Emzik kullanimi ani bebek ölümünü önlüyor. Emme isteklerini tatmin ediyor. Çocuk hekimleri öneriyor.İlk bebeğim emziğe alışmadı vermedikte doğru düzgün, ancak yeni doğan bebeğimde bikaç defa denediğimde alıp ağlamyı kesti (mesela banyo sonrasında ağlarken durmasını sağladı) Eşim de diyor ki ne güzel diğerine vermedik bunu da alıştırmayalım bırakamıyorlar sonra. bir yandan da bana emme ihtiyaçlarını gideriyor diye sanki faydalı da olur gibi geliyor... Meme emmesinde sorun yok, hatta çoğu zaman tokken de emme ihtiyacı için emmek istiyor saat başı, belki emzik olsa acıkınca emecek kusma olayı da azalacak... Var mı bilginiz fikriniz ya da bir uzaman görüşüne dair belirtebileceğiniz birşeyler.
Ben 1 aylikken verdim emzik,memeye alistirmak ve susturmak icin,2 ay kadar kullandi sonra istemedi bidahaİlk bebeğim emziğe alışmadı vermedikte doğru düzgün, ancak yeni doğan bebeğimde bikaç defa denediğimde alıp ağlamyı kesti (mesela banyo sonrasında ağlarken durmasını sağladı) Eşim de diyor ki ne güzel diğerine vermedik bunu da alıştırmayalım bırakamıyorlar sonra. bir yandan da bana emme ihtiyaçlarını gideriyor diye sanki faydalı da olur gibi geliyor... Meme emmesinde sorun yok, hatta çoğu zaman tokken de emme ihtiyacı için emmek istiyor saat başı, belki emzik olsa acıkınca emecek kusma olayı da azalacak... Var mı bilginiz fikriniz ya da bir uzaman görüşüne dair belirtebileceğiniz birşeyler.
Bize ilk doğduğunda emme refleksinin gelişebilmesi için ebe tavsiye etmişti.İlk bebeğim emziğe alışmadı vermedikte doğru düzgün, ancak yeni doğan bebeğimde bikaç defa denediğimde alıp ağlamyı kesti (mesela banyo sonrasında ağlarken durmasını sağladı) Eşim de diyor ki ne güzel diğerine vermedik bunu da alıştırmayalım bırakamıyorlar sonra. bir yandan da bana emme ihtiyaçlarını gideriyor diye sanki faydalı da olur gibi geliyor... Meme emmesinde sorun yok, hatta çoğu zaman tokken de emme ihtiyacı için emmek istiyor saat başı, belki emzik olsa acıkınca emecek kusma olayı da azalacak... Var mı bilginiz fikriniz ya da bir uzaman görüşüne dair belirtebileceğiniz birşeyler.
gıda alerjisi ile emziğin bağlantısı nedir, neden gıda alerjisi varsa emziği düşünüyoruz?Eğer bebeğiniz de gıda alerjisi yoksa gerek yok ..
Demek yok sizde çünkü sürekli yavru gaz sancısı çekiyor o sıkıntılı anında emzik stresini alıyor .gıda alerjisi ile emziğin bağlantısı nedir, neden gıda alerjisi varsa emziği düşünüyoruz?
Bazı bebekler diğerlerine göre daha fazla emme içgüdüsüyle doğar bu bebeklerde emzik kullanılmadıgında acıkmadığı halde meme emme hatta biraz büyüyünce her buldugumu emme, parmak emme vs ortaya çıkar bence bu güdüsünü bastırmak için emzik gerekli. Benim oğlum kolikti doyduktan sonra saatlerce emzik emerdi emzik olmasa memede kalacaktı ama aç değil. Ana kucagında emzik emdi hep kolil boyunca. 8 aylıkken de o güdüsü yeterince bastırıldıgı için emziği kendi bıraktı
Emzik kullanimi ani bebek ölümünü önlüyor. Emme isteklerini tatmin ediyor. Çocuk hekimleri öneriyor.
Ben 1 aylikken verdim emzik,memeye alistirmak ve susturmak icin,2 ay kadar kullandi sonra istemedi bidaha
Bize ilk doğduğunda emme refleksinin gelişebilmesi için ebe tavsiye etmişti.
Çocuk dr u da emziğin sakıncası yok, biberon tavsiye etmiyoruz emziren anneler için demişti.
bence kesinlikle kullanmalilar bırakma meselesine ilerleyen zamanlarda bakılır ...bebekleri ciddi sakinlestiren ve güven veren bişey emzik ..keşke benimki alsa şuan iki aylık tokken bile emiyor sonra rahatsız oluyor mideden , emme güdülerini bazen emzikle gidermeleri çok güzel bence..eskiler bile hep der aman alıştır çok büyük rahatlarsın diye
Emziği hangi aşamada kullandınız? Yani uyanıkken mi, uyuma öncesi mi, ağladığında mı, gaz sancısı kısmında mı? Sürekli ağzında mı duracak yoksa?Hijyenik şekilde kullandırıldığı zaman çok yararlı buluyorum. İyiki kullanıyorum bebeğin emme içgüdüsü çok fazla ve emzik ile kendilerini hem rahatlatıyor hem güvende hissediyorlar. Damak yapısı büyük oğlumun bozulmadı zaten 2.5 yaşına kadar emzik kullandı belki herkeste farklıdır ama çevreödede değişen görmedim. Bırakın bu emzik kötü kaka muhabbetlerini artık. Öyle sakin ve mutlu oluyor ki bazen bebeklerin buna gerçekten ihtiyacı var.. Uyurken de çok kolaylık bebek sallama sersemletme derdi yok koy yanına ver emziği tut elini uyusun.
ha o açıdan diyorsunuz, daha yeni doğan benimki gaz sancısı yaşamaya başladı, o nedenle de emzik olayını bi düşünmeye başladım.Demek yok sizde çünkü sürekli yavru gaz sancısı çekiyor o sıkıntılı anında emzik stresini alıyor .
Susturucu diyorum ben emziğeİlk bebeğim emziğe alışmadı vermedikte doğru düzgün, ancak yeni doğan bebeğimde bikaç defa denediğimde alıp ağlamyı kesti (mesela banyo sonrasında ağlarken durmasını sağladı) Eşim de diyor ki ne güzel diğerine vermedik bunu da alıştırmayalım bırakamıyorlar sonra. bir yandan da bana emme ihtiyaçlarını gideriyor diye sanki faydalı da olur gibi geliyor... Meme emmesinde sorun yok, hatta çoğu zaman tokken de emme ihtiyacı için emmek istiyor saat başı, belki emzik olsa acıkınca emecek kusma olayı da azalacak... Var mı bilginiz fikriniz ya da bir uzaman görüşüne dair belirtebileceğiniz birşeyler.
Eğer emzik tutmaya başladıysa hiç kaçırmayın bu fırsatı bırakın emsin. Çok rahat edersiniz. Ben alıştırmak için çok uğraştım ama almadı. Üstelik kolik bir bebekti ve saatlerce memede kalmak istiyordu. Beraberin de gelen fazla beslenme kaynaklı reflü, sürekli kusma, sırt ve boyun ağrısı, uykusuzluk, ağlama krizleri... Emzik biraz olsun bunları baskılıyor. Üstelik 2 yaşına kadar damak diş problemine sebep olmuyor. Yani bırakma işi sonra düşünülebilir.
Emzik hayat kurtarır, ciddiyim.
O eski kafalı doktorlar ve çevre ancak ‘damak yapısı’ bla blası yapar.
Günümüzde dünyanın birçok yerinde bebeklere emzik verilmesini öneriyor doktorlar.
Bebeğin emme güdüsüyle güven oluşturması bir yana, çene kası kuvvetsiz bebekleri de bu sayede hem geliştiriyor hem de ağlama meyilli, memeye yapışık, derin uykuya dalamayan bebeklere destek sağlıyor.
Her iki oğlumda kullandım hem hekim hem de emzirme uzmanı önerisiyle kullandım, yeni bıraktırdım hatta 3 yaşı geçkindi.
1 günde tek seferde, ağlama zırlama olmadan pat diye bıraktırdım hem de.
Bana emzik kullanmayan hatta kızan anneler, o diş dönemlerimde gelip ‘ne akıllılık etmişsin’ dedilet.
Elleri emme, başka şeyleri kemirme yerine emzikle çocuk bunu giderdi.
Susturucu diyorum ben emziğeben verdim ilk kızıma gayette kolay bıraktı emziklerin hepsinin ucundan azcık kestim , beğenmedi bıraktı bir hafta içinde. Büyük kolaylık hem kusup boğulmasını engelliyor diye biliyorum ben
Onu bebek belirler.Emziği hangi aşamada kullandınız? Yani uyanıkken mi, uyuma öncesi mi, ağladığında mı, gaz sancısı kısmında mı? Sürekli ağzında mı duracak yoksa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?