• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Emzik Kullanmayı Kesmek İçin İpuçları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

isabelisabel hesabı doğrulanmış üye.

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.739
28.000
798
49
emzik_kullanmayi_kesmek_icin_ipuclari.jpg

Bebeğinizi emzikten keserken önerilerimizi dikkate almalısınız. Emzikten kesmek bir ceza gibi olmamalı, aksine emziği bıraktığı takdirde onu ödüllendirmelisiniz.

İşte önerilerimiz:

Bebeğin emzik kullanım süresini kısıtlayın. 12 aya kadar sadece uyku öncesinde kullanın, 12 aydan sonra bırakmak için planlama yapın.

Emzik kesmeyi bir ceza ya da aşağılama yöntemi olarak kullanmayın.

Emziği keserken sanki birlikte karar veriyormuşsunuz gibi konuşun. Yastığın altına koyup daha sonra bir meleğin yastığın altından aldığı söylenebilir.

Emziği kesmek için bir plan yaparsanız o plan dahilinde çocuğu ödüllendirebilirsiniz. Emziği kestikten sonra bebeğinize övücü sözler söyleyin ve onunla büyüdüğü için gurur duyduğunuzu belirtin.

Çocuğunuz kızgınsa ve çok içerlemişse duygularını ifade etmesine izin verin. Zorlanıyorsa sadece sarılın ve bir daha emzik isterse (ki isteyebilir) sakın teslim olmayın. Emziğin gittiğini ve onunda büyüdüğünü söyleyin

Allah'tan benimki sadece uykudan uykuya alıyor uykuya dalınca atiyor , ağzından düşürmeyen bir çocuk olsaydı, kesin benim gibi 1. Sınıfa giderken teneffüslerde çıkarır gizli gizli emerdi:KK53:

Allah'tan benimki sadece uykudan uykuya alıyor uykuya dalınca atiyor , ağzından düşürmeyen bir çocuk olsaydı, kesin benim gibi 1. Sınıfa giderken teneffüslerde çıkarır gizli gizli emerdi:KK53:
Benim oğlum da 20.ci ayına girecek sadece uyuturken veriyorum. Emziksiz uyumadi mümkün değil napacagimi bilmiyorum nasıl biraktirabilirim :(

Benim oğlum da 20.ci ayına girecek sadece uyuturken veriyorum. Emziksiz uyumadi mümkün değil napacagimi bilmiyorum nasıl biraktirabilirim :KK43:
Kelin ilacı olsa keşke :) valla bizimki de emzik almadan uyumaz cooook uykusuz olması gerekiyor uyuması için ya da kucakta tutmam gerekiyor ... Onun için emzik bir tabu değil ama yine de istiyor çok şükür ki uykuda bırakıyor ağzından alsam da uyanmiyor... Bıraktrma yöntemleri yazılmış okuyun isterseniz :) benimki şu an o yöntemleri anlayacak durumda değil çünkü daha 6 aylık :)

Benim oglumda 5 ayliktan beri emiyor, bize uykusunun geldiginin isareti o. Suan 21 aylik meme dedigi an anliyoruz uyumak istedigini onun disinda emmiyo. Ama gece agzindan düsse uyaniyor, onu nasil yapicam hic bi fikrim yok :/

Kelin ilacı olsa keşke :) valla bizimki de emzik almadan uyumaz cooook uykusuz olması gerekiyor uyuması için ya da kucakta tutmam gerekiyor ... Onun için emzik bir tabu değil ama yine de istiyor çok şükür ki uykuda bırakıyor ağzından alsam da uyanmiyor... Bıraktrma yöntemleri yazılmış okuyun isterseniz :) benimki şu an o yöntemleri anlayacak durumda değil çünkü daha 6 aylık :)
Aynen benimki de aynı durumda. Sizinki çok kucukmus biraktirmak daha kolay ama işte bi yandan da rahatlik işte. Ben deniyecem yavaştan biraktirmayi bakalım artık :)

Aynen benimki de aynı durumda. Sizinki çok kucukmus biraktirmak daha kolay ama işte bi yandan da rahatlik işte. Ben deniyecem yavaştan biraktirmayi bakalım artık :)
Ben ameliyat olduğu zaman verdm 2.5 aylıktı sallamayi bırakmak için, sallamayi bıraktım emzik sayesinde o daha bir işkence çünkü :/ emziği çok takmıyorum çünkü anlamaya başlayınca muhtelemen konuşarak ikna edebilirim diye düşünüyorum.. inşallah siz bıraktırmayi başarırsınız. Uyumlu bir çocuksa zor olmaz ?

Ben ameliyat olduğu zaman verdm 2.5 aylıktı sallamayi bırakmak için, sallamayi bıraktım emzik sayesinde o daha bir işkence çünkü :/ emziği çok takmıyorum çünkü anlamaya başlayınca muhtelemen konuşarak ikna edebilirim diye düşünüyorum.. inşallah siz bıraktırmayi başarırsınız. Uyumlu bir çocuksa zor olmaz ?
Geçmiş olsun daha çok küçük mus ameliyat olmuş meleginiz. Haklısınız bende sallamaktan çok çektim. Boraktiracam çok uyumsuz bir bebek değil ama şimdi 2.ci kardeşi gelecek o gelmeden keseyim diyorum çünkü 2.ciye emzik vermeyi hiç düşünmüyorum.

Geçmiş olsun daha çok küçük mus ameliyat olmuş meleginiz. Haklısınız bende sallamaktan çok çektim. Boraktiracam çok uyumsuz bir bebek değil ama şimdi 2.ci kardeşi gelecek o gelmeden keseyim diyorum çünkü 2.ciye emzik vermeyi hiç düşünmüyorum.
Çok teşekkür ederim.. inşallah bırakır bir an önce, belki bebiş doğunca onun artık abi olduğunu söylerseniz bırakır ? :) Bu arada sağlıkla gelsin minnoş :anne:

Back