Emzik kullanımı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Emzik kullanimi ani bebek ölümünü önlüyor. Emme isteklerini tatmin ediyor. Çocuk hekimleri öneriyor.
Bunu bende okumuştum bir yerde. Yani yatakta yatarken emzik düştü diyelim dönemez dönsede emzik agzina burnuna değer diye mi yoksa boğulma riskini mi azaltıyor kusma gibi bir durumda. Geçen gece oğlumun altını değiştirirken kustu (emzirme sonrası idi ve emziği vermistim) panikledim ve çıkarmaya çalıştım cikarmadi. Hic bisey olmamış gibi emmeye devam etti çünkü. Çok şaşırdım bende

Ya ben neden emzik verdiğimde kendimi kötü hissediyorum. O kısmı anlayamadım. Sanki onu kandırıyormuşum gibi mi düşünüyorum, yalancı bir memeyle oyaliyormuymuşum gibi mi düşünüyorum bilemiyorum. Ama kötü hissediyorum... Emme ihtiyacı gidermek gerektiğini biliyorum ama ne bileyim...

Bence kendini kötü hissetme canım. Zaten karnı tok oluyor yani sütünü icMis oluyor. Oteki türlü cok zor inan ki. Benim arkadaşların cocugu almıyor emzik perişan annesini emzik yapmis duruma. Oyle olsa daha kötü ama doktora göre oyle olması lazım..

Emzik kötü birşey değildir bebeklerin kendini daha sakin rahat huzurlu hissetmelerini sağlar. Ben kullandım sadece uyku için kullandım ve 4 aydan sonra bıraktım bir yaşına girmeden bıraktırmak daha kolay. Sadece bunu tavsiye edebilirim. Anne neyi uygun görüyorsa onu yapmalı. Uygun emzikle damak yapısında sorun olmaz.benim erken bıraktırma nedenim parmak emme alışkanlığı vardı ve emziği parmağıyla itip agliyodu .bu da beni daha çok yoruyodu

oğlumdada kizimdada kullandım kesinlikle kurtarıcı cokta kolay biraktik cunki sadece ihtiyaç anlarinda verdim sabahtan akşama kadar emzikle gezmedi.oglum 5 yaşında inci gibi dişleri var diş yapısı bozulmadı yani.kizimdada damak yapısı bozulmasın diye philips avent ultra soft kullaniyorum tavsiye ederim.zamanla seni emzik olarak kullanacak memede uyumaya alisacak o zaman dahada zorlanacaksin.

Ben de nacizane tecrübemi paylaşmak isterim sizle..oğlum sürekli emmek isteyen ve de çok sancılı bir bebekti. Doktorum da sakinleştirmek için iyi bir araç olduğunu söyleyince aldık.
Küçücükken verdim emziği, inanın sancı ağlamalarında kurtarıcıydı. Bir süre sonra sadece uyuyacagında verir olduk. Sonra onu da bıraktık..
Ben kendi adıma; faydasını gördüm diyebilirim..

Bebegim 4 aylık olana kadar vermedim.O zamanlarda parmak emmeye başladı.Kuzenleri de parmak emiyor ve büyükler bırakamıyorlar.Bende parmak emmeye alışmasın diye emziği verdim.Şimdilerde sadece uyurken veriyorum.Gün içinde emmiyor.1 yaşına girecek.Bir kac aya bıraktırmayı düşünüyorum.Emmesi hic azalmadı.Hala emen bir bebek.

ben de emzik kullansın istiyırum ama almadı luan 3 aylık avent ultra air almıştım sizler hangi emzikleri kullanıyorsunuz biberonuda almıyor başlarda alıyordu 1 aydır tiksindi biberondan onun için de tavsiye istiyorum

Bebeğim aşırı emme isteği olan bir bebek. 13 aylık ve hala emme içgüdüsü çok yüksek. Ben genelde uyurken veriyorum. Uyuduktan sonra da atıyo emziği. Avent ultra soft kullanıyorm damaklı emzik kabul etmedi

bende ilk aylarda yumuşak olanindan kullandim ama simdi almıyor midesi bulanıyor. normal philips avent al ben onu kullaniyorum

Emziği hangi aşamada kullandınız? Yani uyanıkken mi, uyuma öncesi mi, ağladığında mı, gaz sancısı kısmında mı? Sürekli ağzında mı duracak yoksa?
Uyurken kullandım ben oyuncaklı emziklerden kullanıyorum ama bi süre sonra gündüzde arıyor yani ona uyku arkadaşı gece gündüzde canı istediğinde alıp emiyor. Kısıtlama getirmedim gece verip gündüz aratmak haksızlık olur zaten. Ama gündüz de hep ağzında diyemem arada bi alır. Dışarı çıkarken almıyoruz. Eğer dışarıda ya da gittiğimiz yerde uyumayacaksa ilgisini bi çok şey çektiğinden dolayı aramıyor

Peki meme reddine neden oldu mu emzik ?

Peki meme reddine neden oldu mu emzik ?
Benim ilk çocuğum hiç emmedi, bir kere bile.
Ona 1 ay sonunda biberonla beraber emzik verdik.
İkinci çocuğum hem meme hem emzik alırken 4. Aydaki büyüme atağıyla meme reddetti, biberonu ve emziği de zoraki uğraşlar sonucu aldı.

Yani buna cevap verecek kadar pek deneyimim olmadı.
Emzik almayıp meme reddi yaşayan tanıdığım bebekler var.
Keza meme emip, emzikle beraber 2 yaşına kadar devam edenler de.

Bebeğim sürekli emmek istiyor. Memede doyunca emzik gibi kullanıyor. Haliyle uykusuz ve yorgunum.
Emzik verdim gece boyu çok güzel uyudu 2 saatte bir uyandırıp emzirdim.
Ama şimdi ya meme reddi yaşarsak diye ödüm kopuyor. Ne yapacağımı bilmez haldeyim

Şuan şu emzik olayını tamnogrenmek istoyorum yaklasim bir aydir meme reddi yasiyorum biberonunu uzaklastirdim ama emzik yapamiyorum cok huysuz ve hep agliyor hep gazli . 3 bucuk aylik suan emiyor gibi sut sagip damlalikla veriyorum sutu . Ama tam anlamiyla emmiyor beni . Birakmalimiyim yok emzik emsin mi bilmiyorum

öncelikle büyüme atağı döneminde red yaşanması çok normal.
Sizi emmesi için elinizden geleni yapın çünkü bu bir süreç.
Eğer üstesinden gelirseniz 1 ay sonra sorunsuz olacaktır emmesi.
Emzik meselesinde ise emziğini değiştirebilirsiniz, damaksız kullanıyorsanız damaklı öneririm ve uykuya geçiş hariç kısıtlamaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…