• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzik? melek mi şeytan mı?

bebeğinize emzik veriyor musunuz?

• evet veriyorum.

OY: 36 78,3%
  • hayır vermiyorum.

OY: 10 21,7%

• Ankete Katılan
    46

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
arkadaşlar ben dünden beri bebeğime emzik veriyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum.. bebeğim 25 günlük ve bugün itibarıyla evde yalnızım ve bebeğim devamlı memede durmak istiyor.. geceleri yanımda yatırıyorum bi şekilde geçiyor ama gündüz hiç bırakamıyorum bi gün tam 10 saat emzirdim aralıksız artık meme uçlarım çürüdü.. ne yemek yemeye vaktim oluyor ne su içmeye.. birde psikolojim bozuluyor acaba sütüm mü yetmiyor diye.. ama kakası çişi maşşallah iyi.. emzik verince uyurken azından atıyor sonra acıkınca uyanıyor.. zaten ben en fazla 2,30 saat sonra o uyanmadıysa uyandırıyorum..
siz ne diyorsunuz? kullanıyor musunuz? kullanmıyorsanız neden?
sevigler a.s.

harfıyen aynı durumdayız bu bebeklere memeye alısmıs bebek dıyolar halk dılınde memenın ağzında olmadığını anlayınca kıyametı koparıyo bıcırıklar keske alsada bende versem alıştır bence ama 2 bucuk saat cok kım ne derse desın 6 aydan sonra kılo alımı yavaslıyo doktorumda öyle dedı saatı bekleme ver emsın dedı ama emzık vermek yıne obların ıyılığı ıcın evın ısıde gereklı yemek yemen lazım vs vs

cnm bebeğin 40 günlük olana kdr bu şekilde olması çok normal
bu yüzden bence emziğe alıştırma bide onu bıraktırma derdi var
bende oğluma memeye alışmasın diye emziğe alıştırdım
şimdi bıraktı ama çok düşündüm nasıl bıraktırırm diye
gerçi çokta müptela değildi bitek uyurken alıyodu
16 aylıkken bıraktırdım 1-2 gece ağladı sonra alıştı
ama bence anne memesi alan bi bebeğe emzik bence gereksiz
çünkü emziği alıp anne memesini istemeyen bebekler var

Canım hiç vicdan azabı çekme..
Ben hamileyken kesinlikle vermem ne emzik ne biberon demiştim. Ama öyle olmuyormuş yaşadıklarını harfiyen yaşadık bizlerde. Ben oğluma emzik verdim ama sadece uyurken verdim. Gündüz uyanıkken pek fazla vermiyordum. Ama uyurken ağzından düştüyse ve ağlamıyorsa vermiyordum ama düşünce ağladıysa verirdim ağzına uyurdu tekrar. 10 aylık olduğunda tamamen bıraktı şimdi hiç emmiyor. Çokta rahat bıraktı valla.Emzik anne için rahatlık. Eğer temiz tutabiliyorsan emziği (ki artık hiç zor değil) ver bence ne kendine eziyet et nede bebeğine..
Ama şunu hiç unutma 8-10 aylık gibi yavaş yavaş unuttur emziği. Çünkü 1 yaşından sonra farkında olarak emdiği için psikolojik bağlılık yapar ve bıraktırmak için uğraştırır seni. 1 yaştan önce bıraktırırsan ve temizliğine dikkat edebiliyorsan neden vermeyesin ki...

Son düzenleme:
bizimki daha çok emziğe burun kıvırıyor.. artık ağlayacak kadar huysuzlaşınca kabul ediyor emziği yoksa zorlasanda almıyor hatta öğürüyor.. ayrıca doktora sordum ya sen emzik olacaksın ya da emzik vereceksin diyor.. ayrıca bebekler 5-7 aylıkken emzikten soğuyorlarmış o devrede kesmek kolay oluyormuş.. doktor da öyle deyince ben de verdim ama emziği kıskanıyorum şimdi bilmiyorumkismile delimiyim neyim...

bizimki daha çok emziğe burun kıvırıyor.. artık ağlayacak kadar huysuzlaşınca kabul ediyor emziği yoksa zorlasanda almıyor hatta öğürüyor.. ayrıca doktora sordum ya sen emzik olacaksın ya da emzik vereceksin diyor.. ayrıca bebekler 5-7 aylıkken emzikten soğuyorlarmış o devrede kesmek kolay oluyormuş.. doktor da öyle deyince ben de verdim ama emziği kıskanıyorum şimdi bilmiyorumkismile delimiyim neyim...

Çok yaşa emi....
Kıskanma canım al ağzından emziği ver memeni olsun bitsin :))
Doktor doğru söylemiş ikisinden biri.. Bebişin kabul etmez tabi anne memesi gibi olmadığını oda biliyor. Ayrıca çocuklar emzik konusunda bile seçiciler. Ne marka emzik kullanıyorsun ?
Ben hep nuk verdim hem anne memesi gibi damaklı olduğu için kolay alıyorlar. Hemde ben çalışmaya başlayınca aynı sistem biberon emziğinden kullandık hem memeyi hem biberonu aldı. Nuk tavsiye ederim alışması açısından...

Çok yaşa emi....
Kıskanma canım al ağzından emziği ver memeni olsun bitsin :))
Doktor doğru söylemiş ikisinden biri.. Bebişin kabul etmez tabi anne memesi gibi olmadığını oda biliyor. Ayrıca çocuklar emzik konusunda bile seçiciler. Ne marka emzik kullanıyorsun ?
Ben hep nuk verdim hem anne memesi gibi damaklı olduğu için kolay alıyorlar. Hemde ben çalışmaya başlayınca aynı sistem biberon emziğinden kullandık hem memeyi hem biberonu aldı. Nuk tavsiye ederim alışması açısından...

biz de nuk kullanıyoruz.. daha doğrusu yeni aldık.. ilk başta tamamen kavuçukdan yapılmış chicco marka bi tane vardı ondan nefret etti resmen sonra eşimden silikon bi tane almasını istedim o da nuk almış dediğin gibi çok daha kolay aldı onu. ben silikon olunca kokusuz falan ondan sanmıştım ama demek markadan da fark ediyormuş..

bende veriyorum
emzigin temizligine dikkat edildikten sonra bi sakincasi olacaginida dusunmuyorum

Canım benim bebişimde 21 günlük oldu.Doyduğunu anlayınca veriyorum emziği.Şimdiye kadar 3 defa verdim.Meme emiyor doyunca memede midesini bulandırıyor öğürüyor.Ama yinede aranıyor.Böyle olunca emzik veriyorum.Zaten kısa süre sonra ondanda bıkıyor.İlk verdiğimde bende çok vicdan azabı çekmiştim.gözleri beni kurtar der gibi bakıyordu,ya da benim psikolojimden dolayı öyle sandım.

40'ın içinde olan bebek her dakka meme ister. Bu çok normal. Daha sonra düzene giriyorlar. Yemek ye mutlaka. Su içmezsen sütün olmaz. Bol su iç. Ben çok zaman bebeğim kucağımda yedim yemeğimi. 1lt şişeye su doldurdum. Yanımdan ayırmadım şişeyi. Emzirirken bile sürekli içtim.
Haa, ev işini de takma kafana o kadar. Sıkılma hiç, bebeğin var senin. Boşveeeer..:) olduğu kadar

Son düzenleme:
40'ın içinde olan bebek her dakka meme ister. Bu çok normal. Daha sonra düzene giriyorlar. Yemek ye mutlaka. Su içmezsen sütün olmaz. Bol su iç. Ben çok zaman bebeğim kucağımda yedim yemeğimi. 1lt şişeye su doldurdum. Yanımdan ayırmadım şişeyi. Emzirirken bile sürekli içtim.
Haa, ev işini de takma kafana o kadar. Sıkılma hiç, bebeğin var senin. Boşveeeer..:) olduğu kadar

teşekkür ederim.. aslında ev işlerini pek takmıyorum ama emzik vermeden önce hiç ev işi yapamıyordum şimdi en azından yemek yapıp mutfağımı topluyorum.. resmen aç alcaz yoksa.. o da ben de sevmiyoruz ama mecburuz ne yapalım..

çok uğraştım almadı emzik,şuan iyikide almadı diyorum kızım uslu bir bebek..

asla emzik vermek istemiyordum ama ikizlerle zor..çocuk doktorumuz da sakıncası olmadığını söyledi..eğer emzik emmezse parmak emer,emzikten vazgeçirmek parmağını emmesini vazgeçirmekten daha kolaydır dedi..çoğumuz emzik emdik...20 yaşına dek emzik emen görmedim ben de:)) yani eninde sonunda bırakıyorlar..

tabi ki melek kaydirigubbakcemile3 icat edenden Allah razı olsunnn

Bebekler emme güdülerini tatmin etmek için ya emzik emer ya da doğal yöntem ellerini emer. Emziği bıraktırmak ellerini emmesini bıraktırmaktan daha kolay. Emziği saklayabilirsiniz ama ellerini saklayamazsınız. Ama bırakın bebeğiniz nasıl mutlu ise öyle davranın. Emzikle mutluysa bırakın emsin. Ellerini emmek onu tatmin ediyorsa sakın karışmayın. Bebeklerin kendilerini rahatlatmaya ihtiyaçları var. Benim bebeğim her ikisini de emmeyi seviyor. Baş parmağımızı da, silikon avent ve nuk emziklerimizi seviyoruz. Nasıl bırakır diye de endişe etmiyorum. Zamanı gelince kendiliğinden bırakacağına inanıyorum.

20 günlükken vermeye başladım. sürekli mememde dolanıyordu., memede uyuyordu.
hamileyken asla vermem diyordum, büyük konuşmamak lazımmış.
karnını doyuruyorum, gazını çıkarıyorum, memesini veriyorum uyuyor :)))

Back