Emziği nasıl bıraktırdınız?lütfen yardımcı olun......

fantasy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
671
2
26
İstanbul
Kızlar kızım 15 aylık .1 yas sonrası hem dişlerine zararlıymıs hemde konusmasını etkılıyormus.benım kızımda ancak 5 kelıme falan konusuo eşim emziğini attı.bgun 3. gn olucak ama gun ıcınde cok huzursuz.gecelerı pek uyanmıo zaten ama uyuturken cok aglıo zor uyutuorum.annem 2 yas sonrası anlatırsın oyle bırakır dıo yanlıs yapıosun dıo.o öyle ağladıkça içim cok acıo.kararsız kaldım.siz nasıl bıraktırdıız.deneyımlerınızı paylasırmısınız?

Eger uc gundur almiyorsa alisir sakin verme byyudukce daha cok muptela oluyor ona emin ol benim kizim 31 aylik oyle zor kestim ki neler denemedim ki ama yok olmadi konusmasini bile etkikiyodu kelimeleri yarım.söylüyordu.bigun üst kattan matkap sesi geldi onunla korkuttum verelim emzigi ses gitsin dedim şaka gibi ama hemen kendisi attı bi gunde iyle alıştı. Kizim sindi 36 aylık oldu.kolay gelsin sana da sabırli ol.

annemde bana 3 yasındayken camdan attırmıs 1 gunde bırakmısım.sizin kızınızda 1 gunde bırkmıs cunku hemen hemen 3 yasndymıs.acaba cocuga bosuna işkencemı yapıorum bıraz daha beklesem mı dıe dusunuorum ama 2 yas sonrası dıs yapısını bozabılıyormus.ve suan cok az konusuo emzıkten sebep dıe dusunuoruz

emzik kullandıgı dönemde dr a göturmuştum hastaydı dr agzına baktıgında emzik mi kullanıyor dedi evet dediğimde bıraksa iyi olur ust damak yapısı bozulmaya baslamıs demişti ondan sonra bende bahsettiğim olayı uyguladım,üstteki dişleri gerçektende biraz öne gelmişti birazda peltek konuşuyor kızım ama dr artık zamanla duzelir diyor..

3.günse geri dönüş yapmayın sonra bırakması daha zor olur ben de oğlum 1,5 yaşındayken 1 günde bıraktırdım bu ona anlatarak olmaz o daha neyin doğru olduğunu bile bilmiyor sadece alıştığı birşeyden yoksun olmak istemiyor onun yerine onu oyalayacak başka brşey bulabilirsiniz ama emziği geri vermek çok sakıncalı olur bundan sonra her istediğini de bu şekilde yaptırabileceğini öğrenirse hep huzursuzluk çıkarır anlamaz demeyin onlar herşeyi anlıyorlar madem başladınız gerisini getirin geri adım atmayın bence

ya gözle görulucek derece de fark edıldıgını bılmıodum ozaman 15 ay bırakması ıcın erken degıl cnım çok saol.

evet aslında bırkere attık donusu olmaz zaten bundan sonrası ıyı degilmiş unutana kadr beklıycez baska sansımız yok .

Valla ben okula gidiyordum emzik emiyordum:=:) Hatta hiç unutmam ben 1. sınıfa giderken komşunun kızı 4. sınıftaydı ve okula onunla gidiyordum.
Annem bir gün kıza para vermiş bana kalem alsın diye, bakkala girince ben emzikleri gördüm ve ağladım al diye oda almadı yerlere yatmıştım:=)

Daha sonra bıraktım 2. sınıftaydım sanırım ne konuşmamda sorun var nede dişlerimde hatta dişlerimin yapısı o kadar düzgünki her kez kendi dişinmi yoksa yaptırdınmı diye soruyor...

Benimde 1,5 aylık oğlım var 3 günlükken emzik verdim ben bilirim onun zevkini oğlumda tatsın dedim..Kendi bırakana kadarda bırakması için baskı yapmayı düşünmüyorum..

canım ben yeni bıraktırdım oğlum 15 aylık. sadece gece uyuturken bi iki defa verdim. emzik ağzındayken konuşmuyordu. emziği çıkarınca baktım değişik kelimeler çıkıyor ağzından. bugün bile yaye dedi ne demekse :) bence başlamışken bırakma. emziği bırakırsa erken konuşur.

3 cü günü atlattıysanız tekrar vermeyin derim ben, bizde yavaş yavaş bıraktık emziği, günd 2 defa uyuyorsa 1 defa verdim önce ,sonra 2 ciyi de kestim ,emzikle uyuyan bebekler için ,emzik bırakıldığında yerini dolduracak ve uykuya dalmasını kolaylaştıracak bi uyku oyuncapı veya yazma tülbent gibi bişey eline verilmesi bu dönemi daha kolay atlatmasını sağlayacak

Biz kediler almış dedik kestik emziği de hava aldığı için beğenmedi uyurken hep emzik istedi ama kedilerde pis dedik karaciğer sürdük sonra 4 gün zor geldi ama istemedi ben attım artık dedi kendiside

Benim kızımda şuan 16 aylık 2 ay falan oluyor bıraktılalı.. bırakmısken bi daha vermeyin.. kızmda cok düşkündü emzirmeyi bırakınca daha da müptela oldu ama aglasada zırlasada vermiycem dedim ve vermedim.. unuttu.. sizinkide unutur..

bızımde saymadım ama 10 gun oldu sanırım.artık aramıyor bıle hersey duzene gırdı ck şükür.bekledıgım kadar kotu olmadı.
hepinize teşekkür ederim.

Bende 1 bucuk yasinda biraktirdim azicik ucunu kestim icine cay parcaciklari koydum agzina alir almaz tiksindi birdaha istedi verdim alir almaz atti sadece ilk gunu uyuturken zorlandim ve cok sukur alisti bende nasil kesicem dusunurken cok kolay oldu bu kadar tahmin etmiyodum . bence sizde 3 gun olduysa kesinlikle vermeyin buyudukce birakmasi zor olr. Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…