Sadece geceleri verirsen gunduz vermezsen oyle alisir
Hatta emzigi sadece istediginden emin olunca ver ve zamani gelince biraktir bi yastan sonra birakmak istemiyolar galiba

Ben de 2 aydan sonra uykuya dalarken emzik kullanmaya başladım çok da yararını gördüm. Büyük bir tutku haline de gelmedi sonrasında şuan 7,5 aylık yine uykuya dalarken kullanıyorum, yatağına yatırıp ninni söyleyip gerekirse hafiften sallıyorum yatağını (park yatak zaten dokunsan sallanıyor :) ) ortalama 10/15dk da uyuyor, derin uykuya geçerken ağzından atıyor ve huzurlu uykuya devam ediyor. Gündüzleri ise emzik aramıyor öyle bazen oynarken eline geçerse ağzına götürüp emiyor (çok da tatlı oluyor o şaşkın bakışlarıyla emzik emer hali :) )
İnşallah sen da rahatlıkla kullananlardan olursun, sağlıklı mutlu günler...

Elini emmesinden daha iyidir emzik.
Emziği ileride bıraktırablrsn ama parmagnı emmeyi bırakmaz.
Bnm yigenm 8 yasında hala parmagını emiyor.
Annesi diyormş ki 'napiyim cok sewyrm bırakamıyorm' diyormş.
Bnm bebegm ilk ay almadı. 3aylıkken başladı emziğe.
Önceleri beni emzik niyetne kllanıyordu. Her dk emzik gibi agzındaydı.
şmdi cok rahat ama emziriyrm. Yatagına yatıyordm geri uyanıyordu.
emzigi veirnce refleks olrk uykuya geri dalıyor.
UYurken ver bence. Bir de cok aglaadıgında. Memeyi veremedgn zmnlarda. Anlık sustrucuu.
Yolda bi yere gderken falan.
Sabah uyandı 5bçk gbi.
emzirdm , biraz knştuk, gulustuk. saat 7 oldu.
sonra baktım esniyor. anakucagna yatırdm. Emzigini agzına verdm.
Hafif salladım. Uyudu şmdi.
Ev işi yaparkende emzik kurtarıcı. Yemek yaparkende.
Hiç aklnda soru işareti kalmasın bence.
Zaten uyudugunda agzından cıkarıyor.

benim kızımda doğduğunda parmağını emiyordu her bebek gibi ama ben emzik vermedim bi kaç ay sonra parmak emmeyi unuttu ve iyikide emzik vermemişim diyorum bide onunla uğraşacaKTIM:1:

her bebek bi dönem elini emiyo ben bebeğime emzik verdim vermek durumunda kaldım çünkü bebeğim beni neredeyse hiç ememedi :(

Bebeğim 3 buçuk aylık. İki gündür çok kararsızım. parmağını emmeye başladı. sanırım bunu uykusu varken yapıyo. Emzği alacak mı diye deneyeyim dedim ve şapur şupur aldı. ama bi dk sonra ağzından çıkartıyo geriye koyamıyo aranıyo. başında durup emzikle mücadelesine yardımcı olursam bi süre sonra uyuyo. gece de artk daha fazla kalkıyo emzik için mi bilemiyorm ama emziriyom tekrar hemen uyuyo.. Endişelerim:
1. emzik vermekle doğru yapıyomuyum zaten huysuz bir bebek değil şimdilk. yani parmağnı emmesi daha mı mantıklı?
2. sadece yatarken emzik versem ileride gündüz uyanıkken de kullanmak ister mi?
3. sanki daha az emiyo artık, emzikle ilgisi olabilr mi bana mı öyle geliyor aç olsa da emzik verince susar mı:)

emzik asrın mucizesi gibi :) kardeşim doğduğunda 14 yaşındaydım hatrlıyorum annem vermedi emzik sonra kendisi emzik oldu :9: şimdi huysuzlaşınca emzik veriyorum sakinleşiyor..öyle müptela da değil..dışarda oyalamak için de harika..bi de şu elini takıp atırmasa daha yi olacak..daha küçük artık olacak o kadar..Rabbim esirgesin herkesin evladını

Back