• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Emzik bıraktırmanın yolunu bulan varmı????

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
96
İstanbul
arkadaşlar bebeğim 1 buçuk yaşında ve emzik bağımlısı....emzik olmadan kesinlikle uyuyamıyor ve bütün gece sabaha kadar ağzında emzik emiyor....zararlı olduğunu düşünüp çok üzülüyorum....biran önce bıraktırmak istiyorum....denediğiniz ve başarılı olduğunuz bir yöntem varmı....nasıl tiksindirebilirimm....YARDIMMM EDİNNN......

benim kızım 2 yaşnda kızımda öyleydi tüm gün ve gece emzikle dolaşıyordu emzik emdiği için ağzının suyu devamlı akıyordu ve yüzü sürekli tükürük kokuyordu ne yapsamda vazgeçmiyordu yüzünü yıkayp silmekten bıkmıştım resmen iki ay önce bir sabah uyandığnda emziği yine ağzındaydı ve yine tükürük kokuyordu bende en kararlı ifademle bak kızım dedim artık senin uyanınca emzik emmeni istemiyorum çünki yüzün ağzın çirkin oluyor dedim itiraz etmesine rağmen emziği ağzından alıp yüksek bir yere kaldırdım biraz ağladı ama emzik verilmeyince sustu ilk gün ve bir kaç gün zorlandı ama kabullendi sonrasında sabahları uyanınca anne uyku bitti diye emziği vermeye başladı şimdilik tam bırakabilmiş değilsekte sadece uyuyacağı zaman emmeye devam ediyoruz...

kızım 1.5 yaşında küçük bir dikkatsizlik sonucu kendi bıraktı .dışarda hava alırken emzk ağzından toprağa düşmüş ve hemen geri ağzına almak isteyince ağzı kum olmuştu o gün tiksindi almadı..başka zamanda aklına düşünce kum olmuş alma kızım dediğimde vazgeçti ve böylece bıraktı.oğlumda 9 aylıkken diş çıkartma döneminde bıraktı bir dahada almadı..

ben kızıma emzigi bıraktırırken emzige acı oje sürdüm emzigi isteyince bu acı olmuş dedim israrla istedi bende verdim agzına acı olunca hemen tükürdü gecede bikac kez istedi emzik acı istermisin vereyimi dedim sustu uyudu tabi 2yasını gecmişti 1günde bıraktık halbukı emzik tiryakisiydi

emziği bir iğneyle delin..
benim kızımın biriside aşırı emzik düşkünü...geçen yaz dişleriyle emziği delmiş..bende o halde verdim ki unutsun diye..3 gün kadar uykusuna yatınca delik emziği verdim hemen çıkardı zorlada olsa uyudu emziksiz...ama 3.cü günün sonunda gece uykusunun düzeni bozulmaya başlayınca yeni emzik aldım bende...şimdi hala emzikle uyur...ama en kısa zamanda deilk emzik vereceğim bakalım bırakacakmı bu sefer...

sizde deneyin bakalım bırakacakmı..

Back